چاپ کردن این صفحه

گامی به سوی شهروندان

 بخشی از اعتراضات مردم در دی ماه توسط مسئولین به رسمیت شناخته شد، این اعتراضات که نسبت به موضوعات مختلف اقتصادی و اجتماعی رخ‌داد و دغدغه‌های جامعه در اقشار مختلف بخصوص جوانان را نشان می‌داد توسط مسئولین شنیده شد.


رئیس جمهور در واکنش‌های ابتدایی خود به این موضوع چنین بیان کرد:" اعتراض و انتقاد حق مردم است و این اعتراضات تنها به مسائل سیاسی نیست، بلکه مسائل سیاسی، اجتماعی و سیاست خارجی هم موضوعات اعتراضات مردم بوده است."
شاید بتوان گفت از معدود دفعاتی است که مسئولین اجرایی و نمایندگان مجلس بخشی از اعتراضات مردمی را مورد تایید و حق قانونی مردم دانستند و خواستار بستر و مجوزهای لازم جهت برگزاری اعتراضات مدنی شدند.
علی مطهری نایب رئیس مجلس شورای اسلامی نیز واکنشی جالب توجه داشت وی گفته بود: "وزارت کشور ما باید اعتراض مدنی را به رسمیت بشناسد و در صدور مجوز سخت‌گیری نکند و مردم نیز باید پایبند به لوازم اعتراض مدنی باشند، مسئولان ما باید برای بخش اول این پدیده یعنی اظهارنظر مدنی و آرام مردم شرایط را مهیا کنند و با بخش دوم آن یعنی تخریب اموال عمومی و ایجاد آشوب به شدت برخورد نمایند."
مسئولین اجرایی و نمایندگان مجلس به عنوان مجریان قانون و قانون‌گذاران باید بتوانند شرایط و بستر را به نحوی مهیا کنند که خواسته‌های اقتصادی و اجتماعی اقشار مختلف جامعه برطرف شود و شاید بتوان گفت بزرگترین چالش دولت رفع این خواسته‌ها است.
این اعتراضات موضوعاتی مانند بیکاری، فساد و مشکلات اقتصادی را هدف قرار گرفته بود، موضوعاتی که هر روز مردم با آن درگیر هستند و همین باعث شد که بخشی از اعتراضات دی‌ماه شکل بگیرد، هرچند باید توجه داشت که باید اعتراضات به شکل مدنی و مطابق قانون‌اساسی صورت گیرد. این‌گونه مردم می‌توانند اعتراضات خود را نسبت به موضوعات مختلف را بیان کنند و خواستار پیگیری مسئولین شوند.
رسانه‌ها به عنوان تریبون‌های بی‌طرف باید خواسته‌های جامعه را به مسئولین انتقال دهند و همچنین فسادهای نهادها و مسئولین را جهت شفاف‌سازی و مبارزه با فساد پیگیری کنند. در دولت کنونی با ایجاد بسترهای نسبتا مناسب رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران توانستند نقش موثری را در مبارزه با فساد انجام دهند و در موارد بسیاری این رسانه‌ها بودند که مسئولین را نسبت به فسادها آگاه کردند و موجب پیگیری‌های قضایی شدند.
جامعه پرسش‌گر و فعال یکی از نقاط مثبت و مهم یک کشور محسوب می‌شود، به دلیل اینکه موجب می‌شود مسئولین به شکل بهتر و شفاف‌تر ضعف و نیازهای جامعه را مشاهده و نسبت به آن‌ها آگاهی کسب کنند تا بتوانند اقدامات لازم را جهت رفع نیاز و خواسته‌های جامعه انجام دهند.
ایجاد فضاهای مناسب جهت برگزاری اعتراضات و تریبون‌هایی برای انتقادات مردمی که بتوانند خواسته‌های خود را به گوش مسئولین برسانند یکی دیگر از ضرورت‌هایی بود که مسئولین در اعتراضات دی ماه به آن‌ توجه کردند.
نژادبهرام عضو شورای شهر تهران  نیز در این خصوص می‌گوید: "دو ماه پیش وقتی بحث خیابان‌ مردم در تهران پیش آمد، این را مطرح کردم که باید خیابانی که به نام مردم است، جایی باشد که مردم بتوانند آنجا جمع شوند، حرف بزنند و اعتراضاتشان را به گوش مسئولان برسانند."
یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های معترضین که قشر جوان را در بر می‌گرفت موضوع بیکاری بود که ریشه بسیاری از مشکلات اجتماعی می‌تواند باشد و این وظیفه دولت است که با ایجاد بستر و امکانات لازم معضل بیکاری را برطرف کند. یکی از مهم‌ترین وعده‌های انتخاباتی حسن روحانی رئیس جمهور در ایام انتخابات ایجاد اشتغال برای جوانان بود، اعتماد به جوانان در مدیریت کشور می تواند موجب پویایی و پیشرفت کشور شود و یکی از ضرورت‌ها کنار رفتن مدیران بازنشسته است که بارها مسئولین و وزرا تاکید کردند.
این اعتراضات هم‌چنین موضوع معیشت مردم را نیز مطرح کرد که یکی دیگر از خواسته‌های مردمی بود، بالا رفتن قدرت خرید و توان اقتصادی خانواده‌ها که یکی دیگر از وعده‌های رئیس‌جمهور در انتخابات ریشه‌کن کردن فقر مطلق و مهار تورم بود. برطرف کردن نیازهای اقتصادی جامعه یکی از بزرگترین چالش‌های پیش روی دولت است که باید بخش زیادی از توان اجرایی و نظاراتی خود را به کارگیرد. افزایش قدرت خرید و توان اقتصادی اقشار مختلف موجب امنیت اقتصادی جامعه می‌شود و همین امر موجب می‌شود بخش زیادی از مشکلات کارگران، کارمندان و بخشی از جامعه که در فقر مطلق قرار دارند برطرف شود.
اینکه اعتراض و انتقادات مردم توسط مسئولین شنیده و موجب واکنش آن‌ها شده است امری مثبت است، اما مهم‌تر از شنیدن خواسته‌های جامعه، اینکه باید نهادهای مسئول اقدامی موثر و ملموس جهت رفع نیازهای جامعه انجام دهند امری مهم است تا بتوان امنیت اقتصادی و اجتماعی را برای اقشار مختلف جامعه ایجاد کرد.

1105 کلیک ها  دوشنبه, 14 اسفند 1396 16:59
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)