چاپ کردن این صفحه

جهرمِ بی شهردار؛ منافع چه کسانی در میان است؟!

مقوله ی انتخاب شهردار توانمند در جهرم، به پدیده ای بغرنج، زمان بر و مهم تر از همه غیرشفاف تبدیل شده است.

منظور از غیر شفاف بودن این است که اساسا مشخص نیست آیتم های مورد نظر برای تصدی گری این پست از نظر اعضای شورا چیست و آیا واقعا افراد با ملاک و شایستگی سنجیده می شوند و یا پای معیارها یا شرایط دیگری در میان است؟! که اگر ملاک شایستگی و برنامه مداری می بود، منطقا و قاعدتا نباید پس از چند ماه شهردار مستعفی، عطای ترک مسند را بر لقای آن می بخشید.

در اینکه شورای فعلی و شهردار تازه مستعفی، میراثی غرامت دیده و بحرانی را از مجموعه ی پیشین شورا و شهرداری تحویل گرفتند شک و تردیدی وجود ندارد. اینکه از هم گسیختگی مالی و اداری در تمام ارکان شورا و شهرداری مشهود بود و عملا اجازه ی هرگونه پیشرفت، بهبود و ارتقا را از شهر گرفته بود و عملا رکود بر شهری با پیشینه ی غنی سایه افکنده بود نیز، بر همگان مبرهن است. اما آیا اعضای شورا بدون شناخت و پیش بینی از وضعیت شهر و شهرداری پای به عرصه ی رقابت کسب کرسی های شورا گذاشتند؟

خیر. پاسخ سوال بالا با اطمینان کامل "خیر" است. هم اعضای شورا و هم همه ی کسانی که کمر به پیروزی نیروهای مد نظرشان در راه یابی به شورا بسته بودند، همگی از وضعیت بحرانی شهر، میزان بدهی ها، میزان ناکارآمدی نیروهای موجود و فساد نهادینه شده در شورا و شهرداری مطلع بودند. اما به حکم "تا چه بازی رخ نماید، بیدقی خواهیم راند" راندند و بر کرسی نشستند. در سرمستی پیروزی و شوق وافر خدمت! با نگاهی غیر کارشناسی، نیرویی غیر بومی و اساسا ناتوان در مدیریت بحران بر مسند شهرداری نشست که حقیقتا از روز نخست، رفتن زودهنگامش برای هر کسی قابل پیش بینی بود. منزه عملا بازی را به همه باخته بود. او تا کارنامه اش سیاه تر نشده بود شهرداری را رها کرد و شورا را به نقطه ی اول بازگرداند.

حال که شهر مجددا مدتی است بدون شهردار و سردرگم اداره می شود، آنچه اهمیت دارد این است که اساسا پای منافع چه کسانی در انتخاب شهردار در جهرم در میان است که در شورایی که قرار بود شیشه ای باشد همه چیز مبهم و بدون معیار پیش می رود؟ در ارکان تصمیم سازی همچون شورا چه می گذرد که پس از کنار رفتن یک نیروی ناتوان و ناکارآمد، در عموم جامعه ی شهر، هیچ امیدی برای برگزیدن یک نیروی خلاق و توانمند و راهگشا وجود ندارد و عمدتا در محافل می شنویم که خانه از پای بست ویران است؟ پاسخ این سوال را می دهم. حقیقت ماجرا این جاست که تعیین کنندگان شهردار به جای بازی "برد-برد" که یک سو برد مردم شهر باشد، تنها به بازی "بردِ ما" فکر و عمل می‌کنند. آیا شهردار جدید اراده ی آهنین تمرد از تامین منافع شخصی و تنها خدمت به شهر را خواهد داشت؟! اللهُ اعلم...

1617 کلیک ها  شنبه, 03 آذر 1397 13:22
این مورد را ارزیابی کنید
(5 رای‌ها)