طبیب حکیم ایرانی دیده از جهان فروبست+زندگی نامه

راستین آنلاین:پرفسور علی اصغر خدادوست، جراح عالی‌قدر ایرانی شامگاه جمعه به وقت ایران به دلیل ایست قلبی دریکی از بیمارستان‌های امریکا فوت کرد.

پرفسور علی‌اصغر خدا دوست سال ۱۳۱۴ در شیراز متولد شد. وی دوران دبستان و دبیرستان را در شیراز پشت سر گذاشت و سپس به عنوان آموزگار در دبستان داوری داراب مشغول به کار آموزگاری شد.

 

او در سال ۱۳۳۳ در آزمون ورودی دانشکده پزشکی شیراز شرکت نمود و با درجه ممتاز بین داوطلبان پذیرفته و در این دانشکده مشغول به تحصیل شد.

 

دكتر خدادوست دوره شش ساله پزشکی را با درجه ممتاز پشت سر گذاشت و پس از یک سال گذراندن دوره دستیاری چشم و گوش و حلق و بینی در بیمارستان نمازی دانشگاه شیراز در سال ۱۳۴۱ از طرف دولت وقت برای گذراندن دوره تخصصی در آمريكا انتخاب شد.

 

وي به عنوان نخستین و تنها دستیار خارجی در بخش چشم پزشکی دانشگاه جانز هاپکینز (Johns Hopkins) در سال ۱۳۴۱ پذیرفته شد و دوران سه ساله دستیاری را به عنوان بهترین دستیار مرکز چشم پزشکی ویلمر شناخته شد.

 

او در این دوران علاوه بر تحصیل در دانش‌های بالینی به طور فعال مشغول پژوهش در دانش‌های پایه بود و مقاله‌های بسیاری در مجله‌های گوناگون به چاپ رسانید.

 

دکتر خدادوست پس از پايان دوران تحصيل علی‌رغم پیشنهاد و خواست دانشگاه جان هاپکینز عازم ایران شد و تا سال 1359 در بخش چشم پزشکی دانشگاه شیراز مشغول فعالیت شد.

 

وي در سال ۱۳۵۹ عازم آمریکا شد و به عنوان استاد در بخش چشم دانشگاه جانز هاپکینز مشغول به کار شد. سپس در سال ۱۳۶۱ به عنوان استاد و رئیس بخش چشم دانشگاه سیسیل انتخاب شد و در سال ۱۳۷۱ مرکز چشم پزشکی کنتیتکت در شهر نیوهیون را بنیان گذاشت و به عنوان سرپرست آن مشغول به کار شد. از سال ۱۳۵۹ ایشان به طور پیاپی سالی دوبار به ایران بازگشته و در فعالیت‌های بالینی و آموزشی در بیمارستان‌های گوناگون تهران و شیراز شرکت کرده‌است.

 

دکتر علی‌اصغر خدادوست یکی از چشم‌پزشکان ایرانی معروف در عرصه بین‌المللی است که در چندین بیمارستان معروف به عمل و پژوهش در مورد مشکلات قرنیه چشم می‌پردازد.

 

وي به طور متناوب توسط شخصیت‌های برجسته‌ای در چشم پزشکی آمریکا به عنوان بهترین جراح پیوند قرنیه در دنیا معرفی شده‌ است و شهرت او علاوه بر مقالات علمی متعدد و تحقیقات گسترده در زمینه‌های مختلف و کیفیت درمان و تجربه در درمان جراحی، مدیون تحقیقات پایه‌ای بر ناراحتی‌های سطح قرنیه‌است، تا آنجا که در پیوندهای قرنیه روی مکانیسم دفع پیوند به افتخار ایشان Khodadoust line نامگذاری شده‌است.

 

بیمارستان فوق تخصصی چشم دکتر خدادوست در شيراز و ساخت بیمارستان چشم پزشکی سرعین در استان اردبيل از فعاليت‌هاي او در ايران است.

تجلیل یونسکو از پدر چشم پزشکی ایران

 

سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) اسفندماه 1393در آیین ویژه ای از خدمات علمی و اجتماعی پرفسور علی اصغر خدا دوست دانشمند و چشم پزشک شناخته شده ایرانی در شیراز تجلیل کرد.

دبیر کمیسیون ملی یونسکو در ایران در آیینی که به همین مناسبت برگزار شده بود  از پرفسور خدادوست به عنوان طبیبی حکیم یاد کرد و گفت: نگاه زیبا به خالق هستی و عشق و دوست داشتن مردم از درجات والای انسانیت است که در وجود این شخصیت بزرگ تجلی یافته و این موضوع رمز و راز دولتمندی اوست.

محمدرضا سعیدآبادی با تجلیل از خدمات پرفسور در حوزه پزشکی و مداوا کردن چشمان بیمار مردم در ایران و جهان، نقش آفرینی او در زمینه تدریس در دانشگاه و تاثیر در پیشرفت علم چشم پزشکی در جهان را سبب ماندگاری وی بر تارک تاریخ دانش در سرزمین ایران دانست.

 

وی در آن مراسم گفت: اگرچه ممکن است جهان در هیچ شیپوری برای تجلیل از خدمات این طبیب حکیم ندمد اما کتاب زندگی پروفسور خدادوست از سابقه درخشان او سخن خواهد گفت.

دبیر کمیسیون ملی یونسکو در ادامه با اشاره به اقدام سازمان بین المللی یونسکو از شخصیت های برجسته و اثرگذار در تاریخ ایران و جهان گفت: برای نخستین بار است که این سازمان در آیینی خدمات ویژه یک شخصیت در قید حیات را در ایران با تجلیل از پرفسور خدادوست انجام می دهد.

 

محمدابراهیم انصاری لاری استاندار پیشین فارس نیز در آن  آیین از پرفسور خدادوست به عنوان یک دانشمند تراز اول جهانی و بنیانگذار چشم پزشکی نوین در ایران یاد کرد و گفت: عشق پرشور به مردم و مخلوقات خداوند و ایمان به خالق هستی رمز موفقیت و محبوبیت این شخصیت ارزشمند است.

وی اظهار کرد: در حالی که در تاریخ انسان های بزرگ را جستجو می کنیم انسان های بزرگی در عصر حاضر شایسته تجلیل و نکوداشت هستند و از این رو برپایی این آیین از سوی یونسکو در خور تحسین است.

در آن آیین که با اهدای تندیس یونسکو به پرفسور خدادوست همراه بود، همسر مرحوم محمد بهمن بیگی بنیانگذار آموزش عشایری در ایران نیز مجموعه ای آثار همسرش را به این پزشک و طبیب شهره ایرانی تقدیم کرد.

در آن مراسم نما آهنگی پخش شد که درآن ، عنوان شد کوفی عنان دبیرکل سابق سازمان ملل متحد با دستان توانمند این طبیب ایرانی معالجه و درمان شده است.

 

 

انتهای پیام /  101
2343 کلیک ها  شنبه, 19 اسفند 1396 15:32
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا