به گزارش راستین آنلاین مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع نیروی برق استان فارس سهشنبه ۱۱ آبان، در حاشیه بهرهبرداری از نیروگاه خورشیدی غدیرگه، به خبرنگاران گفت: این نیروگاه در زمینی به مساحت یک هکتار، طی مدت ۲ سال و توسط بخش خصوصی و با اعتباری بالغ بر ۴۸ میلیارد ریال، احداث شده است.
اسماعیل خاتمی ضمن بیان اینکه با تولید حدود یک گیگاوات ساعت انرژی برق، میتوان از انتشار حدود ۵۰۰ تن گاز گلخانهای در هر سال جلوگیری کرد، گفت: فارس به دلیل دارا بودن شرایط جغرافیایی منحصر بفرد، برخورداری از شدت و زاویه تابش مناسب، جزو مناطق مستعد برای استفاده از نیروگاههای خورشیدی است.
خاتمی خاطرنشان کرد: متوسط میزان تابش انرژی خورشید در این استان بین ۲۰۰۰ تا ۲ هزار و ۲۰۰ کیلو وات ساعت بر مترمربع در سال بوده و این میزان تابش، عددی مناسب برای نیروگاههای خورشیدی است.
وی با اشاره به حمایت وزارت نیرو و شرکت توزیع برق استان فارس از سرمایه گذاران بخش خصوصی در احداث نیروگاه های خورشیدی، گفت: از سال ۱۳۹۲ تاکنون حدود ۷۳۵ سامانه خورشیدی ویژه مشترکان با توان تولیدی ۴۴۷۲ کیلووات با سرمایه گذاری بالغ بر ۴۶۶ هزار و ۷۵۰میلیون ریال توسط بخش خصوصی به بهرهبرداری رسیده است.
خاتمی گفت: برق تولیدی این نیروگاهها از طریق سازمان انرژیهای تجدیدپذیر به صورت تضمینی خریداری و هر ۲ ماه به حساب سرمایه گذاران واریز میشود که در این خصوص شهرستانهای فسا با ۸۷، جهرم با ۸۲ و نی ریز با ۶۹ سامانه بیشترین تعداد نیروگاه های خورشیدی نصب شده در فارس را به خود اختصاص دادهاند.
این مقام مسئول در توزیع نیروی برق فارس اقدامات اجرایی شده در زمینه بهرهگیری از خورشید در تولید انرژی برق در فارس را مناسب ارزیابی و اضافه کرد: با ارایه برنامه های تبلیغاتی و معرفی فواید و سوددهی نیروگاههای خورشیدی همچنین انعقاد تفاهم نامه همکاری با یکی از بانکها برای پرداخت تسهیلات، درآینده شاهد افزایش تعداد سرمایه گذاران در این حوزه خواهیم بود.