فرصت سه روزه یک گروه مطالعات شهری به رئیس شورای اسلامی شهر شیراز؛

آیا شورای اسلامی شهر شیراز می تواند نظرمنتقدان خود را جلب کند؟

راستین آنلاین – درحالیکه ازیک طرف  شرایط خاص بافت شهری پیرامون حرم مطهر شاهچراغ(ع)و دیگر امامزاده های اطراف این زیارتگاه حساسیت ویژه ای رابرای گروه های مختلف فرهنگی،معماری و شهرسازی وفعالان حوزه میراث فرهنگی و گردشگری ایجادکرده است و از طرفی دیگر دسترسی به حرم مطهر شاه‌چراغ(ع) جزو اولویت‌های اصلی مسئولین استانی اعلام شده است،لزوم شفاف سازی مسائل مطرح شده در خصوص این موضوع در کمیسیون های تخصصی شورای اسلامی شهر شیراز بیش از پیش لازم به نظر می رسد.

یک تجربه

این درحالی است که تجربه نشان داده است تصمیمات غیر کارشناسی نظیر ساخت خیابان 9 دی در این منطقه نتوانسته مشکلات پایدار ترافیکی این منطقه از شهررا حل کند.

برورزچنین اتفاقاتی ضمن تشدیدحساسیت پیرامون تصمیمات شورایی که برخی ازکارشناسان امور شهری نمره قابل قبولی را به آن نمی دهندباعث گردیده تشکل های مختلف مردمی عملکرد این شورارازیرذره بین نقد قرارداده و از هرفرصت پیش آمده درخصوص عملکرد شورایی که اکثریت آن دردست لیست متحداصولگرایی است مطالبه شفافیت در اطلاع رسانی کنند.

یکی از این تشکل ها  گروه مطالعات شهری فاطراست.این گروه که برای اولین بار با انتشاراسنادی درچندمدت اخیر شورای شهر و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان فارس را درخصوص مسائل پیش آمده پیرامون باغ ارم به چالش کشیده است با ارسال نامه ای به رئیس شورای اسلامی شهر شیراز خواستاراتخاذمواضع شفاف توسط این شورا و دسترسی آزادعموم شهروندان به گردش اطلاعات و انتشار دقیق و قابل دسترسی مذاکرات کمیسیون های شورای شهر شده است.

گروه مطالعات شهری فاطردر نامه خود به غلام مهدی حقدل با اشاره به نامه شماره 3495/95/ص مورخ 16/6/95 وی و تشریح روند تصمیم گیری در خصوص چگونگی امکان دسترسی به حرمین مطهر در کمیسیون ها و کارگروه مربوطه با اشاره به دغدغه مردم نسبت به مؤلفه های هویتی این شهر،تاکید کرده است که  همچنان بر مفاد نامه پیشین تأکید داشته و مستند به قانون دسترسی آزاد به اطلاعات خواستار پیگیری حقوق عمومی و دریافت یک نسخه گزارش مکتوب مشروح مذاکرات، صوت و فیلم جلسه کمیسیون‌های عمران و حمل‌و‌ نقل شورای اسلامی شهر شیراز مورخ 24/5/95 است.

عاملی برای ارزیابی مسئولان و نهادها

این گروه در نامه اخیر خود به رئیس شورای اسلامی شهر شیرازبروز چنین اتفاقی را مصداق فراهم شدن شفافیت حاکمان، ساختارها و نهادهای مسئول دانسته و گفته است با این اقدام عموم مردم نسبت به تصمیمات، فرآیندها و ساز و کارهای اخذ و چگونگی اجرا مطلع بوده و مهمترین ابزار اعمال حق حاکمیت مردم، برای پاسخگو نگه داشتن مسئولان در قبال سیاست ها و عملکردها است.

دراین نامه انتشار اطلاعات با کیفیت و به هنگام از سوی مسئولان را عاملی برای ارزیابی مسئولان و نهادها دانسته و افزوده است،این کار  این فرصت را در اختیار مدیران قرار خواهد داد تا از ظرفیت نخبگان و خردجمعی به منظور اتقان هرچه بیشتر تصمیمات بهره مند شوند.

لزومی به تصویب فرمانداران نیست

گروه مطالعات شهری فاطر در ادامه این نامه و با استناد به ماده 76 قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور (الحاقی 6/7/1382) افزوده است:شورای اسلامی شهر موظف است زمینه اطلاع عموم مردم از مصوبات، تصمیمات، عملکرد، بودجه، هزینه و درآمد خود را فراهم کند.

این گروه مطالعاتی تحقق چنین امری را منوط به تصویب فرمانداران ندانسته و گفته است: منوط کردن اعلام مصوبات به تایید فرمانداری فاقد مستندات قانونی است و انتشار متن کامل مصوبات در پایان هرجلسه وظیفه قانونی هیئت رئیسه است.

البته درادامه این نامه آمده است «لازم به ذکر است که ماده 80 قانون مذکور، در خصوص روند تایید و لازم الاجرا بودن مصوبات بوده و اساسا در رابطه با نشر و دسترسی به مصوبات و سایر اطلاعات مرتبط با شورای شهر، قابل استناد نمی باشد.»

دست بسته رسانه ها

گروه مطالعاتی فاطر درادامه نامه خود به حقدل به دست بسته رسانه ها در انتشار گزارش صحن شورا نیز اشاره کرده و گفته است:«در خصوص انتشار گزارش جلسات صحن شورا توسط خبرنگاران، به استحضار می رساند که از بدو تشکیل شوراهای اسلامی شهر تا کنون، هیچ گاه رسانه ها نتوانسته اند بازگو کننده مشروح اتفاقات و چگونگی اخذ تصمیمات و عوامل مؤثر باشند و اساسا گزارش رسانه ها به دلیل محدودیت های ساختاری و سیاست های حاکم نمی تواند بازنمای مناسبی برای مهمترین مرکز تصمیم گیری محلی باشد. »

در این نامه این گزارش ها فاقد امکان ارجاع و نمایه شدن و فاقد معیارهای شفافیت اطلاعات معرفی شده است.

یک معیار دقیق برای راستی آزمایی

گروه مطالعاتی فاطر دربخش دیگری از نامه خود به رئیس شورای اسلامی شهر شیراز، انعکاس زنده و بدون واسطه جلسات صحن و کمیسیون های شورا از طریق پخش زنده از صدا و سیما یا رادیو اینترنتی راخواستار شده و افزوده است: این اقدام می تواند واقعیت رخدادهای صحن شورا را بدون هر گونه دخل و تصرف و تغییری به افکار عمومی منتقل کند و انتشار اطلاعات با کیفیت و به هنگام، طبقه بندی و نمایه کردن کلیه اطلاعات مرتبط با عملکرد شورا شامل  بودجه و تفریق بودجه، عملکرد جلسات، حقوق دریافتی، سفرهای داخلی و خارجی، دستور جلسات، نطق های پیش از دستور، آمار حاضرین و غائبین و ... می تواند بانک اطلاعاتی غنی جهت ارزیابی عملکرد ایجادکند.

اتفاقی که به اعتقاد این گروه می تواند معیاری دقیق و قابل راستی آزمایی را جهت قضاوت افکار عمومی فراهم سازد.

گروه مطالعات شهری فاطردرپایان این نامه ضمن تاکید براینکه اطلاع عموم مردم از محتوای جلسه کمیسیون حمل و نقل و عمران شوراحق طبیعی و قانونی شهروندان شیرازی است افزوده است: این حق در ماده 2 قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات مصوب مجلس شورای اسلامی نیز تصریح شده است.

این گروه مطالعاتی از رئیس شورای اسلامی شهر شیراز خواسته است تا با توجه به گذشت بیش از 10 روز از تاریخ  این درخواست گذشته است ، حداکثر ظرف سه روز کاری از تاریخ نامه منتشر شده  گزارش تفصیلی جلسه مذکور، صوت و فیلم کامل این جلسه در اختیار نماینده گروه مطالعاتی فاطرقرار گیرد تا اطاله این روند مشمول ماده 22 قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات نشود.

نامه این گروه مطالعات شهری در حالی منتشر می شود که این  برخی از اعضای شورای اسلامی شهر شیرازدر سال پایانی فعالیت خود سخت در تلاش هستند تا کارنامه ای درخشان از عملکردچهارساله خود بروز دهند.

شورایی که عملکرد آن برخلاف نظر رئیس آن مبنی براینکه در هیچ دوره از عمر شیراز این حجم عظیم فعالیت عمرانی فرهنگی توسط آن انجام نشده است،مورد نقد جدی بسیاری از کارشناسان است.

درحالیکه منتقدان شورا بیشتر حجم فعالیت های عمرانی شورا و شهرداری را در این دوره مرهون مصوبات شورای اسلامی شهر شیراز در دور سوم می دانندباید منتظر ماندو دیددرطول چندماه باقی مانده به عمر شوراها در دورچهارم،شورای شهر شیراز می تواند نظرمنتقدان خود را درخصوص عملکرد خود جلب کند یا خیر؟

انتهای پیام /  101
1876 کلیک ها  سه شنبه, 30 شهریور 1395 19:41
این مورد را ارزیابی کنید
(2 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا