چاپ کردن این صفحه
  • مدیرکل قرنطینه حفظ نباتات کشور:

تسهیل تجارت از وظایف مهم قرنطینه است

راستین آنلاین:مدیرکل دفتر قرنطینه سازمان حفظ نباتات کشور با اشاره به اینکه وظیفه قرنطینه جلوگیری از ورود آفات و بیماری ها و استقرار و انتشارشان در کشور است، گفت: علاوه بر آن تسهیل تجارت از وظایف مهم قرنطینه است.


 مریم جلیلی مقدم در حاشیه نشست "بررسی وضعیت قرنطینه و مشکلات صادرات انجیر استهبان" در استان فارس افزود: توسط مجمع عمومی سازمان ملل، سال 2020 میلادی به عنوان "سال قرنطینه و بهداشت گیاهی" نامگذاری شده، در همین راستا همه کشورها باید به سطح آگاهی مردم را نسبت به فعالیت قرنطینه گیاهی بالا ببرند.
به گفته وی ارتقای کیفیت انجیر استهبان از موضوعات مطرح شده به منظور بهینه سازی صادرات در این نشست بود.
مقدم تصریح کرد:  از درخواست های صادرکنندگان انجیر، فراهم کردن زمینه صادرات از مبدأ تولید یعنی شهرستان استهبان است که در این زمینه قرنطینه هیچ مشکلی ندارد مشروط بر اینکه گمرک استان یا شهرستان زیر ساخت ها و امکانات اظهار گواهی و اظهار محموله را داشته و مستقر شود.
وی با بیان اینکه امکان ایجاد گمرک تخصصی برای محصول انجیر در استهبان وجود دارد، یادآور شد: با توجه به نوع محصول، آفات و بیماری ها در حال حاضر در بسیاری از کشورها گمرکات تخصصی وجود دارد به عنوان مثال برای اندام های تکثیری گمرک تخصصی فعالیت می کند چرا که ریسک قرنطینه ای بالایی داشته و نیازمند تجیهزات آزمایشگاهی و کارشناسان قرنطینه متخصص است.
مدیرکل دفتر قرنطینه سازمان حفظ نباتات کشور افزود: با توجه به اینکه کارشناس قرنطینه استهبان نسبت به سایر کارشناسان استان، علم و آگاهی بیشتری در ارتباط با انجیر استهبان دارند از این رو صدور گواهی بهداشت از استهبان مورد تایید این دفتر است.
در ادامه این نشست، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: به منظور حفظ هویت انجیر ایران و استهبان تولید کنندگان و صادرکنندگان این محصول خواستار سخت گیری در صدور گواهی قرنطینه هستند.
محمد مهدی قاسمی افزود: رسالت قرنطینه کشاورزی، نظارت دقیق بر کالاهای صادراتی است چرا که عرضه کالای نامرغوب به خارج از کشور، اعتبار کشور را به خطر می اندازد.
وی ابراز کرد: به زودی انجیرستان دیم استهبان ثبت جهانی خواهد شد در نتیجه یک ظرفیت جهانی برای حفظ و حراست "انجیر استهبان" ایجاد می‌شود که امیدواریم به باغداران و صادرکنندگان این محصول نیز کمک شود.
قاسمی با اشاره به ضرورت آموزش رفتار فنی به کشاورزان، تصریح کرد: از ظرفیت مرکز تحقیقات انجیر به منظور تولید محصول انجیر گواهی شده و با کیفیت استفاده شود.
وی با بیان اینکه استفاده از بَر انجیر بیشتر و آبیاری اضافه تر باعث کاهش کیفیت انجیر می شود، یادآور شد: علاوه بر این آبیاری بیش از حد صدماتی به منابع زیرزمینی وارد می کند و به منظور حفظ کیفیت انجیر استهبان مدیریت آبیاری و سم پاشی بی رویه انجیر باید توسط مردم انجام شود.
استهبان پایانه صادراتی محصول انجیر در ایران باشد
در این نشست مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان با اشاره به اینکه افرادی با کارت های بازرگانی یکبار مصرف اقدام به صادرات انجیر می کنند، گفت: درخواست صادرکنندگان این است که استهبان پایانه صادراتی محصول انجیر در ایران باشد.
مهدی اعیان منش با بیان اینکه تقریبا 99 درصد صادرکنندگان در این شهرستان هستند، افزود: به منظور "حفظ هویت انجیر استهبان" این افراد خواستار سخت گیری در زمینه صدور گواهی قرنطینه و مساعدت گمرک در زمینه صادرات انجیر از شهرستان استهبان هستند.
به گفته وی استهبان با سطح زیر کشت 24 هزار و 500 هکتار انجیردیم و تولید سالانه حدود 15 هزار تن، رتبه اول سطح و تولید در ایران دارد.
اعیان منش اظهار کرد: بیش از نیمی از انجیر استهبان " استاندارد" است و اقدامات اولیه به منظور دریافت " گواهی ICM" برای دو باغ انجیر به مساحت های  16 و 7 هکتار انجام شده و سایر مزارع نیز در دستور کار قرار دارد.
نشست بررسی "وضعیت قرنطینه و مشکلات صادرات انجیر استهبان" با حضور مهدی قائمیان معاون قرنطینه سازمان حفظ نباتات کشور، احمدرضا کمالی سروستانی فرماندار استهبان، نمایندگان تولیدکنندگان و صادرکنندگان و جمعی از مسئولین ستادی و شهرستانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس برگزار شد.
انتهای پیام /  منصوره خسروبیگ
1543 کلیک ها  یکشنبه, 28 مهر 1398 06:48
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

موارد مرتبط