طعم قدرت سیاسی/فرزاد وثوقی*

انتشار اخبار منفی در حوزه های اقتصادی وعدم بهبود معیشت مردم، باعث تشدید تردید وکاهش اعتماد به مسوولین می شود وپیامد مستقیم آن برهم خوردگی نظام فرهنگی ، اجتماعی است .پیامدی که زمینه اختلاس وارتشاع را در جامعه تشدید می کند. اگر به اخبار منتشره توجهی داشته باشیم در خواهیم یافت حتی یک کارمند جوان بانک هم به خود اجازه می دهد به حساب مشتریان دست درازی کند هر چند این کارمند اخیرا دستگیر شده است اما باید به پیامدهای اخلاقی وبین نسلی این واقعه توجه کرد .

10تیر روز صنعت بود .روزی که صدای آن کمتر به گوش رسید و بعضی می گویند این روز در 19 تیر وپس از ماه رمضان برگزار شده است . اما باید دید دربرگزاری این روز آیا اخبار خوشی درباب بهبود شرایط صنعت کشور منتشر شده است ؟

متاسفانه جواب منفی است وصنعتگران کشور دوباره همان مشکلات قدیمی را مطرح کرده اند .مشکلاتی که این روزها بافت پیچیده تری پیداکرده است و به این آسانی ها درست نمی شود !

اتفاق برجام برای مردم ایران خوشایند بود هر چند سیاسیون در جبهه مخالف دولت سعی کردند تا این امید را از مردم بگیرند ودایم به انتشار اخبار منفی پرداختند . ضعف تیم رسانه ای دولت درامر اطلاع رسانی به مردم نیز باعث شده است تا احتمالا دولت دراین فرصت (این سرمایه اجتماعی )را ازدست بدهد .

صنعتگران کشور دوباره اعلام کرده اند که حال صنعت خوب نیست وگاهی این حال روبه مرگ گذاشته وبسیاری صنایع کشور یا تعطیل شده اند ویادر حال تعطیل شدن هستند . صنعتگران در انتظار گامی بزرگ در پس برجام وتوسعه روابط با جهان بودند که متاسفانه به هر دلیل این امکان فراهم نشده است .

حال این سوال مطرح است که آیا فضای سیاسی کشور برای ورود سرمایه گذاران پسا برجام فراهم است ؟ شرایطی که همه اقتصاددانان وحتی چهره های سیاسی برآن اذعان دارند وآن راکلید واژه خروج از بحران اقتصادی می دانند . باید کمی رک وپوست کنده سخن گفت ، واقعا فضای سیاسی کشور با توجه به  تنگ نظری های داخلی ، مهیای پذیرش سرمایه گذاران نیست ! این یک واقعیت است که دولت یازدهم میراث دار انبوهی مشکلات است که هر دم از سوی مخالفان برآن دامن زده می شودو معلوم نیست تسلط برقدرت چه طعمی دارد که آقایان حاضر به مصالحه با هم وحل مشکلات مردم نیستند !؟

ما گرفتارانبوهی از مشکلات داخلی هستیم ، چیزی شبیه جنگ سرد ،این جنگ بین سیاسیون درجریان است واحتمالا تا سال 96 وبرگزاری انتخابات دوازدهم بشدت ادامه دارد !؟

در نگاهی دیگر اگر درست دیده بانی کرده باشیم ، مناطق آزاد کشور در خط مقدم جذب سرمایه گذاران هستند، سرمایه گذارانی که اولین نقطه حضورخود را در این مناطق وبا توجه به معافیت های مالیاتی انتخاب می کنند .مناطقی که تاکنون اتفاق مهم ودر خور توجهی درآنها نیفتاده است .

در استانهای برخوردار ومساعد جذب سرمایه گذار هم اتفاق خاصی نیفتاده است واین موضوع نگران کننده است . استان فارس با وجود بسیاری شرایط در جهت جذب سرمایه گذار اما همچنان لنگان در حال ادامه مسیر وگاهی توقف طولانی است .

باید واقع بین بود ،فرصت ها در حال سوختن هستند . این روزها فقط باید دنبال حل مشکلات مردم بود که اگر اقتصادو معیشت مردم را نادیده بگیریم ، امید را در وجود آنان بخشکانیم ، هیچ کدام از جناح های سیاسی نخواهند توانست برمسند قدرت تکیه کنند.گاهی براین تصور هستیم که باید به دنبال طرح آشتی ملی بود . آشتی که طی آن گروههای سیاسی با تعامل یکدیگر منافع مردم را برمنافع خود ترجیح دهند.

*روزنامه نگار

انتهای پیام /  101
2023 کلیک ها  چهارشنبه, 23 تیر 1395 15:18
این مورد را ارزیابی کنید
(3 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا