التزام یا فرصت طلبی ؟

  • برای روزخبرنگار؛
هفدهم مرداد در ایران به نام روز خبرنگار نامگذاری شده  است .

برای این روز می توان درباره  تعهد  به واقعیت و حقیقت و آرمانها نوشت.

می توان به  همه کاستی ها و محدودیتها  در جامعه اشاره کرد و نگاهی به مطالبات وآرمانهای معوق سیاسی و اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و اخلاقی و آموزشی  و ورزشی  داشت.

می توان به رهایی اندیشه و قلم ازهرگونه  استبداد وانسدادوخودخواهی   امیدوارانه تبسمی کردومفهوم و محتوای آزادی را با زیباترین  تعاریف تبیین کرد و مخاطب را به اندیشه واداشت .

 وقتی سیاست از هر روزنه و بستری برای پیشبرد منافع گروه های خاص و طبقات فرادست بهره گرفته و می گیرد روز خبرنگار را باید بالاترازیک مراسم  یا  سنتی  برای دید و بازدید و برخی تعارفات  دید.

 تنزل دادن  خبرنگار به  سطح روابط عمومی و کارخانه تعریف و تمجید از مسئولان و صاحب منصبان ظلم مضاعفی به جامعه است . 

 روز خبرنگار باید به روز تذکر همه جانبه به قدرت و مدیران جامعه و خود رسانه تبدیل شود تا از رهگذرآن بتوان برمدیریت و قدرت نظارت دقیق تری داشت .

به هر میزان که این نظارت از سوی رسانه و صاحبان اندیشه و قلم بیشتر شود در" آنسوی رویداد " از میزان سوء استفاده ها و فسادها و فرصت طلبی ها و جهالت ها وخیانت ها کمتر خواهد شد.

با توجه به این واقعیات است که باید برای شان و منزلت و امنیت خبرنگار ارزش تعریف شده ای قائل شد تا او بتواند آزادانه به عمق رویداد به کنکاش بپردازد و مسئولانه به تفسیر و تحلیل بنشیند و واقعیت را گزارش کند.

   در جهان" به هم پیوسته و کوچک شده "  کنونی اگرچه رسانه و سرعت گردش اطلاعات به طرز شگفت انگیزی جهان رادر کمترین زمان ممکن از رویدادها مطلع می کند اما به همان میزان  و سرعت و شدت در جهت تخدیر و تحمیق  افکار عمومی مخاطب را در اختیار گرفته است و آنچه را که لازم میداند برای" او "بسته بندی میکند تا آن گونه که تدارک دیده است و  می خواهدبیاندیشد . 

 آیا در برابر این واقعیت و تناقض و سفسطه  می توان سکوت کرد و یا تنها نشست و به رصد کردن رویدادها پرداخت ؟  یا همچون ابزاری  فرصت طلبانه به قدرت خدمت کرد و سهم بیشتری را طلبید ؟ در" جدال تاریخی " تعهد و فرصت طلبی که بسیاری با نقاب و توجیه معروف  التزام ، فرصت طلبی را در سطح گسترده ای گسترش داده و آدمهای زیادی را جلب و جذب کرده اند ماندن بر سر تعهد و آرمان های اصیل انسانی بزرگترین دستاورد است . 

  می گویند دنیای رسانه با همه پیچیدگی هایش آدمهای پیچیده ای را هم تولید کرده است آدمهایی که قبل از هرچیز سهم خویش را طلب می کنند . 

 سهمی برای تخریب حقیقت و تحقیر انسان . واقعیت این است که انفعال و بی تحرکی در دنیای سرعت گرفته اطلاعات استحاله ای دردناک و غم انگیز بوده که در آن تنها  انسان و جامعه  است که قربانی می شوند .

 روز خبرنگار باید  به ما یادآور شود که استحاله تدریجی یعنی مرگ اهداف و آرمانهای انسانی .

 در این روز باید با خود تکراد کرد که نباید  قلم را به نان و نام و قدرت و "تضمین آینده "فروخت   تا بر شرف  و عزت  تاریخی  فرهیختگان افزوده و رهروان راه حقیقت و سعادت انسان   پرشمارتر شود .

 اگرچه  صراحت و صداقت و صمیمیت در بیان عقاید  سه ویژگی پایدار و انگیزاننده و در عین حال هزینه بردار است اما راهی به جز این زبان و بیان نیست .

چه بسیار جان های شیفته  آزادی و سعادت مردم در راه حقیقت از بسیاری مواهب زندگی محروم و به بند کشیده شده و شکنجه دیدند و  جان باختند . (یادشان گرامی است ) .این همان راهی است که برای سعادت جامعه باید طی شود . راهی که باید  ابتدا خوب شناخته و به اختیار انتخاب وهوشیارانه طی شود . اینگونه است که انسان و جامعه  احساس رهایی کرده و سعادتمندی را حس می کنند . با این تفسیر تعهدآور است که می توان امید به فردایی بهتر را فرا روی خویش دید.

همان امیدی که تاریخ و زندگی  بارها از آن نوشیده اند  .

روز خبرنگار  بر همه  روزنامه نگاران وخبرنگاران و عکاسان و مجریان و گزارشگران  مبارکباد.
انتهای پیام /  عبدالکاظم دریساوی-روزنامه نگار
727 کلیک ها  دوشنبه, 14 مرداد 1398 17:18
این مورد را ارزیابی کنید
(2 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا