محمد جواد موسوی با اشاره به بهسازی اماکن دامی به لحاظ بهداشتی شدن جایگاه و سمپاشی جایگاه و دام ها در طول دوره فعالیت گفت : کنه های ناقل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) از مهم ترین و آسان ترین راه های مقابله و پیشگیری از این بیماری مشترک واگیر دار خطرناک است.
وی با توضیح این مطلب که اوج فعالیت کنه ناقل بیماری در فصول بهار و تابستان است، اظهار کرد: سیمانی کردنی دیواره های اصطبل، جمع آوری بههنگام کود و سمپاشی در دوره های زمانی مناسب مانع از حضور کنه های ناقل و حذف آلودگی از گله می شود.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان قیروکارزین با اشاره به اینکه بیماری در حیوانات اهلی مثل گاو، گوسفند و بز علائم مشخصی ندارد و حداکثر باعث تب میشود، اضافه کرد: کارکنان کشتارگاهها و قصابان به احتمال زیاد متوجه بیماری در دام نمی شوند و در معرض ابتلا به این بیماری کشنده خواهند بود.
موسوی همچنین به جداسازي محل نگهداري دام از محل زندگي دامداران، عدم خريد دام از محلهاي مشكوك، استفاده از مواد دور كننده كنه، خوداري از له كردن كنه روي پوست بدن و کشتار دام صرفا دركشتارگاه هاي مجاز و زیر نظر دامپزشك به عنوان عوامل موثر در جلوگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو اشاره کرد.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان قیروکارزین با تاکید بر ارائه آموزش های لازم به شهروندان و دامداران، گفت : این اداره با همکاری مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین در فصول طغیان کنه ناقل این بیماری اقدام به برگزاری کارگاه های آموزشی برای جامعه هدف خود کرده که در این راستا تا کنون بیش از 120 نفر روز آموزش کوتاه مدت به اجرا در آمده است.
وی در پایان به شهروندان توصیه کرد: گوشت مورد نیاز خود را از محل های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی خریداری و در زمان خرید گوشت وجود مهر بهداشتی دامپزشکی بر روی لاشه را کنترل کنند، پس از خرید گوشت آنرا به مدت 48 ساعت در یخچال نگهداری سپس اقدام به خرد کردن و طبخ آن شود.