چاپ کردن این صفحه

فرصتی تاریخی برای شهر شیراز

راستین آنلاین:پس از آن شهر استانبول در ترکیه توانست با دوبار متوالی کسب این عنوان  از سوی سازمان همکاری کشورهای اسلامی (کنفرانس اسلامی) و اجرای برنامه های متنوع در طول روزهایی که عنوان پایتخت جوانان جهان اسلام را با خودیدک می کشید،نام خودش را درتاریخ سازمان همکاری کشورهای اسلامی ثبت کند.

جرقه ورودایران به بحث پایتختی جوانان ایران

اواخر خرداد94 ودردوران مسئولیت محمودگودرزی به عنوان وزیرورزش و جوانان بود که جرقه ورود ایران به به بحث پایتختی جوانان جهان اسلام و معرفی یک از شهرهای کشورمان به عنوان نامزد دریافت این عنوان دروزارت ورزش و جوانان زده شد.

تبریز،مشهد،همدان،اصفهان وهمدان رقبای جدی شیراز برای کسب عنوان نامزدازسوی ایران جهت معرفی به سازمان همکاری کشورهای اسلامی بودند که با رایزنی های انجام گرفته توسط مدیرکل ورزش و جوانان استان فارس و حمایت های مجموعه مدیریتی این استان،شیراز توانست خان اول انتخاب به عنوان پایتخت جوانان نزدیک به 60 کشوراسلامی را پشت سربگذارد.

با معرفی شیراز به عنوان نامزد نهایی ایران برای شرکت در ماراتن انتخاب و معرفی یکی از شهر های کشورهای اسلامی به عنوان پایتخت جوانان جهان اسلام در سال 2017 این بار نوبت به رایزنی با مسئولین مجمع جوانان جهان اسلام رسید تا در سفر به شیراز و بازدید ازامکانات،زیر ساخت ها و دیدار با مسئولین این شهر توانایی های پایتخت فرهنگی ایران زمین را برای کسب عنوان پایتخت جوانان جهان اسلام مورد تایید قراردهند.

امضاء پرونکل معرفی شیراز به عنوان یکی از نامزدهای کسب این عنوان

درجریان سفر «علم‌الدین مهدی‌اف» مدیرکل مجمع جوانان جهان اسلام به شیراز و دیدار با استاندارفارس،مدیران کل ورزش و جوانان ،فرهنگ و ارشاداسلامی و میراث فرهنگی و گردشگریاین استان بودکه امکانات و زیرساخت های شهر شیراز به عنوان یک شهر تاریخی فرهنگی مورد تایید وی و هیات همراهش قرار گرفت و در نهایت شامگاه سه شنبه  9 شهریور پروتکل معرفی این شهر به عنوان یکی از نامزدهای معرفی به عنوان پایتخت جوانان جهان اسلام ،بین اداره کل ورزش و جوانان استان فارس و مجمع جوانان جهان اسلام منعقدشد تاپس از این همه چشم ها به اجلاس وزاری ورزش و جوانان کشورهای اسلامی در استانبول ترکیه و در مهرماه 95 دوخته شود.

انتخاب نهایی در اجلاس استانبول

اما پس از کش و قوس های فراوان بالاخره از میان چندین شهر که نامزد نهایی معرفی به عنوان پایتخت جوانان جهان اسلام انتخاب شده بودند،شیراز توانست این عنوان را با رای مثبت  شرکت کنندگان در اجلاس استانبول از آن خود کند تا در کنار شهر آرمانی پوتراجایای مالزی به عنوان پایتخت جوانان جهان اسلام  درسال   2017معرفی شود.

انتخابی که می توان از آن به عنوان یک فرصت تاریخی برای شهر شیراز و آنهم جهت استفاده در حوزه هایی نظیر توسعه صنعت گردشگری استفاده کرد.

فرصتی برای ساختن فردایی بهتر

استاندار فارس با اشاره به ظرفیت های مختلف شهر شیرازمعقتداست: آشنایی جوانان جهان با ظرفیت های تاریخی فرهنگی شیراز،باعث می شود تا این داشته های فرهنگی تاریخی مایه غرور جوانان جهان اسلام برای ساختن فردایی بهتر شود.

سیدمحمد علی افشانی، شیرازرا شهری با سابقه پایتختی بخش گسترده ای از جهان  در دو هزار و 500 سال قبل می داند و می افزاید: در بخشي از كتيبه های به جا مانده از تاریخ کهن این سرزمین که به عنوان منشور حقوق بشر در سازمان ملل مطرح هستند این حقیقت هویدامی شود که پذيرش حقوق انسان هاتوسط حکمرانان این سرزمین در 2500 سال پیش نشانگر روح بلند مردم این سرزمین دارد.

افشانی که محتوای این کتیبه ها را بيان گر اين می داند كه شيراز به لحاظ تاريخي داراي گذشته اي مبتني بر رعايت حقوق انسان ها و پايه گذار جامعه بشري با پذيرش ايده ها و افكار مختلف است می افزاید:فرصت پیش رو برای شهر شیراز به عنوان پایتخت جوانان جهان اسلام این امکان را بوجود می آورد تا جهان توسعه یافته کنونی به آنچه مردم ما در 2500 سال پیش داشته و نگاشته اند ببالد.

افشاني با بيان اين كه حرم شاهچراغ(ع) در شيراز به عنوان يكي از مهم ترين زيارتگاه هاي مذهبي كشور، سالانه ميليون ها زائر دارد، معتقد است : كل استان فارس داراي مناظر طبيعي فراواني است و شهر شيراز نيز داراي چشم اندازهاي خوبي است كه مجموعه این زیبایی هایی تاریخی،مذهبی،فرهنگی درکنار چشم اندازهای طبیعی می تواند کسانی را که در سال 2017 برای اولین بار و در غالب برنامه های پایتخت جوانان جهان اسلام به شیراز سفرکرده اند را به مسافر دائمی این شهر تبدیل کند.

شهری با مردمانی  دوستدار صلح

معاون سیاسی امنیتی و امور اجتماعی استانداری فارس انتخاب شیراز به عنوان پایتخت جوانان جهان اسلام را فرصت مناسبی جهت باز معرفی ظرفیت های تاریخی و فرهنگی این شهر می داند ومی گوید: یکی از این خصوصیت های این شهر این  است که از 2500 سال پیش تا کنون مردم ساکن این منطقه، مردمی با فرهنگ،صلح طلب و مبتکر تمدن توسعه یافته بوده اند.

هادی پژوهش جهرمی می افزاید:پس اسلام نیز شیراز و فارس به واسطه علاقمندی مردم به فرهنگ و ادب و هنر به خاستگاه علم و فرهنگ جهان اسلام تبدیل شد.

وی با نام بردن از حافظ،سعدی،ملاصدرا،ابن سیبویه،قاضی بیضاوی،ابن مقفع و... به عنوان افراد نامداردر تاریخ و در حوزه های مختلف می گوید:این افراد بزرگ و خدماتی که به جهان علم و ادب ارائه کرده اند تنها بخشی از تاریخ پر افتخار این منطقه از ایران است.

معاون سیاسی امنیتی و امور اجتماعی استانداری فارس با بیان اینکه در هر برهه از زمان شیراز افراد بزرگی را به جهان علم و ادب معرفی کرده است می افزاید:موقعیت خاص جغرافیایی این شهر که پلی بین شرق و غرب ،جنوب و شمال کشورهای مسلمان نشین جهان محسوب می شودیکی دیگر از مزایای شیراز است که دردنیای جدید می توان حلقه اتصال مسلمانان غرب،شرق و آسیای میانه و حتی کشورهای مسلمان قاره آفریقا باشد.

پژوهش جهرمی به خصوصیات مردم شهر شیراز به عنوان یکی از میهمان نوازترین مردمان جهان اشاره می کند و می گوید:خونگرمی مردم شهر شیراز و طبع لطیف آنها در جهان زبانزد خاص و عام است.

وی این خصوصیت را عامل بسیارمهمی در جذب توریسم می داند و می گوید: بسیاری ازمردم دنیا ایران را با نام شیراز می شناسنداز این رو می توان از فرصت پیش رو در سال 2017 برای توسعه صنعت گردشگری در شهر شیراز استفاده بهینه کرد.

پژوهش جهرمی درعین حال  با تاکید بر لزوم همکاری همه دستگاه های اجرایی با اداره کل ورزش و جوانان استان به عنوان مجری اصلی اجرای برنامه های این رخداد بزرگ بین المللی ،در اجرای برنامه های مربوط به پایتخت جوانان جهان اسلام می گوید: باید نام شیراز در لیست پایتخت های جوانان جهان اسلام بدرخشد.

وی انتخاب شیراز به عنوان پایتخت جوانان جهان اسلام را رویدادی مهم و تاریخی می داند ومی افزاید: این انتخاب نتیجه تلاش های  مدیرکل ورزش و جوانان استان بود که منجربه جلب  نظر سازمان کنفرانس اسلامی شد.

وی درعین حال برلزوم استفاده بهینه از فرصت بوجود آمده تاکید می کند و می گوید: در طی یک سالی که شهر شیراز میزبان جوانان جهان اسلام  است  باید با فعالیت های مطلوب و مناسب ،توانمندی های شهر شیراز را به بهترین شکل نشان داد که این کارفقط با همدلی و همکاری همه مسئولان شهر امکان پذیر است.

معاون سیاسی امنیتی و امور اجتماعی استانداری فارس باتاکید بر اینکه بایداز این فرصت برای معرفی شهر شیراز به عنوان مهدفلسفه اسلامی، علم، ادب، هنر،شعر،فرهنگ و تاریخ استفاده شود می گوید:در شهر شیراز هیچگاه مشابه این رویداد را نداشته ایم  و به همین دلیل باید برای برگزاری شایسته آن برنامه ریزی مطلوبی انجام شود .

فرصت پیش رو می تواند زمینه ساز اتفاقی بزرگ باشد

اما مدیرکل ورزش و جوانان فارس که معتقد است سالهاست شیراز بعنوان مهد علم ، فرهنگ ، هنر و تمدن ایران اسلامی لقب گرفته است اما با صد افسوس به گذشته و با یادآوری اینکه  با گذشت سالها و علی رغم تلاش های فراوان این دیاربهشتی  نتوانسته است رسما به عناوینی که حقش بوده برسد ، فرصت پیش آمده در حوزه فرهنگی برای این شهررا زمینه ساز اتفاقی بزرگ درحوزه فرهنگ و دیپلماسی نرم می داند و می گوید:انتخاب شیراز به عنوان پایتخت جوانان جهان اسلام می تواند نقطه عطفی در تاریخ ایران و شیراز باشد.

حیدر علی کامیاب می افزاید:بی شک معرفی شیراز به عنوان پایتخت جوانان جهان اسلام علاوه بر مزایای بسیاری که در حوزه فرهنگ و گردشگری دارد می تواندبا به تحرک درآوردن پتانسیل و ظرفیت های  جوانان غیور ایرانی زمینه اشاعه و معرفی  فرهنگ غنی و ناب ایرانی- اسلامی را به نقاط مختلف جهان خصوصا کشورهای اسلامی فراهم سازد.

وی بابیان اینکه شیراز باید از فرصت پیش آمده نهایت استفاده را در حوزه های مختلف خصوصا حوزه های زیر مجموعه بخش فرهنگ ببرد معتقد است:یکی از این بخش ها ی مهم و تاثیر گذار در حوزه فرهنگ که اتفاقا منافع اقتصادی نیز برای شهر شیراز درپی خواهد داشت،بخش گردشگری است.

کامیاب می افزاید:باید در این حوزه با محور قراردادن جوانان، زمینه معرفی و انتقال فرهنگ و حتی خورده فرهنگ های موجود در شیراز به عنوان یکی از تاریخی ترین شهر های ایران اسلامی که درواقع رنگین کمان اقوام و گروه های مختلف فرهنگی است فراهم شود.

مدیرکل ورزش و جوانان استان فارس براین باور است که جوانان شیراز و استان فارس می توانند با استفاده از ظرفیت های خود در قالب سازمان های مردم نهاد در حوزه های مختلف فرهنگی، اقتصادی خصوصا بحث گردشگری منافع بسیاری را عاید شهر شیراز کنند.

فرصتی برای  تقویت دیپلماسی فعال در حوزه جوانان

معاون فرهنگی و امورجوانان اداره کل ورزش و جوانان استان فارس که مسئولیت دبیرخانه پایتخت جوانان جهان اسلام را در سال 2017را برعهده دارد،نیز فرصت رخ داده را امتیاز گران بهایی برای شهر شیراز می داند و می گوید: می توان از این فرصت درجهت تقویت دیپلماسی فعال در حوزه جوانان استفاده کرد.

علی رضایی در بخش دیگری از صحبت هایش با اشاره به نامه مقام معظم رهبری به جوانان جهان غرب افزود:مسئله جوانان و اسلام  درمیهن  ما آنچنان مورد اهمیت و توجه است که رهبرکشورمان درجهت طرح دیدگاه اسلام در حوزه های مختلف ودرد مشترک این روزهای ادیان مختلف با اسلام یعنی تروریسم اقدام به نامه نگاری با جوانان جهان می کند.

وی ظرفیت دیپلماسی نرم در حوزه اجتماعی، فرهنگی و ورزشی را ظرفیتی بالا و قابل توجه توصیف می کند و می گوید :درجهانی که گاهی شاهد به بن بست رسیدن دیپلماسی کلاسیک هستیم ،این نوع دیپلماسی می تواند ضمن تقویت روابط انسانی بین کشورهای مختلف خصوصا کشورهای جهان اسلام از بروز بسیاری از جنگ ها و خون ریزی ها جلوگیری کند.

رضایی با ابراز امیداری نسبت به معرفی شیراز به عنوان پایتخت جوانان جهان اسلام می گوید:شیراز می تواند نقطه عطف اتصال فرهنگ،تاریخ و تمدن کشورهای جهان اسلام  و مامن مناسبی برای افزایش مشارکت های اجتماعی جوانان این کشورها باشد.

یک نقطه عطف تاریخی

نائب رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر شیراز نیزکه معتقد است که پایتخت شدن شیرازبرای جوانان جهان اسلام می تواند نقطه عطفی در معرفی این شهرو فرهنگ ایرانی اسلامی حاکم بر آن باشد حاصل انتخاب شیراز به عنوان پایتخت جوانان جهان اسلام را توسعه ارتباط با دیگر کشورهای جهان اسلام می داند.

مظفرمختاری با بیان اینکه این اتفاق در شرایطی به وقوع می پیوندد که منطقه ای که ما در آن زندگی می کنیم و مهد دین اسلام است در آتش کین و جنگ می سوزدمی افزاید:در چنین شرایطی می توان با استفاده از این ابراز به عنوان یک ابزار دیپلماسی در راستای برقراری صلح و امنیت در منطقه نیز استفاده کرد.

وی با بیان اینکه به نظر می رسد در کنار تمام این اتفاقات خوب که می تواند در یک سال به وقوع بپیوندد،می بایست دستگاه های مختلف اجرایی نظیر شهرداری، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ،سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و... در کنار اداره کل ورزش و جوانان آستین همت بال بزنند و از این فرصت استفاده بهینه کنند،می افزاید:انتخاب شیراز به عنوان پایتخت جوانان جهان اسلام می تواند فرصت مناسبی در جهت توسعه گردشگری،رونق صنایع دستی و اقلام فرهنگی و... باشد.اتفاقی که به اعتقاد مختاری شاید تاکنون در شهر شیراز آن طور که شایسته آن است رخ نداده است.

در هر حال به نظر می رسد با روحیه تعامل و همکاری که درمسئولان استان فارس بوجود آمده است می توان با یک برنامه ریزی دقیق شهر شیراز را ازمنافع حاصل از کسب عنوان پایتختی جوانان جهان اسلام درحوزه های مختلف فرهنگی،اجتماعی،اقتصادی و حتی سیاسی منتفع کرد.

انتهای پیام /  101
1935 کلیک ها  پنج شنبه, 04 آذر 1395 07:59
این مورد را ارزیابی کنید
(3 رای‌ها)

بیشتر بخوانید 101

موارد مرتبط