نماينده شهرستان شيراز در شوراي استان فارس :

جاذبه های گردشگری روستایی شمال غرب شیراز توجه بیشتری طلب می کنند

راستین آنلاین علی فولادی با تاکید بر لزوم توجه به جاذبه های گردشگری روستایی قلات و دیگر روستاهای شمال غرب شیراز  گفت : این جاذبه ها ی گردشگری به ویژه در روستای تاریخی قلات آمیزه ای  کم نظیر از چشم انداز های تاریخ و طبیعت  را در خود جای داده است.

وی افزود:  قلات شهري است با بودجه و رويكرد روستايي، و مهمترين راهكار براي سرو سامان دادن این مناطق تبديل شدن به شهر تاريخي قلات و يا پيوستن به شهر شيراز است، روستای  قلات نه تنها باري بر دوش شيراز نيست بلكه يك ظرفيت و پتانسيل براي کلان شهر شيراز بشمار می آید .

  فولادی با بیان اینکه روستاهای قلات، کودیان، آب پرده، حسین آباد و سایر روستاهای شمال غرب قابلیت های قرار گرفتن در ردیف  روستاهای هدف گردشگری  را دارد افزود: این روستاها به ‌لحاظ تاریخی قدمتی چندهزار دارند و آثار به ‌جا مانده در قلات از جمله کلیسایی در دامنه کوه و در میان درختان سربه‌ فلک کشیده روستا، گواهی بر پیشینیه این روستا دارد .

رئیس شورای اسلامی قلات  و نماينده شهرستان شيراز در شوراي استان فارس با بیان اینکه بی‌مهری  مسوولان استان فارس نسبت به قلات بسیار مشهود است گفت :  این اثر تاریخی که در ردیف جاذبه های گردشگری استان فارس ثبت شده متاسفانه  امروز به یک مخروبه تبدیل  شده است،  کم‌مهری مسئولان و خشکسالی‌های چندساله، دست به‌دست هم داده تا قلات امروز با آنچه کمتر از یک دهه قبل بود، تفاوت‌های بسیار داشته باشد.

فولادی با بیان اینکه معماری روستای قلات در ردیف انواع معماری منحصر به فرد روستایی است گفت : همین سبک معماری نیز می تواند جاذبه ای برا ی گردشگران ایجاد کند و زمینه سرمایه گذاری بیشتر بر روی داشته های معمار ی و فرهنگی گردشگری این روستا را ایجاد کند، قلات در ناحیه کوهستانی شهرستان شیراز قرار دارد و بافت مسکونی متمرکز آن که در گذشته روستاییان را در خود جای می‌داد، دارای خانه‌هایی به صورت پلکانی است که در دامنه کوه به سمت ارتفاع کشیده شده‌اند.

نماينده شهرستان شيراز در شوراي استان فارس به جاذبه و چشم انداز های درختان و خانه های روستایی در قلات اشاره کرد و گفت :  خانه‌های روستایی در قلات  را درختان  بلندی در بر گرفته  به‌طوریکه از فاصله  چند کیلومتری، خانه‌ها به‌خوبی مشخص نیست، خانه‌هایی که با سنگ، خشت، گل، گچ و چوب ساخته شده و سقف آن‌ها مسطح بوده و بعضی یک‌طبقه و بعضا دو طبقه احداث شده است ، حتی نوع مصالح به کار رفته در اماکن مسکونی روستایی در قلات نیز گاه منحصر به فرد است، بومی سازی مصالح ساختمانی در این روستا فرصتی است که مطالعات بیشتر بوم گردی و گردشگری را طلب می کند .

 فولادی با بیان اینکه نگاه به برخی از جاذبه های گردشگری قلات نگاهی جهانی است  اما این نگاهها در برخی تنگ نظری ها به محاق رفته است گفت: اثار باستاني از جمله قلعه قزل ارسلان بر بلنداي كوه و مسجد تك مناره كه در نوع خود كم نظير است، قلعه هاي ديدباني در نقاط مختلف جهت ايمني و كنترل عبور و مرور و چندين آ سياب قديمي در نقاط مختلف و وجود فاضلاب شهري با قدمت چند صد ساله در بافت تاريخي قلات از جمله دیدنی هایی است که گردشگران خارجی را به این اقلیم فرا می خواند، آیا نباید با سرمایه گذاری میراث فرهنگی و با توجه بیشتر به این بناها و یادمان های فرهنگی، امروز  قلات مقصد تورهای گردشگری داخلی و خارجی باشد ؟

 وی ادامه داد: همچنين وجود بيش از دويست و پنجاه مغازه در بافت تاريخي قلات كه نشان از رونق منطقه و تامین معیشت بوده است بیانگر آن است که قلات در ايام گذشته يك مركز تجاري براي مناطق اطراف شیراز و سایر شهرها بوده است و به جاست که اکنون نیز با توسعه گردشگری کار و تلاش و تامین معیشت را به قلات بازگردانیم.

فولادی موقعیت تفرجگاهی روستای قلات را فرصتی برای ایجاد اشتغال  و مهار بیکاری بی رویه که چهره زشت آن، مردم را به ستوه آورده است دانست و گفت : توسعه گردشگر ی در طبیعت به رونق و آبادانی  این روستا و تامین معیشت روستاییان کمک فراوانی می کند، در سال‌های اخیر بناها و خانه‌های با مصالح مهندسی  در این روستا ساخته شده و سیمای قدیمی روستا را دگرگون کرده است. بناهای جدید از مصالحی مانند سنگ، سیمان، آهن و آجر در چند طبقه ساخته می‌شوند ، این موارد اگر بدون مطالعه باشد می تواند به منظر گردشگری و روستایی قلات آسیب بزند .

 فولادی  به برخی از مشاغل که پیشینه چند صد ساله در قلات دارند اشاره کرد و گفت : چرا نباید این مشاغل در فهرست آثار معنوی ثبت شود؟ در صورتی که فعالیت ها ی گردشگری در طبیعت دراین روستا توسعه یابد و سرمایه گذاری های لازم انجام شود می توان از همین مشاغل و فعالیت ها که بسیاری از  آنها رو به منسوخ شدن است، کار و جاذبه ایجاد کرد، و قلات را از فرو رفتن در ورطه خمودی و رکود نجات داد .

انتهای پیام /  101
2218 کلیک ها  یکشنبه, 23 آبان 1395 22:09
این مورد را ارزیابی کنید
(8 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا