چاپ کردن این صفحه

سفیرپیشین ایران در عربستان:

اختلافات داخلی زمینه کودتا درامارات عربی متحده را افزایش داده است

به گزارش راستین آنلاین،سفیر پیشین ایران در عربستان با اشاره به احتمال رخ دادن کودتا در امارات متحده عربی، عنوان کرد: نزاع قدرت در شیخ‌نشینان خلیج‌فارس موضوع جدیدی نیست. به صورتی که در عربستان و به خصوص در طیف متصل به خاندان سعودی به دلیل ورود این کشور به جنگ علیه یمن نزاع قدرت روی داده است که محمد بن سلمان و مقرن ‌بن عبدالعزیز به این جریان دامن زدند. همینطور چندی پیش امیر قطر تغییر کرد و شیخ تمیم در سال 2013 به جای وی نشست.

احمد دستمالچیان افزود: در ادامه این سیر تحولات در بحرین هم چنین اتفاقاتی به وقوع پیوست اما آن چیزی که چندی است تمامی تحلیل‌گران سیاسی حوزه خاورمیانه منتظر رخ دادن آن هستند، اعمال تغییرات بنیادین در حکومت امارات متحده عربی است. امارات به دلیل تشکیل شدن از هفت شیخ‌نشین به دلیل جنگ یمن و ورود به این جنگ یک درگیری داخلی را تجربه می‌کند. چرا که بسیاری از شیوخ حاکم بر شهرهای امارات به خصوص شیخ دبی از ورود این کشور به کارزار یمن ناراضی هستند و حتی انتقاداتی را به حاکمیت این کشور وارد کردند. چرا که دبی به عنوان قطب اقتصادی در منطقه و امارات مخالف پیوستن این کشور در صف‌آرایی عربستان علیه یمن بوده است.

دستمالچیان با تاکید بر این‌که تغییرات در امارات به دلیل مستهلک شدن نظام حکومتی این کشور رخ خواهد داد، بیان کرد: باید به این موضوع توجه داشته باشیم که ساختار سنتی و قدیمی امارات و به طور کلی کشورهای عربی در جامعه امروزی جایی ندارد و نظام امیرنشینی در حال منقرض شدن است. از این جهت است که به نظر می‌رسد فعل و انفعالاتی که در کشورهای منطقه و خصوصاً در امارات به وقوع پیوسته است ندای تغییر حاکمیت و حتی تغییر نظام سیاسی این کشور را نمایان می‌کند.

وی در پایان گفت: مساله‌ای که می‌بایست به عنوان مهمترین بحث در خصوص تغییر ساختار سیاسی امارات به آن اشاره شود، این است که هرگونه تزلزل سیاسی در امارات به منزله لرزاندن ساختار اقتصادی در دبی خواهد بود. به نحوی که این شهر یکی از مهمترین نقاط اقتصادی جهان و خاورمیانه محسوب می‌شود و ورود و خروج حجم بالای اقتصاددانان و تجار خارجی به این کشور و به خصوص به دبی می تواند مورد مخاطره قرار گیرد. لذا از این جهت است که می‌گوییم تغییر ساختار سیاسی امارات می‌تواند تغییرات و تاثیر مهمی در نظام اقتصادی این کشور داشته باشد.

انتهای پیام /  101
1546 کلیک ها  سه شنبه, 18 خرداد 1395 14:32
این مورد را ارزیابی کنید
(2 رای‌ها)

بیشتر بخوانید 101