نقش اساسی سمن‌ها با ساختن شهری با الگوی توسعه‌ی پایدار

نقش اساسی و محوری سمن‌ها زمانی پررنگ‌تر می‌شود که در پی ساختن شهری با الگوی توسعه‌ی پایدار باشیم.


حضور جوانان در ارکان تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌های کشور ضرورتی‌ست که فراتر از هر شعاری، بخشی از همان کلیدی‌ست که روزی در سال ۹۲ دکتر حسن روحانی از آن سخن گفت. در چند سال اخیر، هرچند اندک، از توانایی‌های جوانان بیشتر استفاده شده و نقش‌شان در این عرصه پررنگ‌تر شده است. با این‌همه موانع بسیاری چه از سوی نهادهای دولتی و چه از سوی خود جوانان و تشکل‌های غیردولتی برای ورود ایشان به بدنه‌ی دولت و نقش‌آفرینی در عرصه‌های مدیریتی وجود دارد.
نقش اساسی و محوری سمن‌ها زمانی پررنگ‌تر می‌شود که در پی ساختن شهری با الگوی توسعه‌ی پایدار باشیم یعنی اولاً ارتقای کیفیت زندگی در کنار توجه به ظرفیت‌های زیست محیطی و ثانیاً پاسخگویی به نیازهای نسل کنونی بدون اعمال محدودیت بر تأمین نیازمندی‌های نسل‌های آینده.
برای سازگاری شاخص‌های توسعه (بر اساس این تعریف جهانی) با اقلیم زیستی و فضای اجتماعی و بومی شهرها، بی‌شک نیازمند مجموعه‌هایی هستیم که بتوانند نقش میانی و در عین حال خلاق را در این عرصه ایفا کنند، چراکه اعضای این مجموعه‌ها داوطلبانه به بررسی تخصصی و متمرکز بر هر یک از مشکلات و معضلات شهری می‌پردازند.
سمن‌های جوان، به معنای تشکل‌هایی که به همت جوانان مسئولیت‌پذیر اجتماع پایه‌گذاری شده‌اند، بر اساس دغدغه‌های متنوع و متکثری از گسترش اخلاق تا کمک به محیط زیست، از کاهش آلودگی تصویری شهرها تا تقویت کارآفرینی، از کاهش اعتیاد تا رشد خلاقیت کودکان و ... شکل گرفته‌اند.
 بنابراین پر واضح است که توسعه‌ی پایدار شهری دقیقاً نیازمند این مجموعه‌هاست و به جرأت می‌توان گفت نبود این تشکل‌ها به معنی توقف در فرآیند دستیابی به این مهم است.   
از سوی دیگر، سختی‌ها و پیچیدگی‌های ورود به دولت، پذیرش محدودیت‌های ناشی از کارمندی و تردید در امکان اجرای ایده‌ها موجب می‌شود جوانِ دغدغه‌مندی که برای بهبود امور و دستیابی به معیارهای توسعه طرح دارد،‌ تیم دارد یا دست‌کم انگیزه دارد، این ظرفیت‌ها را در فضایی فارغ از نگرانی‌های مزبور، به‌کار گیرد و این فرصت در سمن‌ها به سادگی و بدون مانع در اختیار جوانان قرار دارد.
همچنین بدنه‌ی جوان دولت و درواقع حوزه‌ی جوانان شهرداری‌ها با تقویت شفافیت، ایجاد هماهنگی میان نگاه دولتی و نگاه اعضای سمن‌ها، سازماندهی و ساخت شبکه‌ی ارتباطی میان سمن‌ها به‌ویژه سمن‌هایی با دغدغه‌های مشترک، واگذاری طرح‌های نظرسنجی و پژوهش‌های اجتماعی به جوانان سمن‌ها به‌عنوان معتمدان مردم در محله‌ها و ...  می‌تواند سبب افزایش نقش و حضور مؤثر سمن‌ها در فضای مدیریت شهری شود به گونه‌ای که این مجموعه‌ها بتوانند در حوزه‌های متعدد از جمله پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، رشد آگاهی‌های عمومی، اجرای طرح‌های خلاقانه در فرهنگ‌سازی ترافیکی، تقویت مسئولیت اجتماعی، نهادینه‌کردن عملکرد مردم در کاهش آلودگی هوا و شهرها و ... نقش‌آفرینی کرده و الگوهای توسعه‌ی پایدار شهری را به بهترین نحو اعمال و اجرا کنند.

انتهای پیام /  106
867 کلیک ها  شنبه, 07 بهمن 1396 10:33
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا