چاپ کردن این صفحه

دفاع واشنگتن از توافق هسته اي با تهران؛

حالا دیگرعربستان هم از برجام حمايت مي کند

همزمان با فشار برخي از رسانه هاي آمريکايي بر اوباما براي افشاي اطلاعات مربوط به توافق هسته اي ايران، مقام هاي آمريکايي از توافق هسته اي با ايران دفاع کردند.
فاکس نيوز  نوشت: دولت اوباما همچنان در انتشار اطلاعات مهمي درباره توافق هسته اي ايران که عموم آمريکائيان مايل و محق دسترسي به آن هستند، تعلل مي ورزد.
اين رسانه آمريکايي در اين گزارش به شکايت از اوباما براي پي بردن به حقيقت توافق هسته اي ايران اشاره کرد و نوشت: اي سي ال جي از دولت اوباما شکايت کرده است تا مردم آمريکا بتوانند به حقيقت موجود در پس توافق اوباما  با ايران پي ببرند.

کري: عربستان هم از برجام حمايت مي کند

وزير خارجه آمريکا گفت سعوديها بارها و بارها به ما گفته اند که از اين توافق حمايت و از کارهايي پشتيباني مي کنند که ما انجام داده ايم.
جان کري در گفتگوي اختصاصي با شبکه تلويزيوني الجزيره انگليسي تصريح کرد عربستان سعودي نيز حامي توافق هسته اي ايران (برجام) است.
مجري شبکه در ادامه پرسيد:« سؤال بعدي درباره وضع کشورهاي حوزه خليج (فارس) است به ويژه با توجه به توافقي که بين ايالات متحده و متحدانش با ايران امضاء شد. عربستان سعودي از اين توافق خيلي خوشحال نيست. اين مسئله اصلا پوشيده نيست. پيام شما خطاب به آنها در کجا گم شده و به هدف نرسيده است زيرا دولت اوباما به آنها گفته است که توافق با ايران به معناي آن نيست که آمريکا روابطش را با عربستان سعودي و ديگران فدا مي کند؟»
کري در پاسخ گفت:« بايد صادقانه بگويم که اين سخن ، يا برداشت اشتباه يا سخن اغراق آميز است. سعودي ها بارها و بارها به ما گفته اند که از اين توافق حمايت و از کارهايي پشتيباني مي کنند که ما انجام داده ايم. آنها از اقدامات جاري ما نيز حمايت مي کنند براي اينکه اطمينان حاصل شود هيچ کشوري در امور داخلي کشوري ديگر مداخله نمي کند. ما محموله اي تسليحاتي را رهگيري کرديم که به سمت يمن در حال انتقال بود. زماني هم که لازم بود ، تحريمهايي (عليه ايران) اعمال کرديم که علت آن نيز فعاليتهاي موشکي (ايران) بود. ما به شدت تلاش مي کنيم تا هر گاه امکان پذير باشد از طريق مسالمت آميز ، اختلافها را حل و فصل کنيم. درباره زمان و مکان استفاده از زور بايد بسيار دقت کرد زيرا اين رويکرد همواره تاثيرات و پيامدهايي دارد.»

بن رودز: توافق هسته اي ايران، ارزشش را داشت


مشاور اوباما تصريح کرد توافق هسته اي ايران (برجام) ارزشمند بوده است.
به گزارش شبکه تلويزيوني الجزيره انگليسي، بن رودز معاون مشاور امنيت ملي آمريکا در گفتگوي اختصاصي با اين شبکه در منطقه سيليکان ولي موسوم به قطب فناوري و تحقيقات در عرصه اطلاعات و ارتباطات آمريکا در ايالت کاليفرنيا شرکت کرد و به طرح ديدگاههاي خود پرداخت.
در بخشي از اين مصاحبه اختصاصي ، مجري شبکه پرسيد:« عده اي هستند که مي گويند جرج بوش رئيس جمهور سابق آمريکا در سال دو هزار و سه، عراق را دو دستي تحويل ايران داد و رئيس جمهور اوباما نيز تحويل دادن عراق به ايران را تثبيت کرد و حالا نيز مي بينيم که ايران کنترل خود را در کشورهاي ديگر از قبيل سوريه تشديد کرده است. بسياري بر اين باورند که دولت اوباما به ايران نزديکتر شده است و نه اينکه برعکس اين روند حرکت کرده باشد.»
بن رودز در پاسخ گفت:«بايد به چند نکته اشاره کنم. وقتي دولت ما به قدرت رسيد، ايران در سوريه نفوذ بسيار زيادي داشت. اسد همواره به ايران وابسته بوده است. حزب الله نيز همواره در سوريه بسيار فعال بوده است. ايران در سوريه به دنبال اهداف خودش بوده است و در دولت ما، اين فعاليتها گسترش پيدا نکرده است بلکه ايران براي حفظ اين منافعش در سوريه مي جنگد. البته ما با اين اقدامات ايران مخالف بوده ايم. درباره عراق نيز بايد بگويم که ما به صراحت اعلام کرده ايم دولت عراق بايد نماينده همه مردم اين کشور باشد. بخشي از مشکل ما با نوري المالکي نخست وزير سابق عراق اين بود که او در اين مسير حرکت نمي کرد. ما معتقديم که عملکرد دولت عراق در زمان نخست وزيري حيدر العبادي بسيار بهتر شده است. اگر به کمکهاي امنيتي ما هم نگاه کنيد مي بينيد که بخش اعظم کمکهاي ما به نيروهاي امنيتي است که فرقه هاي مختلف در آن حضور دارند. ما کوشيده ايم قبايل سني در روند سياسي و امنيتي عراق مشارکت داشته باشند. درباره ايران نيز به صراحت گفته ايم که ما با ايران به توافقي رسيديم که به نظر ما، بسيار مثبت است . اما اين توافق فقط بر يک مسئله يعني موضوع هسته اي تمرکز داشت. اين توافق، نماد آشتي بزرگتر با ايران نيست. ما بر خلاف سياستهاي ايران در بسياري از بخشهاي منطقه عمل مي کنيم. ما واقعا معتقديم توافق هسته اي، ارزشش را داشت. حتي اگر شما بدترين نيات را به ايران نسبت بدهيد، باز هم نمي خواهيد اين کشور تسليحات هسته اي داشته باشد. همه اقدامات کنوني ايران در منطقه مشکل ساز است. حال اگر اين اقدامات را مدنظر داشته باشيم و چتر هسته اي را نيز براي کشور در نظر بگيريم (سلاح هسته اي نيز داشته باشد) فعاليتهاي ايران وضع بسيار بي ثبات کننده تري را در مقايسه با وضع بسيار دشوار کنوني رقم خواهد زد. به نظر ما، توافق هسته اي ارزش داشت. البته اين سخن به معناي آن نيست که ما موضع روشني درباره آينده عراق و سوريه نداشته باشيم و به دنبال تشکيل دولت فراگيرتر در اين کشورها نباشيم و مانع از مداخله هاي خارجي در اين کشورها نشويم.»
وي در پاسخ به اين سؤال که آمريکا در تعامل رسانه اي با مردم آمريکا و متحدان منطقه اي اش درباره توافق هسته اي ايران چه مقدار صداقت داشته است گفت:«همه کساني که بحثهاي مربوط به اين مسئله را دنبال مي کردند به خوبي مي دانند که ما در زمينه استدلالهايي که در حمايت از توافق هسته اي مطرح مي کرديم، بسيار شفاف و روشن عمل کرديم. اين سخنان ما مبتني بر واقعيتهاي مفصل درباره ماهيت برنامه هسته اي و ماهيت مسائل مربوط به کوچک شدن برنامه هسته اي ايران و انتقال ذخاير هسته اي به خارج از ايران و تحت نظر بين المللي قرار گرفتن سانتريفيوژهاي ايران بود. ما تلاش کرديم بهترين استدلالها را درباره توافق هسته اي بيان کنيم. اين استدلالها در حقايق ريشه داشت. بهترين دفاعي که امروز مي توانيم مطرح کنيم اين است که اگر به نحوه اجرايي شدن توافق هسته اي نگاه کنيم مي بينيم که اين روند مطابق رويه اي بود که ما مي گفتيم به طوري که ايران ذخايرش را از کشور خارج کرده است و سانتريفيوژهاي ايران تحت نظارت بين المللي قرار گرفته است و قلب رئاکتور آب سنگين اراک با بتن پر شده است و بازرسان در ايران حضور دارند. بنابراين مي بينيم که قضاوت در اين خصوص، فقط نبايد براساس گفته هاي ما در تابستان سال گذشته باشد بلکه آنها مي توانند به گفته هاي تابستان سال گذشته ما نگاه کنند و در عين حال به اتفاقهايي بنگرند که رخ داده است. با نگاه به اين دو متوجه مي شوند که اين دو کاملا با هم منطبق است. ما اين استدلال را مطرح مي کنيم و با آن، کاملا راحت هستيم.»

سرویس بین الملل راستین آنلاین

انتهای پیام /  101
1218 کلیک ها  یکشنبه, 13 تیر 1395 03:54
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

بیشتر بخوانید 101

موارد مرتبط