وقتی اسنادمنتشرشده با صحبت های مصیب امیری تناقض دارد؛

تیشه میراث برریشه باغ

راستین آنلاین-امیری که پیش از نشستن روی صندلی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی معاون حفاظت فني این سازمان در استان فارس بود قبل از انتصاب درپست جدید گردشگری را اولویت کاری خود اعلام کرد اما  هرچه زمان به جلورفت او ترجیح داد در تحقق برنامه هایش در این بخش به شعار بسنده کند.

امیری که درزمان انتصاب از حمایت استانداروقت برخورداربوددی ماه سال 92کاوش و مرمت آثار تاریخی را از دیگر مباحثی عنوان کرد  که باید به آنها توجه شود.

به اعتقاد او عملکرد مناسب در این بخش ها می تواند در توسعه صنعت گردشگری استان فارس موثر باشد.

یک هفته و دو حاشیه

مدیرکل سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس که با رفتن سیدمحمداحمدی به ترکمنستان صندلی خود را بیش از هرزمان دیگری درمعرض خطرمی دید،همزمان با بروز زمزمه هایی مبنی بر احتمال تغییر او و سپردن کلید اتاقش به یکی از معاونش،سعی کرد ساکت تر از همیشه و بدور ازآنچه او حاشیه می پنداشت آسه برود و آسه بیاد تا احتمالا دولت اول روحانی به پایان برسد.

اما گویی قرارنبود آرامشی که او انتظارش را می کشیدبه روی او روی خوش نشان دهد.

پخش خبری مبنی بر استفاده از ته ستون تخت‌جمشيد به‌عنوان جا كفشي گرچه تکذیب روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس را به دنبال داشت اما باعث شد تا ضعف در سازمانی که می تواند در استان فارس یکی از مهمترین سازمان ها لقب بگیرد،باردیگر گافکار عمومی را به خود معطوف سازد.

این بار باغ ارم

هنوز تب جاکفشی شدن سرستون تخت جمشید فروکش نکرده بود که مطرح شدن بحث ساخت مجتمعی فرهنگی - تجاری در حریم باغ ارم ضمن ایجاد نگرانی  برای دوستداران میراث فرهنگی ،باردیگر «مصیب امیری»را به تیتر یک رسانه ها تبدیل کرد.

درحالیکه باغ ارم شیراز همراه با 8 باغ دیگر در فهرست جهانی یونسکو قرار دارد کوچکتر شدن پهنه این باغ درسال 92 نسبت به سال 90 یعنی سالی که پرونده باغ ارم توسط سازمان میراث فرهنگی برای یونسکو ارسال و مصوب شده است،زمزمه هایی را مبنی براحتمال خروج مامن سرو نازهای شیرازازلیست یونسکوبروزداد.

واکنش آقای مدیر

اما این اتفاق مدیرکل میراث فرهنگی استان را  مجبور به پاسخگویی به افکار عمومی کرد.

مصیب امیری در گفتگو با خبرگزاری تسنیم و در واکنش به این اتفاق گفت: ثبت جهانی قانون و قواعدی دارد که بین یونسکو و سازمان میراث فرهنگی مشترک است و نمی‌توان به دلخواه یا از روی سلیقه محدوده حریم یک اثر را کوچک یا بزرگ کرد.

وی که مدعی است تاکنون مجوز ساخت‌وساز ساختمان‌های بلند مرتبه و خارج از ضوابط و قوانین میراث فرهنگی در حریم باغ جهانی ارم صادر نشده است،می گوید: ساخت مجتمع مذکور در حریم باغ قرار دارد اما اگر ارتفاع آن بیشتر از 8.5 متر نباشد حریم بصری باغ را مخدوش نکرده و از لحاظ قانونی مشکلی برای ساخت و ساز ندارد.

دیهیمی و رد اساسی این موضوع

امامحمدرضا دیهیمی  رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر شیراز،که ساختمان مذکور را خراج از حریم درجه 3 باغ ارم می داند این مسئله را از اساس رد می‌کند و می گوید: علاوه بر مسئولان استانی برخی از معاونین سازمان میراث فرهنگی کشور نیز طرح‌های این پروژه را دیده‌اند و نکته‌ای مبنی بر اینکه این مجتمع در حریم واقع شده مطرح نکرده‌اند.

انتشار یک سند

درچنین شرایطی  انتشار سند موافقت مدیرکل سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس با تغییر کاربری این ملک توسط گروه مطالعاتی فاطر،معادلات راتغییر داد تا نگرانی های دوستداران میراث فرهنگی برای باغی که درزمان سلجوقیان ساخته شده و اینک یکی ازجاذبه‌های طبیعی استان فارس و ایران است جدی تر ازگذشته شود.

باغ زیبایی که اگر تیشه سازمان میراث فرهنگی استان آسیبی به ریشه آن نزند ،درصورت که ثبت جهانی آن می‌تواند جایگاه ایران را در صنعت گردشگری ارتقا دهد .

unnamed00000

انتهای پیام /  101
3926 کلیک ها  سه شنبه, 30 شهریور 1395 19:42
این مورد را ارزیابی کنید
(2 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا