رئیس جدید صندوق توسعه ملی کیست؟/اعتماد روحانی به اقتصاد دان طرفداراقتصاد آزاد

رئیس جمهوربا توجه به اهمیت این صندوق بلافاصله به یکی دوستان دیرین خود را جایگزین سیدصفدرحسینی کردتا یک مهندس اقتصاددان روی صندلی یک دکترای اقتصاد کشاورزی بنشیند.

مسعودنیلی کیست؟

حکمی که حسن روحانی برای رئیس جدید صندوق توسعه ملی امضاءکرده است،نام مسعود نیلی را درخودجای داده است.

نیلی سال  1334  در شهر همدان متولد شد. تحصیلات دانشگاهی خود را با ورود به دانشگاه صنعتی شریف در رشته مهندسی سازه آغاز کرد. این اقتصاد دان برجسته در سال 1366 در رشته برنامه‌ریزی سیستم‌های اقتصادی از دانشگاه صنعتی اصفهان فوق‌لیسانس گرفت. چندی بعد برای پیگیری تحصیلات تکمیلی‌اش راهی انگلستان شد و در سال 1371 دومین فوق‌لیسانس خود را این بار در رشته اقتصاد از دانشگاه منچستر گرفت. سرانجام در سال 1374 با اخذ مدرک دکتری در رشته اقتصاد از دانشگاه منچستر فارغ‌التحصیل شد . او از سال ۱۳۷۹ تا ۱۳۹۰ رئیس دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه شریف بوده است. از او تا کنون ۷ جلد کتاب و تعداد زیادی مقاله در حوزه‌های مختلف اقتصاد کلان و اقتصاد سیاسی منتشر شده است. زمینه علمی مورد علاقه او اقتصاد سیاسی و اقتصاد کلان است .

او سه سال در دوران ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی معاون سازمان برنامه و بودجه ایران بود. پس از آن در تهیه و تدوین اولین و سومین برنامه ۵ ساله توسعه کشور ایفای نقش کرد.  او مدتی نیز در رأس شورای اقتصاد کشور مشغول به کار بود. در دوران اصلاحات باردیگر به عنوان معاون سازمان برنامه و بودجه و سرپرست کمیته خصوصی‌سازی برگزیده شد.

تاکید بر لزوم پذیرش جهانی شدن

 او همچنین رئیس موسسه عالی پژوهش در برنامه ریزی و توسعه و استاد این موسسه بوده‌است . از مهمترین فعالیتهای او می‌توان به تدوین سند استراتژی توسعه صنعتی کشور در زمان وزارت اسحاق جهانگیری در دوران اصلاحات در سال ۱۳۸۲ نام برد. در این برنامه، افکار و دیدگاه‌های اقتصادی نیلی که مبتنی بر لزوم پذیرش جهانی‌سازی و نظم نوین جهانی است، به خوبی مشخص شد و انتقاداتی را از جانب اقتصاددانان حامی اقتصاد اسلامی به دنبال داشت.

بدین ترتیب نخستین استراتژی توسعه صنعتی سرنوشت چندان خوشایندی نداشت، به طوری که 10 تن از اقتصاددانان برجسته کشور همچون پرویز داوودی، محمد خوش چهره، الیاس نادران، احمد توکلی، حسن سبحانی، حسین نمازی و ... با نگارش نامه‌ای از نحوه تدوین و مفاد گنجانده شده در آن انتقاد کردند.

یکی از انتقاداتی که به جریان فکری نیلی و همکارانش وارد شده است، اعتماد آنها به نهادهای غربی است. خود نیلی در گفتگویی گفته بود که در تدوین سند استراتژی توسعه صنعتی از نهادهای بین‌المللی مشورت گرفته است.

حلقه اقتصادی دولت جمع تر می شود

مسعود نیلی همچنین سهامدار و عضو هیئت مدیره «شرکت خدمات مشاور خرد پیروز» است. نیلی 17 درصد سهام این شرکت را در اختیار دارد و مابقی سهام در اختیار بانک پارسیان، محمد طبیبیان، مرتضی آرامی‌نیا  و احمد شفاعت است. موضوع فعالیت این شرکت، انجام خدمات در زمینه فن‌آوری اطلاعات، مطالعات اقتصادی، ارزیابی املاک و مشاوره‌های بانکی است.

نیلی همچنین در کنار محمد طبیبیان و حسین عبده تبریزی، عضو هیئت مدیره «شرکت خدمات پژوهش و مشاوره مالی تابان خرد» نیز هست. ولی‌الله سیف رئیس‌کل کنونی بانک مرکزی و عباس آخوندی وزیر راه از موسسان این شرکت هستند. این شرکت در زمینه مشاوره‌های بانکی و دوره‌های آموزشی فعالیت دارد.

مسعود نیلی مدرس دروس تئوري اقتصاد کلان، اقتصاد کلان بين‌الملل، اقتصاد سياسي، اقتصاد ايران در دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه شریف است.

انتهای پیام /  101
2709 کلیک ها  یکشنبه, 13 تیر 1395 03:34
این مورد را ارزیابی کنید
(2 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا