معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور:

پيشگيري چتر ايجاد مصونيت است

به گزارش راستين آنلاين از شيراز، پرويز افشار ظهر امروز سه شنبه در جمع خبرنگاران با تاكيد بر اينكه، در ايران در خصوص درمان معتادان وضعيت نسبتا خوبي حاكم است، افزود: در بحث درمان حدود 15 تا 20 درصد موفق هستيم .

وي افزود: در دنيا شاهد تغيير الگوي مصرف مواد مخحدر از سنتي به صنعتي هستيم كه متاسفانه اين تغيير مرز نمي شناسد و ورود آن به كشور و جوامع مختلف اجنتاب ناپذير است.

افشار با اشاره به تنوع در مواد مخدر صنعتي، گفت: تا 10 سال پيش تنها 50 نوع مواد مخدر در دنيا موجود بود، ولي متاسفانه امروزه تا 500 نوع از اين مواد در جوامع دست به دست مي شود.

وي آثار تخريبي اين مواد را بسيار خطر ناك توصيف كرد و ادامه داد: در حالي كه مواد مخدر سنتي طي 10 يال آثار مخربشرا نشان مي دهد، متاسفانه مواد صنعتي ظرف 4 سال فرد مصرف كننده را از پاي مي اندازد.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور، راهكار مبارزه با اين مشكل را پيشگيري آن هم از دوران دبستان دانست و افزود: در برنامه پنجم مقرر شده بود كه تا 40 درصد از افراد جامعه را تحت آموزش قرار دهيم كه هيچ گاه به بيش از 15 درصد نرسيد.

افشار تاكيد كرد : اگر مي خواهيم در بحث آموزش و پيشگيري موفق باشيم بايد دست كم در هر خانه يك نفر آموزش هاي لازم را ديده باشد تا بتواند آثار مخرب مواد را به ديگر اعضا منتقل كند و به عنوان يك عامل بازدارنده عمل كند.

اين فرد مسئول در حوزه مبارزه با مواد مخدر تصريح كرد، دولت به تنهايي نمي تواند در امر پيشگيري و مبارزه با مواد مخدر موفق باشد و بهترين و موثرترين و كم هزينه ترين راه براي فائق آمدن بر اين معضل مشاركت مردم و ان جي او ها است كه در اين مسير فرصت هاي شغلي نيز بوجود مي آورند.

وي در پاسخ به سئوال يكي از خبرنگاران مبني بر شايعه پايين آمدن سن اعتياد تا 11 سال، گفت: به شدت اين شايعه را رد مي كنم و ملاك براي تغيين سن اعتياد آمار سال 90 است و نبايد به نتيجه هاي بدست آمده از برخي مناطق سخت آلوده شده را به تمام كشور تعميم بدهيم.

پرويز افشار شيوع مواد مخدر صنعتي و تغيير الگوي مصرف از مواد سنتي به مواد صنعتي را ز منطقه آسياي جنوب شرقي عنوان كرد، و افزود: 90 درصد از معتادان اين منطقه از دنيا به اين مواد جديد روي آوردند، ولي در ايران اين رويكرد حدود 25 درصد از معتادين را شامل مي شود.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور، استان فارس را جزء استان هاي پيش كسوت در امر مبارزه با مواد مخدر و پيشگيري برشمرد و ادامه داد: با توجه به اين موضوع، فارس بايد در خصوص داشتن مراكز ترك اعتياد نيز سرآمد باشد و بيشترين مركز ترك اعتياد را داشته باشد.

وي كشفيات مواد مخدر در سال گذشته را حدود750 تن عنوان كرد، وافزود: اين مقدار از كشفيات نسبت به سال پيش از آن 11 درصد رشد را نشان مي دهد.

 افشا رهمچنين كشفيات مواد مخدر در دو ماهه ابتداي سال جاري را نسبت به مدت مشابه افزايش 15 درصدي داشته است.

انتهای پیام /  102
1757 کلیک ها  سه شنبه, 04 خرداد 1395 20:59
این مورد را ارزیابی کنید
(3 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا