نایب رئیس کمیسون فرهنگی شورای اسلامی شهر شیراز:

افزایش مشارکت اجتماعی مردم باعث ایجاد اعتماد بین مسئولین و مردم می شود

مظفرمختاری که صبح امروز چهارشنبه در جمع خبرنگاران سخن می کفت افزود:زمانیکه واژههای زیباو معنا داری همچون دموکراسی ب میان می آید ناخودآگاه مفهوم مشارکت اجتماعی نیز دراذهان متبادر می شود.

وی افزود:امروز جوامعی موفق و مترقی محسوب می شوند که درآنها میزان مشارکت اجتماعی و یا به عبارتی عامیانه تر سپردن کارها به دست مردم نرخ بالایی را به خود اختصاص داده است.

مختاری با بیان اینکه تجربه موفق در سپردن کارها به دست مردم و افزایش سطح مشارکت اجتماعی نشان داده است که هرگاه نقش مردم در انجام کارهای مختلف پررنگ تر شده است نتیجه مهمی چون ایجاد وفاق و همدلی را برای جامعه به ارمغان آورده است افزود:از همین رو لزوم فراهم آوردن شرایط برای  برای نقش آفرینی مردم دراموری که به خودشان مربوط می شود می تواند بسیاری از گره های کور کنونی در تصمیم گیری و اجرای برنامه های مختلف اجتماعی را بازکند.

وی توجه به اصل مشارکت مردم در اداره امور جامعه را جزو آموزه های دینی و ملی در کشورمان برشمرد و گفت:نباید فراموش کنیم که آموزه های دینی و ملی ما نیز به لزوم مشارکت مردم در تصمیم گیری و تصمیم سازی برای جامعه ای که درآن زندگی می کنند و باید درآن جامعه از آزادي كامل از جمله  آزادی حق اظهار نظر برخوردارباشند،تاکید زیادی کرده است.

مختاری افزود:ادیان الهی به ویژه اسلام ، در اهمیت و ضرورت مشارکت اجتماعی توصیه ها و راهکارهای بسیاری ارائه کرده  و بر آن تأکید  دارند و آن را ضامن بقای اجتماعی می دانند .

وی ادامه داد:به عنوان مثال  حضرت علی (ع) در نامه ای از مردم مصر می خواهد که صحنه را ترک نکنند . زیرا«و انّ أخاالحَربِ الأرقُ ، مَن نامَ یُنَم عنهُ»؛ مرد جنگجو بیدار است و جنگ و جهاد با خوابیدن و کناره گیری از صحنه ها تناسب ندارد .

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شیراز با بیان اینکه باید به این موضوع اعتقاد داشته باشیم که جامعه پویا همیشه بیدار است و از همه ابعاد زندگی خود آگاه است ادامه داد: چنین جامعه ای می داند که در داخل آن  چه می گذرد و چه باید بشود و می داند که از خارج چه می آید که نباید بیاید.

مختاری افزود:توجه به اهمیت این موضوع باعث می شود تا به لزوم غیر دولتی شدن برخی اقدامات نظیر برگزاری مراسم های مذهبی مانند مراسم اربعین حسینی اهتمام بیشتری بورزیم.

وی ادامه داد:در واقع مدیران تصمیم گیر و تصمیم ساز جامعه باید به این نتیجه برسند که افزایش مشارکت اجتماعی مردم باعث ایجاد اعتماد بین مسئولین و مردم می شود و به  همین دلیل است که اصلی ترین و مهم ترین رکن سرمایه اجتماعی اعتماد اجتماعی محسوب می شود.

مختاری افزود:اگر این اعتماد در جامعه از بین برود یا کم رنگ شود، سطح روابط و مناسبات اجتماعی و فرهنگی در جامعه پایین می آید و این اتفاق از رشد ،بالندگی و پویایی جامعه جلو گیری می کند.

وی نقش دادن به مردم در انجام برنامه هایی که جنبه عمومی دارد را یک اصل سربلند بیرون آمده از بوته آزمایش دانست  که دیگر نیازی آزمون و خطا ندارد و ادامه داد:

از همین رو می بایست ارگان هاي مركزي دولت، نهاد ها و مراکز تصمیم گیرنده با احاله قسمتي از كارها به مردم در غالب تشکل های مدنی، مذهبی ، سازمان های مردم نهاد و... و ایجاد تمرکز زدایی و غیر دولتی کردن برخی  کارها باعث  افزايش مشاركت و وفاق اجتماعي در مسايل اجتماعي، اداري، عمراني و سياسي شوند.

انتهای پیام /  101
1387 کلیک ها  چهارشنبه, 27 مرداد 1395 05:42
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا