مهدي مطهرنيا:

بايد احزاب اصولگرا تکليف خود را با جريان تندرو مشخص کنند/مجلس دهم یک مجلس کاملا تحول گرا است

به گزارش راستین آنلاین،وی افزود:مجلس يا قواي ديگر هرکدام در ساختار تعريف شده کشور و نظام حکومتي کارکرد خود را دارند. لذا در حالي که اولويت ها از طرف رهبر انقلاب تعيين مي شود، بايد ساختارها براساس کارکردها و حوزه وظايف خود، زمينه هاي اجرايي شدن آن اولويت ها را فراهم آورد و اين نيازمند درک اولويت هاست. به بيان ديگر اولويت ها همواره از سوي رهبر انقلاب در همه حوزه ها و چارچوب مشورت ها و همکاري نهادهاي گونانگون تعريف شده در اين زمينه، مشخص مي شود و تحت عنوان اولويت ها و سياست هاي کلان از سوي رهبري به سازمان ها و ساختار هاي گوناگون قدرت ابلاغ مي شود. اين ساختارها و سازمانها هستند که بايد اولويت ها را تعيين و براي رسيدن به اولويت ها در جهت عملياتي شدن ضروريت هاي اجرايي کار در حوزه ماموريت خود تلاش کنند.

مطهرنیا ادامه داد:اگر اين منطق را بپذيرم درک خواهيم کرد که اساسا مجلس شوراي اسلامي در رسيدن به اين معنا بايد در حوزه توان خود يعني قدرت قانون گذاري و از طرفي ديگر نظارت بر اجراي قانون در چارچوب مقررات تعريف شده براي قوه مقننه وارد عمل شده و زمينه پرور ايجاد فضاي مناسب در راه رسيدن به اولويت ها باشد.

بایدبپذیریم لاریجانی هم درمیان اصلاح طلبان است 


اين کارشناس مسائل سياسي  در خصوص راي نياوردن آقاي عارف در انتخابات هيئت رئيسه مجلس، گفت: اين توقع فزاينده در حوزه بازي هاي سياسي و رسانه اي ايجاد شد که حتما 140 نماينده اي که ميثاق نامه اصلاح طلبان را امضاء کرده اند، بايد به آقاي عارف راي دهند. اما شاهد بوديم 103 نماينده از اين 140 نماينده به آقاي عارف راي دادند که 37 نفر آنها ديدگاه بقيه را در خصوص انتخابات رئيس مجلس نداشتند. اما اين دليل نمي شود که آنها اصلاح طلب نيستند يا به ميثاق اصلاح طلبي عمل نکردند. به هر ترتيب بايد بپذيريم که در ميان اصلاح طلبان آقاي لاريجاني هم حضور داشتند و ايشان در قم به عنوان نماينده اصلاح طلبان به مجلس شوراي اسلامي راه يافته اند. اگرچه ريشه هاي آقاي لاريجاني اصولگرايي است اما با توجه به تغيير و تحولات ايجاد شده در اصولگرايان و اصلاح طلبان، ديگر نمي توان گفت اصلاح طلب و اصولگرا وجود دارد. اصولگرايان نشان دادند که در عمل بسياري از آنها به جاي اصولگرايي محافظه کار و عده قليلي از آنها جهت گيري اصولگرايي دارند. لذا ديگر در تقسيم بندي جناح هاي سياسي در ايران اصولگرا و اصلاح طلب مطرح نيست، و دو گروه تحول خواهان يا تحول گرايان و محافظه کاران در تقسيم بندي جناح هاي سياسي بايد مطرح شوند. آقاي لاريجاني و آقاي عارف از جبهه تحول گرايي وارد مجلس شدند و اين جبهه تحوا گرايان بود که برد را در مجلس دهم داشت. لذا با انتخاب آقاي مطهري و آقاي پزشکيان به عنوان هيئت رئيسه مجلس اين معنا کاملا نمايان شد.

خط و نشان جبهه پایداری برای لاریجانی 

وي در خصوص خط و نشان جبهه پايداري براي آقاي لاريجاني، گفت: جبهه پايداري تلاش کرد که از فرصت بدست آمده در ارتباط با رياست مجلس شکافي ميان اصلاح طلبان و اصولگرايان معتدل بوجود آورد، اکنون اصولگرايان راديکال يا نومحافظه کاراني بوجود آمدند که در حوزه پايدارچي ها، پرچم داري مي شوند. از اين رو شکاف ميان اصولگرايان معتدل و نو محافظه کاران مشخص شده است. با توجه به انتخاباتي که در مجلس صورت گرفت، بايد قبول کنيم که ديگر اصولگرايي جايگاهي معنادار در ادبيات سياسي ايران ندارد. اگر بخواهيم اصالت اصولگرايي حفظ شود بايد احزاب اصولگرا تکليف خود را با جريان تندرو مشخص کنند. اولين گام را جبهه موتلفه برداشت که خود را جداي از اين منظر اعلام کرد. جناح هاي بندي هاي سياسي در ايران بويژه در انتخابات آينده رياست جمهوري تغيير و تحولات چشمگيري خواهند داشت. از امروز ما نمي توانيم اصولگرايي و اصلاح طلبي را رو در رو کنيم بلکه تحولگرايان و محافظه کاران هستند و اصولگرايان اصيل نيز آرام آرام به جبهه تحول گرايان خواهند پيوست.  
مطهرنيا در خصوص آرايش سياسي مجلس دهم با توجه به نتايج انتخابات هئيت رئيسه مجلس، گفت: مجلس دهم يک مجلس کاملا تحولگرا خواهد بود. آقاي علي لاريجاني را بايد يکي از مهره هاي اصلي اصولگرايي معتدل ناميد که با درک عميق تغيير و تحولات در حوزه سياسي امروز در جبهه تحول گرايان به عنوان يک عامليت موثر شناخته مي شود. تلاش براي  ايجاد فضاي سياسي در جهت ايجاد شکاف ميان اصولگرايان معتدل و اصلاح طلبان اعتدالي به فرجام نخواهد رسيد، از اين جهت با حضور علي مطهري و مسعود پزشکيان به عنوان نواب رياست مجلس بايد بگوييم ستون هاي تحول گرايي در مجلس مستحکم شد. بنابراين مجلس دهم نقش بسزايي را در آينده تحرکات سياسي بازي خواهد کرد. /آریا

انتهای پیام /  101
2127 کلیک ها  یکشنبه, 16 خرداد 1395 06:48
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا