محمد مهدی قاسمی در بازدید از باغهای انجیر استهبان، افزود: احداث باغ بَر انجیر تولید بیشتر محصول و کاهش قیمت بَرانجیر را به دنبال خواهد داشت.
به گفته وی بزرگترین انجیرستان دیم دنیا با یک اکوسیستم خاص درشهرستان استهبان قرار دارد که سنت ها و دانش بومی حاکم به توسعه این باغ های قدیمی کمک کرده است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده به منظور ثبت جهانی انجیر، تصریح کرد: آخرین ویرایش های بسته ثبت جهانی انجیر توسط مؤسسه پژوهش های برنامه ریزی و اقتصاد کشاورزی انجام و به دفتر فائو ارسال شده و منتظریم در کوتاه مدت جشن ثبت جهانی انجیر را با مردم استهبان برگزار کنیم.
قاسمی یادآورشد: مکان های خاصی مانند انجیرستان استهبان که بر پایه دانش بومی بنیان نهاده شده و پایداری خود را به صورت طبیعی حفظ کردند به عنوان یک ظرفیت ویژه برای شهرستان استهبان، استان فارس و کشور جمهوری اسلامی ایران مطرح شده اند.
وی با ثبت جهانی انجیرستان دیم استهبان، یک ظرفیت جهانی برای حفظ و حراست آن ایجاد می شود.
قاسمی با اشاره به اینکه قسمت عمده ای از انجیر تولیدی به خارج از کشور صادر میشود، افزود: صادر کنندگان ضمن توجه به مسائل بسته بندی محصول و پیدا کردن مقاصد صادارتی جدید به غیر از کشور های معمول مثل چین باید کشور هایی برای صادرات انتخاب کنند که کمترین میزان تعرفه ها را داشته و مطالباتشان سهل الوصول تر باشند.
قاسمی حضور و استفاده از ظرفیت استارت آپ ها به منظور شناساندن محصول انجیر به مردم کشور و دیگر نقاط دنیا بسیار مهم دانست.
وی ادامه داد : شرکت شهرک های کشاورزی در شهرستان استهبان مستقر بوده و همه سرمایه گذاران و علاقه مندان به سرمایه گذاری در این بخش می توانند از تسهیلاتی که این شرکت در اختیار می گذارد بهره مند شوند.
وی افزود: به هر سرمایه گذار علاقه مند به کار در حوزه فرآوری انجیر تسهیلات با بهره 15 درصد پرداخت می شود.
قاسمی در بازدید از باغ الگویی انجیر، گفت: اقدامات موثری برای کاهش آفات و امراض نباتی، متناسب سازی بَر و تامین نیاز آبی درختان انجام شده اما کارهای فنی دیگری مانند احداث پوشش های توری نیز باید انجام شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس افزود: پوشش های توری در کاهش مصرف آب و حفاظت درختان از پدیده های جوی مانند تگرگ مؤثر هستند که در مراکز تحقیقات مدل این موضوع بررسی شده و امیدواریم با بسته های حمایتی پیش بینی شده و با اعطای تسهیلات بانکی این امر محقق شود.
وی گفت: سطوح آبگیر بارانی پای درختان که با محاسبه و بر اساس میزان بارندگی تعبیه شده، نحوه جمع آوری محصول، بَردادن و بارور کردن محصول و تیمار درختان بر اساس دانش بومی است.
قاسمی از دیگر اقدامات بر اساس دانش بومی به انجام مراحل داشت درختان، فرآوری و فروش توسط مردم، نحوه استقرار و استفاده از کارگران بومی اشاره کرد و افزود: این اقدامات باعث شده که انجیرستان استهبان به عنوان یک اکوسیستم خودجوش، پایدار و ارزشمند باقی بماند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس اظهار کرد: رقم های انجیر دیم غالبا از انجیرستان های استهبان قلمه گرفته شده و به سایر مناطق منتقل می شود.