انديشمند اسلامي معاصر و روحاني آزاديخواهي كه هم اكنون نيز انديشه ها و آثارش در جهت تعامل با جهان اسلام با وجود نحله هاي متعصب و ظاهر پرست ديني نظير داعش و... فرقه هاى بدون شناسنامه بسيار چراغ راه آينده جهان اسلام و اهداف متعالى آن خواهد بود.
شايد يكى از دلايل برخي مشكلات در جهت تبيين دين ما و اشاعه آن به مفهوم واقعى در سطح جهان اسلام كم توجهى به گفتگوى بين اديان الهى در سالهاى اخير بوده است!
امام موسى صدر در باب وحدت جهان اسلام و گفتگوى بين اديان نظریاتی مطرح نموده که به بسیاری از پرسش ها پاسخ منطقی می دهد.
زعيم دينى شيعيان لبنان در چهار دهه پيش از اين، نظريه ها و انديشه هايى به جهان اسلام ارائه داد كه بدون ترديد اگر آنچنان كه بايست به آنها توجه شده بود هم اكنون بذر زندگي مسالمت آميز و انديشه روشن در جهان اسلام بطور قابل توجهى به رشد و نمو رسيده بود!
دي ماه سال گذشته همايش بين المللي نقش اديان در اخلاق، صلح و عفو و دوستى در دانشگاه شيراز برگزار شد؛ همايشى كه در چشم انداز طولانى و استمرار آن مى تواند به اهداف بلند موضوع ياد شده دست يافت.
استاد محمد مهدى جعفرى كه پيشينه دوستى و مودت با امام موسى صدر دارد در اين كنگره بين المللى به نكته جالبى اشاره نمود!
وی معتقد است: همه پيامبران هدف از بعثت خود را اصلاح جامعه بيان مي کنند که براي تحقق اين هدف دو شرط لازم و ضروري است.
اول آشنايي آنان با مقتضيات زمان و راه ايجاد اصلاح و دوم آمادگي مردم. به اين معنا که بدون آمادگي و پذيرش مردم امکان تحقق همه اهداف وجود نخواهد داشت.
امام موسي صدر در سه جهت اعتقادی، ايدئولوژى، سياسي و نظامي آنچنان فعاليت داشتند که در بین مصلحان شايد بتوان ايشان را با مرحوم سيد جمال الدين اسدآبادي مقايسه کرد.
جايگاه دين اسلام در بحث صلح، عفو و دوستى بر هيچ تكاپوگر آيه هاى الهى و روايات دينى پوشيده نيست و چه بسيار انديشمندان معاصر دينى ما از اقبال لاهورى گرفته تا سيد جمال الدين اسد آبادى و امام موسى صدر اين نظريات را به وضوح براى تشنگان حقيقى معارف اسلامى تبيين نموده اند.
اميد آنكه مراكز علمى و دانشگاهى در جهت ترويج انديشه ها و افكار اين انديشمند دينى بيش از پيش کمر همت بندند تا افكار مصلحانه در مقابل افكار پوچ و غير منطقى و ستيزه گرى نحله هاى متعصب قد عَلَم كند.
صفدردوام-روزنامه نگار