خشک شدن دریاچه بختگان مردم را به مهاجرت وادارکرده است

راستین آنلاین:عضو شورای اسلامی شهر آباده طشک با اشاره به خشک شدن دریاچه بختگان و طشک گفت: خشک شدن دریاچه باعث افزایش ریزگردها، بیکاری و مهاجرت مردم به یزد و شیراز شده است.



ناصر پی خجسته افزود: نزدیک به یک دهه است که عوامل مختلف از جمله کاهش بارندگی، احداث سد در بالادست رودخانه ها، و شیوه قدیمی آبیاری باعث خشک شدن آب این دریاچه ها شده است که مشکلات زیادی را در پی داشته است.

وی با بیان اینکه کاهش بارندگی مهمترین دلیل خشک سالی این دریاچه ها است توضیح داد: افزون بر این سدهای بالادستی مانند سد سیوند که تامین کننده آب آشامیدنی شهر شیراز و آب زمین­ های کشاورزی پایین دست و سد کامفیروز که بر روی رودخانه کُر قرار گرفته اند از ورود بخش بزرگی از حق آبه دریاچه جلوگیری می کنند.

عضو شورای شهر آباده طشک عامل دیگر خشک سالی را شیوه قدیمی آبیاری و کشت برنج دانست و تصریح کرد: دولت باید برای حل این مشکل بر روی آبیاری نوین سرمایه گذاری کند.

پی خجسته با ابراز نا امیدی از آبگیری احیای دوباره دریاچه ها گفت: خشک شدن دریاچه تبعات فراوانی از جمله باعث افزایش ریز گردها و شیوع بیماری هایی تنفسی و سرطانی شده است در بلند مدت می تواند سلامت مردم این منطقه را تهدید کند.

عضو شورای شهر آباده طشک از سفر نمایندگان مجلس، پژوهشگران و مسئولان سازمان محیط زیست به این منطقه خبر داد و بیان کرد: مشکلات این دریاچه به حدی است که به یک معضل ملی تبدیل شده است.

عضو شورای اسلامی شهرستان نی ریز از بین رفتن کشاورزی منطقه و افزایش بیکاری را از دیگر پی آمد های خشک شدن دریاچه ها دانست و گفت: مردم منطقه برای تامین زندگی خود و یافتن شغل مهاجرت کرده و در حاشیه شهرهای شیراز و یزد ساکن می شوند که خود مشکلات فراوانی را به وجود می آورد.

وی راه حل این مشکل را سرمایه گذاری دولت در کشت درختان دیمی دانست و توضیح داد: دو مشکل عمده خشکی این دریاچه مشکل ریزگردها و بیکاری دانست می توان با کاشت درختان به صورت دیمی هر دو مشکل را حل کرد. بنابراین این مهم نیازمند دخالت مستقیم دولت است.

پی خجسته  در خصوص نقش شوراها در حل این مشکل نیز گفت: ما در شورای شهر پنجم تلاش کرده ایم با پیگیری از نهادهای مربوطه زمینه ی ایجاد کشاورزی نوین و اصلاح شیوه کشت را فراهم کنیم. در گذشته اطراف این دریاچه نخلستان بوده است بنابراین این منطقه زمینه کشت این گونه محصولات را دارد. همچنین کاشت درخت گز و پسته نیز می تواند هم خاک را تثبیت کند و هم صرفه اقتصادی برای ساکنان منطقه داشته باشد.

عضو شورای اسلامی شهرستان نی ریز افزود: با پیگری از جهاد کشاوری مشخص شد که دولت طرحی برای کاشت دیم کاری درختان در مناطق شیب دار دارد که می توان برای این منطقه استافاده کرد و با واگذاری مناطقی به مردم و حمایت از آن ها این کار را تسهیل نمود.

 پی خجسته در خصوص طرح انتقال آب از خلیج فارس نیز گفت: این پروژه که از زمان آیت الله رفسنجانی بر سر زبان ها افتاد پروژه ای ملی با هزینه کلان است که بعید می دانم به این زودی انجام شود زیرا به یک عزم ملی نیاز دارد که ما کمتر این را می بینیم.

وی در پایان اضافه کرد: از بین رفتن کشاورزی و تضعیف معیشت مردم باعث افزایش ناامیدی مردم شده است به طوری که اعتقاد دارند دولت آنها را به حال خود رها کرده است. امیدوارم دولت بتواند با برنامه ریزی دقیق این مشکل را برطرف کند.
انتهای پیام /  101
4740 کلیک ها  چهارشنبه, 03 آبان 1396 15:26
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا