اینجا چراغی روشن است/تلاش شورای شهر شیراز برای احیای یک تاریخ پنجاه ساله

راستین آنلاین :اززمانیکه محمدخان هندی درخیایان داریوش (توحید امروزی) شیرازآپارات سینما را در این شهر روشن کرد 90سال می گذرد.

ازآن تاریخ تاکنون خیابان های این شهر سینماهای متعددی را به خود دیده است.سینماهایی که برای بسیاری از مردم شهر شیرازپراست از خاطرات تلخ و شیرین.خاطراتی که با تاریخ 9 دهه شیرازمأنوس شده ونام آنها برای مردم این شهر به یک حس نوستالوژیک تبدیل شده است.

سینما مترو یکی از این سینما هاست.این سینما که درسال 1344 توسط فردی بنام ایروانی ساخته شد و بعدها بنام سینما بهمن تغییر نام یافت. 

مترو یکی ازقدیمی ترین سینما های شهر شیراز بود که درخیابان کریم خان زند و انتهای یک پاساژقدیمی  بنام مترو واقع شده بود.

این سینما که با فیلم «پرنس دانشجو»افتتاح شد،دررزوگار حیات خود صف های طولانی از علاقمندان به سینما را در مقابل خود دید.

پس از انقلاب «مترو»که به «بهمن» تغییر نام داده بود،تبدیل شد به سالن نمایش فیلم های جنگی و رزمی.

فیلم هایی که درآن زمان عاشقان سینه چاک بسیاری داشت.

علاقمندانی که ساعت ها درصف تهیه بلیط انتظار می کشیدند تا خشم اژدهای بروسلی یا کانی مانگا سیف الله داد ، عقابهای  ساموئل خاکچیان و یا پایگاه جهنمی اکبر صادقی را ببینند.

اما جنگ که به پایان رسید،گویی شیبشه عمر این سینما نیز شکست.اکران فیلم هایی که به راحتی می شد آنها را ازهر ویدئو کلوپی نیز تهیه کرد،روی پرده یک سینمای خاطره انگیز این سینما را به روزهای پایانی حیات خود نزدیک کرد.

روزهایی که دیگر درآنها نه خبری از بروسلی بود نه سعید راد نه فرامزرقریبیان و نه جمشیدهاشم پور!

اما اکنون و پس از حدود دو دهه که ازخاموشی چراغ سینما می گذرد کميسيون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر شیراز،بررسی وضعیت این سینما را در دستور کار خودقرارداده است.

«لیلا دودمان» رييس این کمیسیون  با تاکید برنقش تاریخی این سینما درفرهنگ و تاریخ معاصر شهر  شیرازمی گوید: در درجلسه اخیرکمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر شیراز،اعضای کمیسیون پس از شنیدن مشکلات این سینما و مطالب مالک خصوصی آن، بر لزوم حل مشکلات وی تاکید کرده اند. 

دودمان که معتقداست تخریب این سینما بازخوردی منفی برای شورا و شهرداری در پی خواهد داشت می گوید:باتوجه به اینکه شهرداری شيراز در صدد احیای محور تاريخی مجموعه‌ی زنديه و خيابان قدیم زند است، به همین منظور باید در زمینه تملک و احيای این سینما گام بردارد.

حالا باید دید سینمایی که یکبار در سال 1351 به صورت کامل بهسازی را درپیکرخود تجربه کرده است می تواند با دمیدن دوباره روح به جسم بی جانش باردیگر حیاتی دوباره بگیرد یا خیر!

انتهای پیام /  محمدجوادشلتو ک کار
2272 کلیک ها  سه شنبه, 09 مرداد 1397 08:10
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا