ایدز ، بدون ملاحظه/فرزادوثوقی*

ابتلا به بیماری ایدز از طریق روابط جنسی نا سالم این روزها رشدعجیبی داشته است وحکایت از آن دارد که الگو های کنترل انتقال جنسی ایدز درایران چندان موفق نبوده است .
واقعیت این است که با مردم کشورمان رک وپوست کنده در مورد ایدزصحبت نکردیم وآموزش های لازم را به مردم ارایه نکردیم .سن یادگیری مسایل جنسی همزمان با ورود به سن بلوغ باید از سوی دست اندر کاران آموزش وپرورش جدی گرفته شود ونباید مانع ازیادگیری وآگاهی نوجوانان دراین خصوص شویم .  وقتی واقعیت ها را پنهان می کنیم نوجوان ما در تاریکی حرکت می کنند که درآن مخاطرات اعتیاد ، فحشا ، ایدز وهپاتیت وسایر بیماری های مقاربتی رادرک نمی کنند .
برابر گزارش های موجود بیش از 30هزار نفرمبتلا به ایدزدر کشور وجود دارد که البته بسیاری از مبتلایان ، بیماری خودرا پنهان می کنند وحاضر به پذیرش آن نیستند واز این رو نمی توان به آمارهای دولتی اتکا کرد .
 دهه 70که خانم دکتر بهشتی مسوولیت کنترل و مبارزه بااین بیماری در شیرازرا برعهده داشتندشاید اولین بار بود که رسانه های استان به این معضل با رویکردی جدی می پرداختند . خانم دکتر بهشتی با حساسیت خاصی پیگیرامور مربوط به این داستان بودند . اما با تمام حساسیتی که ایشان داشت وهشدارهایی که درمورد بیماریهای مقاربتی ورفتارهای پرخطر جنسی داده بود امروز شاهد افزایش ابتلایان به این بیماری از 15 درصد به 30درصد هستیم .
یکی از راههای ابتلا به ایدز رفتار پرخطر جنسی است که از طریق آمیزش با طرف ناقل بیماری اتفاق می افتد وفرد ناخواسته به ویروس ایدز مبتلا می شود . ناقل این ویروس در تماس با دیگر اطرافیان ویا شریکای جنسی  خود بیماری را گسترش می دهد .
 بد نیست توجهی داشته باشیم به رشد پدیده روسپیگری در چند سال گذشته ورشد بیماری ایدزدر بین گروهای جوان کشورمان که در هفته بهزیستی به آن اشاره شده است. متاسفانه با افزایش سن ازدواج ، سن روسپیگری بشدت کاهش یافته است . سن بلوغ برابر آنچه متخصصان امر می گویند پایین آمده است وراه درستی برای پاسخگویی به امیال جنسی جوانان وجود ندارد . بحران اقتصادی مزید برعلت شده است و مانع از ازدواج جوان می شود . بنظر شما جوان دارای غریزه جنسی چگونه می تواند نیروی جنسی خود را مهار کند ؟
امروزه با دوپدیده اجتماعی در قالب آسیب های جدی وتهید کننده نسل جوان مواجه هستیم . زنان روسپی و زنان آسیب دیده اجتماعی که هر دو گروه در حال توسعه روابط جنسی پرخطر هستند . روسپی ها قالبا برای کسب درآمد اقدام به تن فروشی می کنند که البته سن اقدام به تن فروشی از 28 سال به زیر 25 سال و حدود 13 سال رسیده است . حال دیگر نمی توان چشم ها بست واز کنار داستان به سادگی عبور نمود . از طرفی با زنان آسیب دیده اجتماعی طرف هستیم که می توان آنان را درشمار زنان فریب خورده دسته بندی کرد .
آنان فریب خورده اند و اینک جامعه طور دیگری با آنان برخورد می کند . اینجاست که باید از طریق کسب اعتبارات دولتی در فکر ایجاد پناهگاه و اشتغال این گروه بود که در صورت بازگشت از رفتارهای پرخطر خودجایی برای ماندن داشته باشند .
این روزها مراکز معاینه زنان روسپی با هدف کنترل آسیب های اجتماعی وارایه تجهیزات پیشگیری به این گروه در حال راه اندازی است وشاید در بعضی مناطق کشورنیز راه اندازی شده باشد .
 آموزش ، پیشگیری وارایه تجهیزات برای ممانعت از گسترش ایدز اولویت ایجاد این مراکز است وباید مورد حمایت مردم ومسوولین قرار گیرد.
وقتی به آمارهای موجود نگاهی کوتاه داشته باشیم به عمق فاجعه پی می بریم . میانگین سن دختران فراری 9 تا 17 سال است . در سال 1390اعلام شده بود سن روسپیگری از 20تا 30سال به 12 تا 18 سال کاهش پیداکرده است .
رییس انجمن جامعه شناسی ایران گفته کاهش سن روسپیگری به افزایش بعضی آسیب ها شامل طلاق، تنوع طلبی مردها ، عدم امکان ازدواج ، اعتیاد وبیکاری مربوط می شود وگاهی در تهران با 8هزار باند فحشا روبروهستیم و 80درصد روسپی ها زیر 25 سال سن دارند .
 اما هشدارهای در سال 1392 تکرار می شوند .درواقع این هشدارهاتکرار می شود اما ترتیب اثری داده نمی شود و امروز آمارهای ابتلا به ایدز آنقدر افزایش داشته است که باید به عملکرد مسوولان حوزه پیشگیری شک کرد .
ایجاد مراکز کنترل ومعاینه زنان روسپی در شهرهای کشور یک ضرورت است که اگر دانشگاههای علوم پزشکی زیر مجموعه معاونت بهداشتی وزارت بهداشت دراین رابطه اقدام عاجل نکنند ویروس پخش شده در کشور سلامت جامعه ایرانی را به خطر خواهد انداخت . شایسته است دانشگاههای علوم پزشکی با هماهنگی آموزش وپرورش هر استان نسبت به ایجاد واحد ودروس تخصصی دراین امر جدیت لازم داشته باشند تا نوجوانان ما همزمان با ورود به سن بلوغ تحت آموزش های صحیح جنسی قرار گیرند و قوای عقلانی آنان برقوای شهوانی برتری یابد.
دستگاه آموزش وپرورش ما نیز باید بصورت کاملا تخصصی وبدون مانع تراشی به بیان واقعیت های سن بلوغ وروش های گذر از مخاطرات آن را تشریح کنند . یادمان باشد نگفتن های دیروز توسعه ویروس ایدز درامروز را باعث شده است وخانواده من وشما ممکن است در معرض آن قرار گیرند .

*روزنامه نگار

انتهای پیام /  101
1217 کلیک ها  شنبه, 02 مرداد 1395 08:24
این مورد را ارزیابی کنید
(2 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا