سران بسیاری از کشور های عرب به موریتانی نرفتند/شکاف عربی

نشست سران اتحادیه عرب در نواکشوت، بایتخت موریتانی آغاز شده است. اما سران شماری از کشورهای عرب از جمله مصر، عراق،اردن، بحرین، عمان و تشکیلات خودگردان فلسطینی در این نشست حاضر نمی‌شوند .

منابع خبری از احتمال عدم حضور ملک سلمان پادشاه عربستان سعودی به دراین نشست خبر می دهند و معتقدند که غیبت این تعداد از سران کشورهای عربی در این نشست حکایت از شکاف بین دیدگاه های این افراد دارد.

این در حالی است که برخی تحلیلگران بر این باورند که اتفاقات منطقه از جمله  مواضع عربستان در خصوص یمن و... باعث شده تانشست سران اتحادیه عرب بر خلاف آنچه سران این اتحادیه تبلیغ میکردند و تلاش داشتند مثبت جلوه دهند، در فضایی آکنده از اختلاف، قهر و کینه برگزارشود.

البته قهر و کینه میان سران کشور های عربی و موضع گیری شیوخ کشور های حاشیه خلیج فارس پیش از این نیز سابقه داشته است.

به عنوان مثال عربستان سعودی، بحرین و امارات متحده عربی، حدود سه سال پیش در یک اقدام بی سابقه، در اعتراض به آنچه دخالت قطر در امور داخلی این کشورها خوانده شده، سفیران خود از این کشور را فرا خواندند.

اقدامی که از سوی دلت قطر رفتاری بهت برانگیز تفسیر شد و سرد شدن روابط دوحه با این سه کشور را در پی داشت.

اما برخی ازتحلیلگران معتقدند که نزدیکی قطر با ایران در چند سال اخیر دلیل سرد شدن روابط ریاض با دوحه بوده است.

عربستان در تلاش برای ایجاد یک ائتلاف علیه ایران

از زماني كه روابط كشورهاي عربي به خصوص عربستان با ايران خصمانه شده است، اتحاد اعراب با رژيم صهيونيستي نيز بيش از پيش علني ‌تر شده است. تزيپي ليوني، وزير پيشين خارجه رژيم صهيونيستي ضمن انتقاد از «بنيامين نتانياهو» نخست وزير اين رژيم به‌دليل در تنگنا قراردادن مذاكرات سازش با فلسطينيان تأكيد كرد كشورهاي منطقه عليه ايران متحد مي‌شوند. به نوشته وبگاه خبري «عاروتص شوع»، ليوني تلاش كرد كه با موضوع اتحاد كشورهاي عربي عليه ايران، نخست‌وزير اين رژيم را به ازسرگيري مذاكرات سازش با تشكيلات خودگردان فلسطين ترغيب كند.  نتانياهو در ماه‌هاي اخير بارها از بهبود روابط با كشورهاي عربي سخن گفته است. نتانياهو اخيراً گفته است كه برقراري روابط با كشورهاي عربي موجبات صلح با فلسطينيان را فراهم خواهد كرد. اين اظهارات در حالي مطرح مي‌شود كه اخيراً برخي از رژيم‌هاي عربي از جمله عربستان سعودي سيگنال‌هايي را براي عادي‌سازي روابط با رژيم صهيونيستي ارسال كرده اند.

 اخيراً دولت مصر وزير خارجه خود «سامح شكري» را عازم سرزمين‌هاي اشغالي كرد و قرار است سفير جديد اين رژيم در قاهره مأموريت خود را شروع كند.

 انور عشقي رئيس مركز مطالعات استراتژيك عربستان نيز روز جمعه با هيئتي از نمايندگان «كنست» به رهبري «كسنيا اسوتلووا» نماينده حزب اتحاديه صهيونيست ديدار و به احتمال زياد درباره افزايش روابط ميان عربستان و رژيم صهيونيستي صحبت كرده بودند.

هرچند انور عشقي ديدار با مقامات صهيونيستي را تكذيب كرده است اما يك نماينده پارلمان رژيم صهيونيستي روز يك‌شنبه تأكيد كرد ديدار با انور عشقي، به ‌دليل نزديكي او به سلمان بن عبدالعزيز شاه عربستان مهم است. عشقي در حالي ديدار با مسئولان اسرائيلي را انكار مي‌كند كه تصاوير مربوط به او و ديدارهايش با اعضاي كنست اسرائيل در فضاي مجازي منتشر شده و حتي يك مقام مسئول در وزارت خارجه رژيم صهيونيستي اعلام كرد كه او با «دوري گلد» مدير كل وزارت خارجه اين رژيم و مسئول ترور رهبران حماس ديدار كرده است.

ائتلاف «جبهه دموكراتيك براي صلح و برابري» موسوم به «هاداش» در پارلمان رژيم صهيونيستي روز يك‌شنبه تأكيد كرد كه هدف از سفر هيئت عربستان به اراضي اشغالي، عادي‌سازي همكاري اسرائيل و عربستان عليه ايران و محور مقاومت است.

 همكاري سعودي‌ها با رژيم صهيونيستي پس از توافق هسته‌اي ايران با 1+5 و قطع روابط سياسي ايران و عربستان علني‌تر شده است.

انتهای پیام /  101
1516 کلیک ها  سه شنبه, 05 مرداد 1395 03:15
این مورد را ارزیابی کنید
(4 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا