چاپ کردن این صفحه

کمبود تولید یا ناهماهنگی / مرغ هست اما نیست ؟

عکس منیره خسروبیگ
عکس منیره خسروبیگ  
کمبود تولید یا ناهماهنگی / مرغ هست اما نیست ؟ عکس منیره خسروبیگ|||| ||||

با وجود این همه مرغ در مرغداری ها و ارسال به کشتارگاه ها بازار مرغ دچار کمبود و چالش است ، می توان گفت مرغ هست اما نیست ؟

به گزارش راستین آنلاین مدتی است که بازار مرغ آشفته شده و قیمت ها قصد پایین آمدن ندارد آیا ریشه اینها کاهش تولید یا ناهماهنگی بین تصمیم گیران است؟

یک گروه خبرنگاری شب گذشته از یک مرغداری در حوالی شیراز  بازدید داشت، ماحصل این بازدید تا پاسی از نیمه شب طول کشید، امید است معمای گرانی مرغ و علت بحث‌های پیرامون کاهش تولید روشن تر شود.

در این بازدید مسئولان جهاد کشاورزی کاهش تولید را قبول نداشتند و می گویند مرغ بیش از نیاز استان تامین می شود .

انها بر این نظرند که کار ما تنها تولید و تامین نیاز بازار است اما اگر در بازار کمبود مرغ است نیاز به نظارت و پیگیری دستگاه های مربوطه به بازار را دارد ، چون مرغی که از کشتارگاه بیرون می رود را گروه های نظارتی باید بر آن نظارت داشته باشند.

مسولان می گویند به همت و تلاش وزارت جهادکشاورزی مرغ در بازار موجود است ، اما قیمت عرضه آن در همه جا یکسان نیست و باید بازرسان صنفی برحسب وظیفه و برای تنظیم قیمت بازار و رفاه حال مردم با واحد های متخلف برابر قانون برخورد کنند.

مسئولان وزارت جهاد کشاورزی با اطمینان قول دادند که تولید هیچ مشکلی ندارد و نا هماهنگی‌هایی بین دو وزارتخانه و نیز در استانداریهای کشور بوده که با تاکید رئیس جمهور برای باز شدن مرز استانها برای انتقال مرغ از استان به استان و نیز هماهنگی و نظارت بیشتر وزارت صمت قیمت هفته آینده شکسته می‌شود.

IMG 20210429 WA0017

چرا قیمت مرغ گران شد 

می توان گفت مرغدارانی که مرغ را به کشتارگاه ها نمی دهند و دلالی و واسطه‌گری دیگر متهم اصلی گرانی مرغ در بازار است  ، که  در روزهای اخیر به افزایش قیمت این محصول دامن زده است.

بنابراین افزایش قیمت مرغ در ماه های اخیر بیشتر از آنچه به کاهش تولید مرتبط باشد به نا هماهنگی ها و عدم نظارت ها مربوط می شود.

همچنین عدم نظارت بر توزیع و نفوذ دلالان و واسطه ها و فروش حواله ها به جای مرغ عامل دیگری بر گرانی‌ها شده است.

وظیفه جهاد کشاورزی تولید مرغ و رساندن آن از طریق مرغداران به کشتارگاه‌ها است و در این راستا اگر مرغداری تخلف کرد، دستگاه نظارتی باید با آن برخورد قانونی کند.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی فارس  در گفت و گو باخبرنگار راستین آنلاین با بیان اینکه روزانه بیش از 500 تن گوشت گرم روانه بازار می شود ،گفت : مرغ مورد نیاز فارس  تامین می شود 

همچنین کرامت الله کیومرثی با اشاره به اینکه نیاز مورد نیاز استان حدود 430 تن گوشت گرم است ، افزود : باز هم  حدود 60 تن بیش تر از نیاز بازار مرغ تولید و به بازار داده می شود .

او اضافه کرد :مرغ تولیدی مورد نیاز استان  هر شب میانگین 230هزار قطعه از واحدهای مرغداری تحویل گشتارگاه داده می شود و پس از آن طبق اعلام هر واحد و نقطه فروش در شهرستان ها  برای در اختیار گذاشتن مردم ارسال خواهد شد.

به همین دلیل با توجه به  تحویل شبانه بیش از 231 هزار قطعه به کشتارگاه ها نه تنها کمبود مرغ نداریم بلکه بیشتر از نیاز بازر نیز یولید می شود . 

کیومرثی همچنین از تامین مرغ شب عید گفت و  اظهار کرد :از 15 بهمن سال گذشته با هدف تولید و تامین مرغ شب عید برای تنظیم وضعیت بازار و نظارت بر عملکردها، در هر واحد گشتارگاه یک نفر بعنوان نماینده ناظر وزارت جهاد کشاورزی حضور داشته است. 

IMG 20210429 WA0012

او با توجه به اینکه مرغ های گشتارگاه همه کامل بسته بندی و تولید می شدند ، بیان کرد :قطعه بندی مرغ  در فروشگاه ها ممنوع بوده  و  مرغی که دچار آسیب یا ضربه شده باشد  که میزان آن هم پنج درصد از کل سهم تولیدی ما است  توسط کشتارگاه قطعه بندی می شود، که این  قطعه بندی ها برای مصارف خارجی چون رستوران ها و غیره  قابل استفاده خواهد بود. 

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی فارس  ضمن اینکه وظیفه ما  تولید و تامین مایحتاج مردم است ، تصریح کرد:مرغ های تولیدی پس از ورود به کشتارگاه و با نظارت دستگاه های متولی نظیر دادستانی و اصناف در خروجی برای توزیع به صورت مویرگی پس از صورتجلسه شدن توسط نمایندگان ما تحویل عوامل توزیع خرده فروشی شهرستان ها می شود. 

او عنوان کرد: عوامل تحویل گیرنده مرغ شامل نماینده صنف خرده فروشان یا نماینده اداره صمت است و پس از خروجی گشتارگاه در وظیفه نظارتی ما نخواهد بود اما با این حال برای تنظیم بازار و رفاه حال مردم، تعدادی از نمایندگان ما از محل های عرضه و توزیع مرغ بازدید می کنند. 

کیومرثی  ادامه داد: اما اگر قیمت عرضه مرغ در محل های توزیع بیشتر از نرخ مصوب باشد، نمایندگان ما با همکاری تعزیرات حکومتی به شدت با متخلفان برخورد  قانونی خواهند کرد. 

او همچنین با اشاره به اینکه در زمینه تولید مرغ توسط واحد های مرغداری  مشکلاتی چون گرانی واکسن، نهادهای دامی، تغذیه وجود داشته شده  ، افزود :پس از انجام یک کار کارشناسی در سطح وزارتخانه و با درنظر گرفتن همه جوانب از جمله سود مرغدار، هزینه تمام شده، ریزمقذی ها، افزایش کارگر و سایر موارد، قیمت مصوب مرغ در واحد ها را 17هزار و 100 تومان را متعادل دانسته اند. 

کیومرثی  گفت: علت این رضایت از قیمت افزایش جوجه ریزی در واحد های مرغداری بوده است به گونه ای که در اسفند ماه سال گذشته هفت میلیون و 200هزار قطعه جوجه ریزی داشتیم و در فروردین سال جاری این رقم به هفت میلیون و 900هزار قطعه افزایش یافت. 

او اظهار کرد: این افزایش جوجه ریزی حکایت از آن دارد که تولید با این قیمت مصوب به صرفه است و از طرفی دولت برای حمایت بیشتر نهادها را برای مرغداران به قیمت چهار هزار و 200 تومان یارانه ای اعلام کرده است .

به همین دلیل  ایجاد زیرساخت های لازم در استان فارس باعث شده  مرغداران بدون توجه به مشکلات با جهاد و ایثار خودشان همچنان به کار تولید مشغول باشند. 

کیومرثی  ضمن اینکه در حال حاضر افزایش قیمت جوجه به صورت مقطعی وجود دارد (قیمت مصوب دولتی 4 هزار و 200 تومان است )، گفت : تقاضای بهره برداران ما هر روز در حال افزایش است ، که با همکاری مسئولین وزارتخانه پیگیر متعادل سازی قیمت جوجه یکروزه هستیم. 

IMG 20210429 WA0016

او همچنین با اشاره افزایش سن مرغ  افزود: نیاز مهم ما در سطح کلان  وارد کردن تخم مرغ نطفه دار است  ، که پیگیر ورود این تخم مرغ ها به مراکز مادر تولید مرغ استان هستیم.

 کیومرثی بیان کرد: امیدواریم پس از این اقدام و تامین جوجه مورد نیاز شاهد تنظیم قیمت در روند تولید مرغ برای واحد های مرغداری در سطح استان باشیم. 

او ادامه داد: 14 درصد از قیمت یک مرغ، هزینه جوجه یکروزه آن است که در روند تولید تبدیل به یک مرغ مناسب می شود و بیشترین هزینه قیمت آن به دلیل نهاد آن شامل سویا است و دولت با پرداخت یارانه چهار هزار و 200 تومانی به مرغداران در روند تولید کمک لازم را انجام می دهد. 

همچنین معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی با بیان اینکه 274هزار قطعه  (8اردیبهشت )وارد گشتارگاه شده است ، گفت :تمامی مرغ ها به صورت دقیق به محل های توزیع ارسال خواهند شد .  

گفتنی است هر شب بین 200هزار تا 230 هزار قطعه وارد چرخه توزیع می شود و که بیشتر از نیاز بازار است.

 

 

 
انتهای پیام /  منصوره خسروبیگ
757 کلیک ها  پنج شنبه, 09 ارديبهشت 1400 14:28
این مورد را ارزیابی کنید
(5 رای‌ها)

موارد مرتبط