چاپ کردن این صفحه

کمتر از یک‌سال مانده به پایان دولت یازدهم ٢ تغییر در معاونان

تغييرات، دولت را به كدام سو مي‌برد

کمتر از یک‌سال مانده به پایان دولت یازدهم، دو تغییر در معاونان رئیس‌جمهوری صورت گرفت؛ تغییراتی که هنوز دلیل خاص و روشنی برای آن از سوی دولت بیان نشده است. «حسینعلی امیری» که پیش از این سخنگویی و قائم‌مقامی وزارت کشور را برعهده داشت، راهی معاونت امور پارلمانی ریاست‌جمهوری شد تا جای «مجید انصاری» بنشیند. «انصاری» هم معاون حقوقی ریاست‌جمهوری شد و «الهام امین‌زاده» از این معاونت رفت تا دستیار ویژه رئیس‌جمهوری شود.

سوابق امیری

حسینعلی امیری متولد ١٣٤٥ در شهر «سنقر» است. او در دوره پنجم شورای نگهبان، یکی از شش حقوق‌دان این شورا بود. «امیری» که دکترای «حقوق عمومی» دارد، در دوران آيت‌الله شاهرودي، معاون قوه قضائيه و رئيس سازمان ثبت اسناد و املاك كشور بود و در دوره آيت‌الله آملي‌لاريجاني نیز به‌عنوان عضو حقوق‌دان شوراي نگهبان انتخاب شد. او سمت‌های دیگری مانند معاون قوه قضائيه و رئيس سازمان ثبت اسناد و املاك كشور، رئيس كل دادگستري استان‌هاي خوزستان، كردستان و فارس و مدرس دانشگاه را در کارنامه خود دارد. نام «امیری» زمانی نخستين‌بار شنیده شد که در سال ١٣٧٨ پرونده موسوم به «یهودیان شیراز» در رسانه‌ها مطرح شد. او در همین مورد به «فارس» گفته بود: «در سال ٧٨ که ماجرای پرونده یهودیان شیراز پیش آمد و یک پرونده بین‌المللی شد، به لحاظ تجربیاتی که در استان کردستان در ارتباط با حل مسائل پیش‌آمده درخصوص اوجالان و گروه پ‌ک‌ک کسب کرده بودم، مرحوم حجت‌الاسلام حاج‌آقا مروی و بعد آیت‌الله شاهرودی امر کردند که به دادگستری استان فارس بروم. بنابراین در این سال ریاست دادگستری استان فارس را برعهده گرفتم. هم‌زمان ریاست شعبه اول دادگاه شهرستان شیراز نیز برعهده خود من بود. ریاست شعبه اول تجدیدنظر استان فارس هم با بنده بود. آغاز کار ما در استان فارس مصادف با این پرونده بود. در این پرونده ١٣ نفر یهودی متهم به جاسوسی برای اسرائیل بودند. این پرونده مصادف بود با پایان دوره رئیس وقت دستگاه قضائی، ماجرای قتل‌های زنجیره‌ای و تغییر وزیر اطلاعات وقت، به همین جهت و جهات دیگر پرونده مانده بود. اما به لطف خدا این پرونده هم با رعایت جوانب حقوقی و قضائی و موازین شرعی و قانونی رسیدگی شد».

سوابق انصاری

«انصاری» که با خداحافظی از معاونت پارلمانی به سمت معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری منصوب شد، متولد ١٣٣٣ در روستاى «خانوک»، از توابع زرند کرمان است. او که شهریورماه ١٣٩٢ با حکم روحانی معاون امور پارلمانی رئیس‌جمهوری شد، یکی از سرشناس‌ترین اصلاح‌طلبان دولت روحانی است؛ چراکه او از اعضای ارشد مجمع روحانیون مبارز نیز هست. او که بیش از سه‌سال عهده‌دار معاونت پارلمانی روحانی بود، یک سال هم در دولت اصلاحات در همین سمت مشغول فعالیت بوده است. انصاری عضویت در مجالس شورای اسلامی و خبرگان رهبری را هم در کارنامه خود دارد. او سال‌هاست که با حکم مقام معظم رهبری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز هست.

سوابق امین‌زاده

«الهام امین‌زاده» هم که پیش از این عهده‌دار معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری بود، به‌عنوان دستیار ویژه رئیس‌جمهوری در امور حقوق شهروندی معرفی شد. او متولد ١٣٤٣ است. امین‌زاده سال‌های ١٣٧٣ تا ١٣٧٦ را مشغول تحصیل در انگلستان بوده و مانند «حسن روحانی»، رئیس‌جمهوری، دارای دکترای حقوق از دانشگاه گلاسکو است. او در دوره هفتم مجلس شوراي اسلامي نماينده تهران و عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي بوده است. او در انتخابات مجلس هشتم هم کاندیدا شد که به گفته خودش «به علت عدم رابطه تشكيلاتي با مؤتلفه يا ايثارگران»، او را از جبهه متحد اصولگرایان كنار گذاشتند. او این سخنان را در اردیبهشت سال ١٣٩١ در مصاحبه با روزنامه «ایران» گفته بود. امین‌زاده در همان مصاحبه در مورد رأی خود در دور اول انتخابات مجلس گفته بود: «من تقريبا از دو ليست جبهه متحد و جبهه پايداري انتخاب كردم». او در دانشگاه‌هایی مانند امام‌صادق(ع)، علامه‌طباطبايي، دانشكده وزارت خارجه، علوم قضائي و... نیز سابقه تدریس دارد. همچنین به گزارش «تسنیم»، «سیدعلیرضا آوایی» به‌عنوان بازرس ویژه ریاست‌جمهوری منصوب شد. «آوایی» پیش از این ریاست سازمان ثبت احوال کشور و همچنین ریاست دادگستری استان تهران را عهده‌دار بوده است.

جایگزین امیری در وزارت کشور

 با خالی‌شدن کرسی سخنگویی وزارت کشور، رئیس مرکز مدیریت عملکرد، بازرسی و امور حقوقی وزارت کشور موقتا سخنگوی وزارت کشور شد. برخی او را به‌عنوان فردی نزدیک به «رحمانی‌فضلی»، وزیر کشور، می‌دانند؛ نگاهی به سوابق او در دیوان محاسبات تأییدکننده این ادعاست. به گزارش «ایسنا»، پس از انتخاب حسینعلی امیری، سخنگوی پیشین وزارت کشور، به سمت معاونت پارلمانی ریاست‌جمهوری، «سیدسلمان سامانی» به‌عنوان سخنگوی موقت وزارت کشور انتخاب شد. او سوابقی از جمله مشاور رئیس کل و مدیرکل حوزه ریاست دیوان محاسبات کشور، سرپرست امور بین‌الملل دیوان محاسبات کشور، نماینده تام‌الاختیار وزیر کشور در رسیدگی به تخلفات اداری و رئیس مرکز مدیریت عملکرد، بازرسی و امور حقوقی وزارت کشور را در کارنامه کاری خود دارد. رحمانی‌فضلی پیش از وزارت کشور، در دیوان محاسبات مشغول فعالیت بوده است.

سرویس سیاسی راستین آنلاین

انتهای پیام /  راستین آنلاین
1188 کلیک ها  پنج شنبه, 24 تیر 1395 09:49
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

بیشتر بخوانید راستین آنلاین

موارد مرتبط