چاپ کردن این صفحه

نقش حجاب در پيشگيري از آسيب‌هاي اجتماعي 

نقش حجاب در پيشگيري از آسيب‌هاي اجتماعي 
   
نقش حجاب در پيشگيري از آسيب‌هاي اجتماعي 
|||| ||||
  اسلام، حجاب را از مصاديق مهم تحقق امنيت اجتماعى در جامعه معرفي و چالش‏ها، زمينه‏ ها و راهبردهاى بسيار مهمي را براى شكوفايى ذهن نوانديش افراد جامعه در اين مورد تبيين کرده است. 
 همزمان با ۲۱ تیر ماه سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) ( روز ازدواج)، جشنواره ملی گوهر فاطمی به منظور ترویج فرهنگ عفاف و حجاب، به همت نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران ( معاونت اجتماعی ناجا )  و با مشارکت ستاد کل نیروهای مسلح، ارتش جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، همزمان در سایر استان های کشور برگزار می شود.
سردار رهام بخش حبیبی فرمانده انتظامی استان فارس در یادداشتی که یک نسخه از آن به پایگاه خبری راستین ارسال شد  به تشریح موضوع عفاف و حجاب و تأثیرات آن در جامعه، پرداخته است:

در این یادداشت آمده  است

اهتمام به تحكيم بنيان خانواده براساس ارزش‌هاي اسلامي و تعميق فرهنگ حجاب و عفاف از ويژگي‌هاي نظام اسلامي در اهميت دادن به جايگاه زنان است. مقوله عفاف به عنوان جزء جدايى‏ناپذير حيات انسانى و مصداق اصلى حجاب، امرى كاملاً مشهود و بى‏نياز از تعديل است.

براى حجاب كاركردهايى در حوزه اجتماعى، قابل تصور است و هويت ‏بخشى و ايجاد امنيت اجتماعى از جمله اين كاركردهاست، چراكه نوع پوشش و حجاب، نشان‏دهنده سنت‏ها، ارزش‏ها و باورهاى يك جامعه است.

حال اگر كسانى با نگرش دينى، اسلامى يا با رويكرد جامعه‏شناختى و روان‏شناسى به چنين كاركردها و تأثيرات مطلوب، به ويژه تأمين امنيت اجتماعى پى ببرند، نه تنها هدفمندانه زندگى مى‏كنند، بلكه براى رفتارها و انديشه‏هايشان دست به گزينش مى‏زنند تا به اهداف متعالى الهى و انسانى دست يابند و از اين‏رو به مسأله حجاب نيز به عنوان راهبردى كارساز جهت تأييد و ترويج ارزش‏هاى اجتماعى، تأمين‏كننده سعادت آدمى و منشأ قرب الهى مى‏نگرند.

 

مبارزه با تهاجم فرهنگي غرب و فشارهاي نابهنجار وارداتي با تقويت ابعاد فكري ارزشي در بين افراد اجتماع يكي از راههاي گسترش امنيت اجتماعي است .از اين رو بايد تمام ابزارهاى فرهنگ‏ساز از قبيل كتاب، مطبوعات و صدا و سيما به سوى ارزش‏هاى اسلامى كه يكى از بارزترين آنها رعايت پوشش و حجاب برتر و مطلوب و امنيت اجتماعى فراگير است، هدايت شوند و همه افراد را به این سمت رهنمون گردند.
   فوايد حجاب در ابعاد فردي و اجتماعي :
   الف) فوايد فردي:
1. برخورداري از امنيت و قرار نگرفتن در معرض آزار و اذيت ديگران 
2. برخورداري از بهداشت رواني و احساس آرامش بيشتر
3. حفاظت از وقار، شخصيت، كرامت، اصالت و عظمت زن
   ب) فوايد اجتماعي:
1. استحكام بخشيدن به كانون خانواده
2. حفظ تعادل رواني و آرامش جامعه
آثار و فوايد حجاب اسلامى بر گسترش امنیت اجتماعى منجر به ايجاد آرامش رواني بين افراد جامعه ، كاهش چشمگير آسيب هاي فردي و اجتماعي و حضور معنوي گرايانه زنان و مردان در محيط اجتماعي مي شود.

 

نقش عفاف و حجاب در تحکیم خانواده

 

خانواده به عنوان مهمترین رکن در نظام اسلامی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و این خانواده است که جامعه فعلی را می سازد و با تربیت صحیح فرزندان جامعه آینده را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.ازاینرو رعایت حجاب چه در محیط خانه و چه در بیرون از آن بسیار حائز اهمیت است.مردان و زنانی که به اصول اخلاقی پایبند نیستند معضلی برای جامعه می باشند و بنیان های خانواده را از هم می پاشند.

 

بی بند و باری و زير پا گذاشتن ارزش‌های دينی، نهاد خانواده را از معنويت، صفا و پاكی خالی می‌سازد و موجب از هم گسيختگی عاطفی و هنجارهای حاكم بر آن می‌شود.
671 کلیک ها  پنج شنبه, 17 تیر 1400 22:05
این مورد را ارزیابی کنید
(2 رای‌ها)

1 نظر