چاپ کردن این صفحه

تاکید بر لزوم استفاده ازظرفیت های منحصر به فرد جمعیت هلال احمر در کاهش اثرات حوادث و بلایا

راستین آنلاین :به گزارش روابط عمومی جمعیت هلال احمر استان فارس، مدیر عامل جمعیت استان با بیان اینکه آموزش اولویت نخست هلال احمر است، گفت: آموزش سرمایه گذاری بر روی نیروهای انسانی است و برگزاری این دوره ها فرصت مناسبی برای انتقال دانش و تجارب مدیران بحران می باشد.

فیض اله جعفری با اشاره به میزبانی استان فارس در برگزاری دوره های آموزشی مدیریت بحران در سطوح مدیران عامل استان ها و معاونین و روسای شعب جمعیت هلال احمر سه استان فارس، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد طی مرداد ماه و مهر ماه سال جاری، اظهار کرد: این استان از سال 93 با تشکیل کمیته های کاری پنج گانه، به احصاء فرصت ها و چالش های پیش روی جمعیت هلال احمر در حوزه های امداد و نجات، داوطلبان، جوانان، اقتصاد و سرمایه گذاری و امور رفاهی و اداری پرداخته است.

جعفری ادامه داد: معاونان و روسای شعب جمعیت هلال احمر با نصب العین قرار دادن اسناد بالادستی، آئین نامه ها و دستورالعمل ها، برنامه های پنج ساله توسعه در سال های گذشته، مطالبات ریاست جمعیت هلال احمر و سند راهبردی 10 ساله و برنامه پنج ساله این جمعیت، سعی در تهیه برش استانی برنامه کلان جمعیت دارند.

وی از آمادگی جمعیت هلال احمر فارس برای تعمیم و اشتراک گذاری تجربه موفق خود در این زمینه با دیگر استان ها به ویژه استان های همجوار در قالب برگزاری نشست های هم اندیشی منطقه ای خبر داد.

جمعیت هلال احمر از ظرفیت های سازمانی خود برای تسهیل در امور مالی استفاده نماید

مدیر کل دیوان محاسبات استان فارس در جمع فراگیران دوره آموزشی مدیریت بحران در شیراز، گفت: جمعیت هلال احمر دارای ظرفیت هایی مانند اساسنامه، آئین نامه ها و دستورالعمل های امدادی، مصوبات مجمع عمومی و شورای عالی می باشد که می تواند از این اسناد بالادستی در راستای تسهیل در امور مالی و محاسباتی خود استفاده حداکثری کند.

ساسان مبینی با بیان اینکه استناد به قوانین و مقررات در شرایط بحرانی و اضطراری، امری دشوار می باشد، اظهار کرد: جمعیت هلال احمر به دلیل نوع و ماهیت ماموریت سازمانی خود و لزوم تصمیم گیری مدیران آن در شرایط غیرعادی، نیازمند استفاده از قوانین مالی و محاسباتی ویژه می باشد که این امر با توجه به ظرفیت ها و داشته های فعلی این سازمان امکان پذیر است.

مبینی اضافه کرد: در بستر قوانین و مقررات و در بخش حقوق عمومی، حاکمیت قانون حرف اول را می زند و ضوابط مربوطه شامل تمامی دستگاه های اجرایی از جمله هلال احمر می باشد و تمامی فعالیت ها حتی در مواردی که قانون در آن حوزه مسکوت یا دارای ابهام است، نیازمند اخذ مجوز خواهد بود.

وی در همین خصوص تصریح کرد: این فرآیند در کار امدادی که مربوط به شرایط بحرانی و اضطراری می باشد، نوعی تناقض را ایجاد می کند و بنابراین یک نهاد عمومی غیر دولتی مانند هلال احمر، به اقتضاء ماهیتی و کارکردی، ضرورت دارد با بازنگری در قوانین مالی و محاسباتی خود و استناد به اسناد بالادستی، هزینه کردهای خود را به غیر از فصل حقوق و مزایا از شمول قوانین مربوط به حقوق عمومی استثنا کند.  

مدیر کل دیوان محاسبات استان فارس به ماده های 51 و 54 آئین نامه مالی، محاسباتی و معاملاتی جمعیت هلال احمر به عنوان مثال اشاره و آنها را به عنوان مصادیق سخنان خود ذکر نمود.

مبینی در پایان با اشاره به سابقه آشنایی و ارتباط 32 ساله خود با جمعیت هلال احمر در قالب همکاری داوطلبانه با ستادهای پشتیبانی جبهه و جنگ، شورای اجرایی، هیات مدیره و عضو علی البدل شورای عالی، از تلاش های مدیران این جمعیت در امدادرسانی به حادثه دیدگان بحران های مختلف قدردانی کرد.

جمعیت هلال احمر بازوی توانای ادارات کل مدیریت بحران استان هااست

مدیر کل مدیریت بحران استانداری فارس در دوره آموزش مدیریت بحران ویژه معاونین و روسای شعب جمعیت هلال احمر استان های فارس، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد، گفت: جمعیت هلال احمر بازوی توانمند ادارات کل مدیریت بحران استان ها می باشد.

حسن فیاض پور با قدردانی از میزبانی جمعیت هلال احمر فارس در این دوره، اظهار کرد: اگر بتوانیم رسالت ها، وظایف و ماموریت ها و بایدها و نبایدهای مدیریتی در سه برهه قبل، حین و پس از وقوع حوادث و مخاطرات را شناسایی و تبدیل به برنامه کنیم، کمک شایان توجهی به مقوله مدیریت بحران و کاهش آسیب پذیری جامعه در مواقع اضطراری، نموده ایم.

فیاض پور با اشاره به سابقه دیرینه جمعیت هلال احمر و مقایسه آن با سازمان نوپای مدیریت بحران در کشور و همچنین سایر دستگاه هایی که مدیریت بحران به عنوان وظایف ثانویه و فرعی آنها تعریف می شود، تصریح کرد: انباشت دانش و تجربه جمعیت هلال احمر، سرمایه بی بدیلی در امر مدیریت بحران محسوب می شود.

وی اضافه کرد: جمعیت هلال احمر حداقل در چهار بخش از چرخه مدیریت بحران یعنی آموزش همگانی (پیش از حادثه)، جستجو، امداد و نجات و اسکان اضطراری (حین حادثه) و بازتوانی و حمایت های اجتماعی و روانی (پس از حادثه)، دارای ماموریت های اصلی و اثرگذار است.

فیاض پور در پایان اظهار امیدواری کرد: که برگزاری چنین دوره هایی، به اندوخته های گذشته دانش و مهارت مدیران بحران بیفزاید.

دوره آموزش تخصصی مدیریت بحران «سطح پایه» ویژه معاونین و روسای شعب جمعیت هلال احمر استان های فارس، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد به میزبانی جمعیت فارس، از 14 تا 16 مهر ماه 1395 در شیراز برگزار شد.  

انتهای پیام /  101
1257 کلیک ها  یکشنبه, 14 آذر 1395 15:02
این مورد را ارزیابی کنید
(2 رای‌ها)

بیشتر بخوانید 101

موارد مرتبط