شباهت های شهرداران دو کلان شهر/ نفس به شماره افتاده شیراز چه زمانی ازحرکت می ایستد؟

راستین آنلاین:حدود 4 سال پیش بود که در پی بروز آتش سوزی در سایت دفن ذباله برمشور 7 تن از آتش نشانان شیرازی در شرایطی خاص درکام مرگ فرو رفتند تا یکی از تراژدی های مدیریت شهری در کلان شهر شیراز رقم بخورد.



گرچه حادثه چنان  فجیع و غیر قابل تصور بود که ذهن شهروندان شیرازی روزها و ساعت ها درگیر کنار آمدن با آن بود،اما ابعاد این حادثه در کوتاه ترین زمان ممکن با استفاده از ترفند های خاص مدیریت شد تا افکار عمومی خیلی زود آنچه را که چیزی کمتر از حادثه پلاسکو تهران نبود فراموش کند.

کارشناسان درآن زمان چه گفتتند؟


هنوز زجه های بازماندگان قربانیان این حادثه در میان بوی تعفن زباله های برمشور به گوش می رسید که  بر اساس  دلایل 13 گانه کارشناسان رسمی دادگستری فارس ، دستگاه هایی نظیر شهرداری، پسماند، آتش نشانی و پیمانکاردر این حادثه با سهم های متفاوت مقصر شناخته شدند..

اما بروز حادثه پلاسکو و عدم پذیرش اشتباه توسط شهردار تهران در بروزچنین فاجعه ای باردیگر داغ برمشور را تازه کرد.حادثه ای که پس از وقوع آن نیز نه کسی از افکار عمومی عذرخواهی کرد و نه کسی موضوع طرح سئوال از  شهردار شیراز را مطرح کرد.

5760654 253

 

گاهی باران همه چیز را نمی شود


شاید در زمانی که هنوز هم بسیاری در حال مقایسه حوادث مشابه رخ داده در تهران و شیراز بودند،برخی گمان می کردندکه ورودیک سامانه باران زای عظیم بسیاری از خاطرات تلخ گذشته را از بین خواهد برد،اما گویی ابرها هم با خود قرار گذاشته بودند تا شباهت های مدیریت در تهران و شیراز و حوادث تقریبا شبیه به هم در این دو شهر را باز سازی کنند.

داستان ریزش ،نشست و فروکش کردن زمین در خیابان زند باریک شیراز در حالی درجریان بارش های اخیر رخ داد که نمونه های مشابهه آن در شهر تهران و در چند سال اخیر بارها مشاهده شده است.

بر اساس شواهد، علت بروز حادثه ای نشست زمین درخیابان زند باریک این بوده که شهرداری شیراز در سال 94 با هدف جمع آوری و هدایت آب های سطحی محور زند، در طول خیابان زند باریک اقدام به کارگذاری لوله‌های کاروگیت فاضلابی با قطر 1000 میلیمتر کرده است .

به اعتقاد برخی کارشناسان  به دلیل عدم وجود دقت لازم در عملیات اجرایی و نبود نظارت دقیق و کافی، لوله های مذکور دارای نشتی بوده و در محل مقطع مربعی شکل ایستگاه مترو، آب نفوذ کرده است. به دلیل نفوذ آب و آب‌شستگی ناشی از آن، به تدریج حفره عمیقی ایجاد شده که با بارندگی های اخیر تشدید و موجب ریزش و فرو نشست زمین شده است.

اما درحالیکه به اعتقاد بسیاری کارشناسان عامل اصلی وقوع نشست زمین در این منطقه از شیراز، خروج آب از لوله ها و اتصالات لوله‌های هدایت آب سطحی بوده که بیش از یک سال از عمر آنها نمی گذرد،شهردار شیراز جنس و مشخصات خاک منطقه، اصرار اهالی و کسبه محل بر احداث ایستگاه مترو در این محدوده و... را عامل اصلی فرو نشست زمین عنوان کرد.

درشرایطی که ادبیات این روزهای شهردار شیراز افکار عمومی را به شدت به یاد دفاعیه های محمد باقر قالیباف در مورد حوادثی چون نشست زمین در بزرگراه آزدگان می اندازد،بازهم شورای اسلامی شهر شیراز که همچون شورای شهر تهران ،اکثرکرسی های آن در اختیار دوستان وهمفکران شهرداراست  باز هم به جای شناسایی و برخورد با قاصرین و مقصرین، از این حادثه که می توانست خسارات جبران ناپذیری برای شهروندان در پی داشته باشد با بی تفاوتی عبور کرد.

unnamed


اما درحالیکه شورای چهارم روزهای آخر عمر خود را می گذراند،نگاهی به کارنامه شهرداری شیراز در دوره مسئولیت پاک فطرت نشان از استفاده بیشتر از بتن در شهر و افزایش مولفه‌های برخاسته از مهندسی عمران دارد تا علوم دیگر مهندسی و علوم انسانی، به نظر می رسد این اتفاق باعثگذاشتن بار اضافی بر گرده شهر شیراز شده است، باری اضافی که معلوم نیست نفس به شماره افتاده این شهر را چه زمانی ازحرکت باز می دارد.

20130528 080124 pakfetrat

 

انتهای پیام /  101
2045 کلیک ها  چهارشنبه, 04 اسفند 1395 12:39
این مورد را ارزیابی کنید
(2 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا