چاپ کردن این صفحه

شناسایی بیش از 200 طراح مد و لباس در فارس/تنوع لباس اقوام مختلف در استان

راستین آنلاین :نشست هم‌اندیشی طراحان و هنرمندان مد و لباس استان فارس با حضور مسولان استانی و کشوری برگزار و تا کنون 226 طراح فعال از آقایان و بانوان در فارس شناسایی شده‌اند.


صابر سهرابی در این نشست گفت: در چند سال گذشته و راه‌اندازی کارگروه ساماندهی مد و لباس، تا کنون 28 جشنواره و نمایشگاه مد و لباس در استان فارس برگزار شده است. 
 
امسال به دلیل بیماری کرونا و تعطیلی‌های به وجود آمده فعالیت‌های خود را بر بستر فضای مجازی برگزار می‌کنیم که یک همایش در این رابطه در فضای مجازی، برگزار شد و چند همایش دیگر هم در حال تهیه مجوز هستند.
 
سهرابی ادامه داد: همچنین 9 خانه مد، سه مؤسسه فرهنگی و هنری مد و لباس در شیراز و سه مؤسسه دیگر در شهرستان‌های آباده، اقلید و لارستان در حال فعالیت هستند. همچنین سه مؤسسه دیگر نیز برای فعالیت در شیراز درخواست مجوز داشته‌اند که روند صدور مجوز خود را می‌گذرانند.
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس افزود: تا کنون 226 طراح فعال از آقایان و بانوان در فارس شناسایی شده‌اند، که 24 طرح آن‌ها نیز مالکیت معنوی دریافت کرده‌اند. در این میان تنها یک نفر از حوزه مد ولباس در لیست سه هزار نفری بیمه‌شدگان بیمه هنرمندان فارس قرار دارد.
 
او بیان کرد: فارس در حوزه مد و لباس اقوام تنوع بسیاری دارد تا آنجایی که می‌توان آن را رنگین‌کمان ناشناخته فرهنگی به ویژه در زمینه مد و لباس برای کشور و جهان دانست؛ چرا که در استان فارس قومیت‌های گوناگون زندگی می‌کند.
 
همچنین سیده مرضیه شفاپور نیز در این نشست گفت: همه می‌دانیم که دومین صنعت پول‌ساز جهان، مد و لباس است؛ اما این که چرا در کشور ما هنوز نتوانسته است به جایگاه خود دست یابد را باید در حلقه‌های اتصال طراحی با تولید و فروش یافت؛ که ما با شناسایی و برنامه‌ریزی‌های خود در پی برطرف کردن این کمبودها هستیم.
 
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه طراحان باید مد لباس ایرانی و اسلامی باید به دنیا معرفی کنند، افزود: ایران پیشینه خوبی در حوزه مد و لباس دارد و همواره پوشش و زیبایی زیادی در میان لباس ایرانیان دیده می شده است.
 
وی با اشاره به اینکه تلاش می‌کنم تا حلقه‌های گمشده برای شناساندن این صنعت را از بین ببرم، بیان کرد: پایه اصلی مد و لباس، دانش است و باید در زمینه افزایش دانش این رشته نیز بیش از پیش کار کنیم چرا که هر کاری در دنیای امروز باید همراه با علم باشد.
 
شفاپور با بیان این که گستره کارکردی مد و لباس بسیار گسترده است و هر چیزی که در آن طراحی باشد همچون پوشاک، کیف، جواهرات، گریم و ... را نیز در برمی‌گیرد، گفت: گوناگونی فرهنگ‌های در ایران، ظرفیت‌های بسیاری را به وجود آورده است که بهره‌گیری از آن‌ها می‌تواند مد و لباس دنیا را دگرگون کند.
 
 اگر با این دید نگاه کنیم بهره‌گیری از طراحان در سراسر کشور می‌تواند ما را نیرومندتر نماید؛ از این رو برای داوری آثار جشنواره مد و لباس فجر نیز از آن‌ها بهره خواهیم گرفت.
 
وی با اشاره به اینکه از استادان در بخش علمی و دانشگاهی استانی هم در شورا استفاده خواهیم کرد و توقع دارم آنان در کارگروه عضو شوند چرا که جای نظر و ایده‌های فعالان مد و لباس در کارکروه خالی است، افزود: باید به هم کمک کنیم که این صنعت را به جایگاه واقعی خودمان برسانیم.
 
او یادآور شد: جای خانه یا موزه طراحان خالی است که این موزه به زودی در تهران راه‌اندازی می‌شود و گردشگران می‌توانند از آن موزه برای آشنایی با مد و لباس ایرانی استفاده کنند، که با توجه به گونه‌های فرهنگی و قومیتی در فارس بخش بزرگی از این موزه به لباس‌ها و طرح‌های استان فارس تعلق خواهد گرفت.
 
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور با درخواست از همه طراحان برای فرستادن ایده‌ها و رزومه‌های خود به این کارگروه در راستای بهره‌برداری بیشتر، گفت: طراحان ما با شرکت در جشنواره کشوری و جهانی باید توانمندی خود را در این هنر و صنعت به جهان بشناسانند. چرا که ما با توجه به گوناگونی فرهنگی و قومیتی در کشور و به ویژه استان فارس و از سویی پیشنیه این صنعت و هنر در گذشته خودمان، درون‌مایه‌های توانمندی در این حوزه داریم که باید به جهان شناساند.
 
شفاپور در پایان این نشست از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس و طراحان مد و لباس این استان خواست تا به صورت الگوی کشوری نخستین اتاق اندیشه مد و لباس را با همکاری هم راه‌اندازی کنند. 
انتهای پیام /  منصوره خسروبیگ
2349 کلیک ها  جمعه, 21 شهریور 1399 23:07
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

موارد مرتبط