چاپ کردن این صفحه

انتقاد تند و تیز استاندار فارس ازروش مقابله با قاچاق :

مایه تاسف است که عوامل خرد قاچاق را می گیریم ولی جلوی کانتینرها گرفته نمی شود

راستین آنلاین -سید محمد علی افشانی در نخستین همایش ملی پیشگیری از قاچاق کالای سلامت محور كه با حضور معاون پيشگيري از وقوع جرم قوه قضائيه و رئيس سازمان غذا و داروي كشور برگزار شد، با اشاره به روش زندگی امام حسین (ع) و درس های واقعه کربلا، گفت: در روزگاري كه ما ادعاي پيروي از امام حسين (ع)  را داريم ديگر نبايد نيازي به برگزاري چنين همايش هايي داشته باشيم. از اين رو بايد بدانيم كه گره مشكل در جاي ديگري وجود دارد.

استاندار فارس ضمن تقدير از همه برگزاركنندگان اين همايش بويژه كميسيون مبارزه با قاچاق كالا و ارز استان كه تلاش گسترده اي براي مبارزه با اين پديده شوم دارند افزود: اميدواريم اين همايش منشا دستاوردهاي عملي باشد كه بعد از آن بتوانيم درصدي از آنچه كه امروز همه به عنوان قاچاق كالا و ارز از آن نگران هستيم كاهش دهيم.
وي تاکید کرد: رونق تولید و اقتصاد زمانی امکان پذیر است که سیستم حاکم واجرایی واداری از سلامت برخوردار باشد.
افشاني ادامه داد: معمولا بخش خصوصي در حاشيه مي ماند و انگشت اتهام را به سمت بخش دولتي قرار مي دهند اما كساني كه كار قاچاق را انجام مي دهند كارمندان دولت نيستند.
رئيس كميسيون مبارزه با قاچاق كالا و ارز استان فارس گفت: بخش خصوصي بايد براي خود وظايفي را تعريف کند و اصناف نيز نبايد اجازه دهند تا عناصري در بين آنها قرار گيرند و باعث بدنامي آنها شوند.
استاندار فارس با بیان این مطلب که مبارزه با قاچاق كالا به معني رونق توليد و اقتصاد است، تاکید کرد: مشروط بر اينكه همه به آن اعتقاد داشته باشند.
وي افزود: با وجود همه تلاشها و داشتن تجربه هاي فراوان گذشته اما همچنان قاچاق كالا وجود دارد و روز به روز نيز كشفيات بيشتر مي شود كه نشان دهنده اين است كه هنوز اراده اي قوي در همه اركان جامعه براي مبارزه با اين پديده شوم بوجود نيامده است.
افشاني توجه ارائه كنندگان مقالات را به این نکته جلب کرد که  مباحث تئوري مربوط به زماني است كه تبديل به قانون نشده باشند، اما با توجه به اينكه امروز براي مبارزه با قاچاق كالا قانون وجود دارد بايد راهكارهاي عملي و اجرايي ارائه کنند .

وی تصریح کرد: بدون ترس و واهمه ريشه هاي اصلي فساد را در حوزه قاچاق كالا و ارز عيان كنند و فرياد بزنند تا با آن مبارزه شود.
استاندار فارس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت رعایت نکات بهداشتی در کالاهای سلامت محور گفت: در فرایند قاچاق کالا، این سلامت رواني جامعه است که بیش از سلامت جسمي آسیب می بیند و اگر اين چنين شد مردم ديگر براي خود امنيت رواني و امنيت خريد كالا نمي بينند.

افشانی گفت: قربانی شدن انسان ها یکی دیگر از آفت های قاچاق است؛ افرادی که هیچ جرمی نکرده اند و با خرید کالای قاچاق، سلامت خود را ار دست می دهند و قرباني جنايتكاراني مي شوند كه منافع خويش را بر منافع جامعه ترجيح مي دهند.

وي با یادآوری اينكه امسال به نام اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل مزين شده است، گفت:  بايد از مباحث تئوري خارج شويم و به دنبال راهكارهاي عملي باشيم.
استاندار فارس گفت: مبارزه بايد در دو سطح ملي و منطقه اي انجام شود و براي شناسايي منافذ اصلي اين فساد گسترده بايد با هم هماهنگ باشند.
رئيس كميسيون مبارزه با قاچاق كالا و ارز استان فارس تاکید کرد: کانتینرهای قاچاق به گونه ای نیستند که در جیب افراد پنهان شوند و ورود آنها به جامعه بدون علم و آگاهي محال است  از این رو باید در سطح ملي بدون هيچ ملاحظه اي اعلام شود كه اين كانتينرها از كجا بارگيري مي شوند و گمرکات، بنادر و اسکله هایی که مبدا ورود کالای قاچاق به کشور هستند نيز رسوا شوند.
وی در ادامه استفاده از فناوري هاي نوين وآموزش های تخصصی نیروهای گمرکات کشور را ضروری خواند و گفت : افراد باهوش باید در گمرکات مستقر شوند تا بتوانند کالای قاچاق را به موقع تشخیص دهند و از ورود آن به کشور جلوگیری کنند.
افشانی همكاري اصناف و در عین حال ارتقای کیفیت محصولات تولید داخل کشور را خواستار شد و گفت: با وجود برخورداری از نیروی انسانی و انرژی ارزان، باید بررسی شود که چند درصد کارخانه ها کنترل کیفیت واقعی را بر محصولات خود اعمال می کنند.
وي گفت: اگر كيفيت محصولات بالا و قيمت آنها پائين باشد ديگر كسي نمي تواند جنس قاچاق را وارد كشور کند.
استاندار فارس گفت: سيستم هاي مالي و پولي افراد وارد كننده كالا بايد پايش شود  ويقين دارم نهادهاي امنيتي با توان بالايي كه دارند مي توانند كساني كه حجم زيادي كالا را وارد مي كنند كنترل کنند و اگر اين چنين شود كمك بسياري براي مبارزه با قاچاق كالا و ارز خواهد بود.
  

انتهای پیام /  102
1501 کلیک ها  چهارشنبه, 14 مهر 1395 17:15
این مورد را ارزیابی کنید
(2 رای‌ها)

بیشتر بخوانید 102

موارد مرتبط