کلاف سردگم شوراها ؛ازژنرال های اصلاح طلب تا لوئی جرگه اصولگرایان

راستین آنلاین:فرصت چند روزه ثبت نام از دواطلبان شرکت در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا به پایان رسید و در شیراز نیز همچون تهران چهره های شناخته شده سیاسی بسیاری براساس آنچه از سوی آنها احساس تکلیف خوانده می شود استقبالی کم نظیر را از این فرصت دموکراتیک به عمل آوردند.



تا ساعت 16 آخرین روز ثبت نام از این داوطلبین، 716 نفری که احساس می کنند می توانند از آزمون کسب اعتماد مردم سربلند بیرون بیایند مراحل ثبت نام خودرا در ستاد انتخابات فرمانداری شیراز طی کردند تا پیش بینی ها برای شرکت داوطلبین حضور در پنجمین دوره از انتخابات شورای اسلامی در حوزه انتخابی شهر شیراز غلط از آب درآید.

اما در این میان حضور پررنگ شخصیت های شناخته شده سیاسی این شهر،زمزمه های تشکیل یک شورای سیاسی درکلان شهر شیراز را بیش از پیش جدی کرده است.

احزابی که هنوز به بلوغ سیاسی نرسیده اند


مرور نام هایی که به عنوان یک رجل سیاسی اصلاح طلب در پنجمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهرشیرازثبت نام کرده اند گرچه نوید تغییر در ترکیب چیدمان سیاسی شورای کنونی این شهر را در صورت فراهم بودن تمام شرایط برای اصلاح طلبان می دهد،اما چالشی را پیش روی تحزب به عنوان مزیت اصلاح طلبان درمقابل اصولگرایان قرار می دهد که حکایت از عدم به بلوغ رسیدن احزاب این جناح سیاسی در شهر شیراز دارد.

گرچه افرادی همچون نوذر امامی با سابقه ای مشخص و قابل دفاع در مسئولیت های سیاسی نظیر بخشدار و فرماندار در ترکیب ثبت نام شدگان در این کارزار وزن لیست احتمالی اصلاح طلبان را سنگین تر می کند اما به اعتقاد برخی تحلیلگران ثبت نام دبیران احزاب اصلاح طلب  در این انتخابات نشان از عدم پشتوانه سازی تشکیلاتی دارد.

این درحالی است که نسرین دهقانی یکی از اعضای شورای مرکزی اعتماد ملی که امامی دبیرآن درفارس است برای حضوردرنهاد شورا قصددارد شانس خودرا در حوزه انتخابی صدرابیازماید.

سید سعید موسوی،مهدی خانی،سید احمدرضا دستغیب،سید عبدالرزاق موسوی،بهمن حاجات نیا و یکی دو تن از دیگر کسانیکه با برند اصلاحات در این انتخابات شرکت کرده اند،چهره های شناخته شده دیگری هستند که برخی ازآنها جزولایه های اولیه تشکیلات سیاسی خود محسوب می شوند.لایه هایی که حضور سنتی آنهادرمجامع مختلف سیاسی به نمایندگی از نسل های بعدی  اینک اندک اندک صدای اعتراض جوانترهای چپ را نیزبه گوش می رساند.

نامه اعتراضی نائب رئیس فراکسیون امید


کاندیداتوری ژنرال های اصلاح طلب در انتخابات شوراها نه اینکه تنها باعث اعتراض جوانترها شده که باعث گردیده تا نائب رئیس فراکسیون امید رانیز دراعتراض به این حضور پررنگ واداربه نامه نگاری با محمدرضا عارف کند.

عبدالکریم حسین‌زاده نماینده اصلاح طلب مردم نقده و اشنویه در مجلس و عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان در نامه ای به محمدرضا عارف، رئیس این شورا، خواستار آن شده است  که اعضای این شورا که در انتخابات شوراها ثبت نام کرده اند، بین کاندیداتوری یا عضویت در شورا یکی را انتخاب کنند.

احزاب جوان پخته تر عمل کردند


اما در چنین شرایطی به نظر می رسد برخی از احزاب و تشکل های جوان پخته تر از دیگر همفکرانشان در جناح چپ عمل کرده اند.

حزب ندای ایرانیان که مسئولیت آن در فارس برعهده سید احمد موسوی است،ابراهیم صبوری را کاندیدا کرده تا نفر اول حزب وارد کارزارانتخاباتی نشود.

اراده ملت در یک نتیجه گیری حزبی بین جوادکشاورز و احمد تنوری نهایتا به ثبت نام تنوری در انتخابات رای داد تا نشان دهد به فعالیت دموکراتیک در درون حزب خویش نیز اعتقاددارد.

از انجمن اسلامی معلمان نیز ملک قیصر شهریاری به عنوان یکی از شاخص ترین اعضای شورای مرکزی این تشکیلات درانتخابات شرکت کرده است.

مردم سالاری هم دبیر خود را برای ثبت نام به انتخابات نفرستادتا نشان دهد روی جوانان و لایه دوم حزبش حسابی دیگر بازکرده است.

اما اوج اعتماد به جوانان و نسل دوم و سوم اصلاحات درتصمیم سازمان عدالت و آزادی نمایان شد.

علی محمدکاکایی،سعیدنظری،محمدطاهرفقیه،سیده مریم موسوی عرب،علیرضاخادمی و مرضیه امین شش جوانی هستند که سازمان عدالت و آزادی به آنها اعتماد کرده و برای ثبت نام در انتخابات شوراها آنها را روانه فرمانداری شیراز کرده است.

ریش سفیدان به شورا می روند


درآن سوی میدان وجاییکه اصولگرایان نیز با مشکلات جدی برای بستن لیستی واحد مواجه هستندداستان کمی متفاوت است.

در شرایطی که 15  نفر از لیست این جناح سیاسی موسوم به جبهه متحد اصولگرایان در انتخابات دورقبل  مجوز حضور در شورای اسلامی شهر شیراز را کسب کرد،اینک بزرگان این جناح سیاسی با چالشی بزرگ برای بستن لیست خودمواجه هستند.

ترافیک کاندیداهای این عده گرچه به اندازه اصلاح طلبان نیست اما این عده مجبورند در بهترین شرایط دو تن از همراهان خود در دور چهارم را از قطار اصولگرایی پیاده کنند.

این در شرایطی است که در این دور نیز تعداد دیگری ازاصولگرایان برای حضور در انتخابات شورای شهر شیراز ثبت نام کرده اند.

اما ظاهرا چاره اندیشیده شده برای مرتفع ساختن این چالش تشکیل لوئی جرگه اصولگرایی است، تا ریش سفیدان این جناح سیاسی ازمیان 15 نفر حاضر در شورای چهارم و کاندیداهای ثبت نام کرده در دور پنجم 13 «بزرگتر»رابرای حضور در لیست واحد مشخص کنند.

ریش سفیدان این جناح سیاسی  برای اینکه دل جوان تر ها را هم به دست بیاورند دست به طراحی یک استراتژی پسا انتخاباتی نیز زده اند و آماده اند تا با پیروزی در انتخابات شورا، پست های اجرایی شهرداری کلان شهر شیراز را میان جا مانده ها از لیست اصولگرایان تقسیم کنند.

استراتژی که شاید اصلاح طلبان هنوز در مورد آن فکر هم نکرده اند.

خوشبینی دستغیب


در چنین شرایطی رییس شورای اصلاح‌طلبان استان فارس نسبت به بسته شدن یک لیست واحد برای اصلاح طلبان خوش بین است.

سید احمدرضا دستغیب زمانیکه برای شرکت در انتخابات پنجمین دوره شورای اسلامی شهر شیراز در فرمانداری این شهر حضور یافته بودبا اشاره به اینکه کمیته ها و کارگروه های برای این موثوع در شورای اصلاح طلبان شکل گرفته است، گفت:تعهد، تخصص، پاکدستی و گرایش اصلاح طلبانه در جهت خدمت به شهر شیراز مهمترین شاخص‌های شورای اصلاح طلبان برای انتخاب کاندیداها خواهد بود.

وی گفت: شورای اصلاح طلبان برای جلوگیری از نفوذ افراد گروه ها و لابی های خارج از شورا کارگروهی با عنوان تدوین شاخص ها مصوب کرده تا این کمیته شاخص های انتخاب نماینده بهتر و برتر را تنظیم کند.

در هرحال به همان اندازه که تکثر حضور کاندیداهای منتسب به جریان اصلاح طلب بیم عدم موفقیت این جناح سیاسی در انتخابات شورا ها را افزایش داده ،سردرگمی اصولگراها در انتخاب 13 نفر کاندیدای اصلح نیز باعث شده تا برخی شانس کاندیداهای مستقل رابرای نشستن روی صنذلی شورا بیش از دیگران بدانند.

مستقلینی که دردوره پس ازبرگزاری انتخابات می توانند نقش مهمی را در شورا بازی کنند.
انتهای پیام /  101
2520 کلیک ها  دوشنبه, 07 فروردين 1396 00:44
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا