فوتبال و حرمت عاشورا

برخی مراجع دینی با اعلام مخالفت خود و تاکید و توصیه از وزیر ورزش و جوانان خواسته اند که این دیدار ذر زمان دیگری برگزار شود تا به زعم آنان حرمت عاشورا درورزشگاه آزادی شکسته نشود.

در پاسخ به این دیدگاه که ابتدا توسط آیت ا..محمد یزدی کلید زده شد علی مطهری نایب رییس مجلس شورای اسلامی در نامه ای سرگشاده  به نقد کامل و جامع این دیدگاه پرداخت.

بعداز آن کارشناسان و تحلیلگران ورزشی به بررسی این همزمانی پرداخته و از جنبه های مختلف  مطالبی را بیان کردند که به طور عمده برگزاری مسابقه فوتبال را در این روز مغایر با باورهای مذهبی ندانسته و با تاکید براین موضوع که بهتر این بود که  مسابقه فوتبال در زمان دیگری برنامه ریزی می شد اماحال که چنین شده و برنامه آن از اراده فدراسیون فوتبال ایران خارج بوده است چاره ای جز برگزاری نیست.

این اتفاق نادرکه در بعضی از کشورها هم سابقه دار بوده مسابقات با رعایت همه موازین و حرمتها بدون کمترین حساسیت و حاشیه ای  برگزار شده وفردای روزبعداز مسابقه هیچ اتفاق خاصی هم رخ نداده است. 

 اما متاسفانه در کشورماهنوز در تحلیل و شیوه برخورد با این نوع رویدادها حاشیه هایی ساخته می شود که به جز ایجاد دغدغه و تشویش و مسئله سازی ازنوع سیاسی و غیر سیاسی  حاصلی نداشته است.

اما درچنین شرایطی ذکراین نکته ضروری به نظر می رسد که حرمت عاشورا و حرمت حضرت حسین بن علی(ع) این شهید جاوید تاریخ تشیع که الهام بخش مبارزان راه رهایی از هرگونه ظلم و جور و خرافه است نه از طریق امرونهی حکومتی و رسمی و نه از راه نوعی اجبار حفظ نشده است.

عاشورا و حسین (ع )را مردم در طول تاریخ یعنی از ابتدای واقعه کربلا تاکنون داوطلبانه و ازصمیم قلب در همه شرایط حفظ کرده وعاشقانه و صادقانه و به دور از هرگونه ریا در ارتقا اش کوشیده اند. حرمت ابی عبداله (ع) و یارانش در دل تاریخ و روح رهروانش بوده وهست و خواهد بود.

این همان پیام مهم تاریخ و مردم است که باید خوب دیده و شنیده شود. بنابراین تماشای  مسابقه فوتبال از سوی انبوه تماشاگرانی که خود از چشمه جوشان و پایان ناپذیر مدرسه کربلانوشیده اند و درس جوانمردی و حرمت گذاری وظلم ستیزی را فرا گرفته اند برای لحظه ای نمی توان تصور کرد که این  خیل علاقه مندان به فوتبال حرمت عاشورا را از یاد برده یا قصد حرمت شکنی را داشته باشند هرگز

! آن گروه از مراجع محترم مذهبی که دغدغه حرمت این ایام را دارند باید قدری به گذشته و تاریخ  دلدادگی ایرانیان به امام حسین (ع) توجه بیشتری کنندو در تطبیق نیازهای اجتماعی با باورها و انو‌اع مراسمات به محتوا توجه کرده و نه به حفظ ظواهر. باید حرمت عاشورا را در خلوص و ارادت ایرانیان به امام علی و امام حسین دید نه در اینگونه رویدادهای نادرورزشی. که باز خود  مردم به بهترین وجه و شیوه از عهده آن برآمده وبرخواهند آمد. 

عبدالکاظم دریساوی- روزنامه نگار

انتهای پیام /  عبدالکاظم دریساوی
1364 کلیک ها  پنج شنبه, 15 مهر 1395 06:40
این مورد را ارزیابی کنید
(3 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا