توزیع بیش از 3500 تن بذر گواهی شده بین کشاورزان در مرودشت

۳۹۰۰ تن انواع بذور گواهی شده بین کشاورزان مرودشت توزیع شد. 

 
به گزارش راستین آنلاین مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت در پی انتشار مطالبی در فضای مجازی مبنی بر کمبود بذور گواهی شده، قیمت و نحوه توزیع بذور گندم و جو توضیحاتی ارائه داد.
 
عزیز رحیمی با بیان اینکه سال گذشته بذور خریداری شده توسط کشاورزان شهرستان 3300 تن بود، اظهار کرد: بذور گواهی شده طبق روال سال های گذشته در حال انجام است و تاکنون میزان بذر توزیع شده ۱۸درصد بیشتر از کل بذر توزیعی در سال گذشته است.
 
به گفته او قیمت بذرگندم گواهی شده آبی 3900 تومان است که هم اکنون توسط شرکت های تعاونی روستایی و تولید و کارگزاری های بخش خصوصی در حال توزیع است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
 
 رحیمی با تاکید بر اینکه قیمت گذاری محصولات کشاورزی از جمله گندم و جو در حوزه اختیارات جهاد کشاورزی شهرستان نیست، تصریح کرد: نرخ گذاری محصولات کشاورزی بر اساس قانون تضمینی خرید محصولات اساسی کشاورزی، توسط شورای اقتصاد تعیین و اعلام می شود.
 
او با بیان اینکه پروسه تولید بذر گندم و جو یک ساله نیست و متاثر از میزان جذب سال قبل و نیاز سنجی سال جدید صورت می گیرد، ابراز کرد: با استناد به یافته های تحقیقاتی بذر گواهی شده تا سه سال می تواند در هر مزرعه به عنوان بذر مورد مصرف قرار گیرد بنابراین تنها بخشی از نیاز سالانه تامین می شود و نیاز نیست تمام بذر مورد نیاز تهیه شود.
 
او خاطرنشان کرد: خرید گندم با قیمت تعیین شده مطابق روال هر سال توسط سازمان غله انجام شده و قیمت ها با استناد به جدول قیمت تضمینی سال 99_98 (قیمت گندم 2500 تومان و قیمت جو نیز 1630 تومان ) بود.
 
رحیمی در رابطه با خرید تضمینی جو نیز بیان کرد: تنها در صورتی که قیمت در زمان برداشت کمتر از قیمت تضمینی(1630 تومان) باشد دولت مکلف به خرید است و چون قیمت جو در زمان برداشت بالاتر از 1700 تومان بود خرید توسط دولت انجام نشد. 
مدیر جهاد کشاتورزی شهرستان مرودشت، عدم استقبال کشاورزان از بذور اصلاح شده و استفاده از بذور خود مصرفی در چند سال گذشته را دلیل عدم پرداختن شرکت های تولید کننده بذر جو عنوان کرد. 
  او بیان کرد: چنانچه بذور گواهی شده دارای لیبل مهمور مرکز تحقیقات کشاورزی در محلی با قیمت بالاتر از نرخ مصوب به فروش برسد غیر قانونی است و توسط جهاد کشاورزی، اداره صنعت و معدن و تجارت و اداره تعزیرات حکومتی بررسی و برخورد می شود.
مرودشت با کشت بیش از 90 هزار هکتار گندم و جو بزرگترین تولید کننده این محصولات دراستان فارس است و 75 درصد بذور مورد نیاز استان نیز در این شهرستان تولید می شود.
 
 
 
 
 
انتهای پیام /  منصوره خسروبیگ
316 کلیک ها  سه شنبه, 04 آذر 1399 13:21
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

موارد مرتبط

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بازگشت به بالا
بالا