چکمه بیکاری روی گلوی جوانان فارس

این در حالی است که براساس آمار نرخ بیکاری کشور در سال 94، استان فارس به همراه استان مازندران با نرخ بیکاری 12.1 درصد هشتمین استان بیکار کشور محسوب می ‌شد. این استان در سال 93 نیز با نرخ بیکاری 12.4 درصد به همراه استان‌های اصفهان و گلستان در رتبه هشتم میزان بیکاری در کشور قرار داشت.

وعده ای که محقق نشد

انتخاب مسیر سراشیبی  توسط غول بیکاری در استان فارس ،پس از روی کار آمدن دولت یازدهم در حالی اتفاق می افتد که دولت دهم وعده داده بود نرخ بیکاری را در این استان تا 7.4 درصدکاهش دهد،رویایی که همچون بسیاری از قول های دولت نهم و دهم هیچگاه رنگ واقعیت به خود ندید.

اما آن دولت تعطیلی صنعت نیمه جان را برای این دولت به میراث گذاشت تا  برخی کار‌شناسان حوزه کاردر ابتدای روی کار آمدن دولت یازدهم  درخصوص آغاز موج جدیدی از بیکاری در استانی که ۵میلیون نفر را در خود جای داده است هشدار ‌دهند.

بیکاری که به اعتقاد کارشناسان حوزه کار، رشد بالای‌ جمعیت‌، پایین‌ بودن‌ رشد اقتصادی‌، عدم‌ توجه‌ به‌ طرح‌های‌ کارآفرین‌، عملکرد نامطلوب‌ نظام‌ آموزشی‌ در تربیت‌ نیروهای‌ ماهر، طرح‌ ناموفق‌ خصوصی‌ سازی‌، وجود قوانین‌ دست‌ و پا گیر برای‌ فعالیت‌ اقتصادی‌ و ضعف‌ ساختاری‌ بازار کارو مهم تر از همه مهاجرپذیر بودن این استان  هشت عامل‌ اساسی آن است .

حل مشکل بیکاری دغدغه اصلی دولت است

 

d37b40f764b14a89e2058a44f00005a96b6 XL

هادی پژوهش جهرمی

اما در چنین شرایطی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس، یکی از دغدغه های اصلی امروز دولتمردان را مساله بیکاری می داند و می گوید: هرچند بیکاری یک پدیده جدید و متعلق به این دولت نیست اما همین بیکاری به شدت بر روی خدمات دولت تدبیر و امید سایه افکنده است و حل این مشکل نیز از دغدغه های دولت است.

هادی پژوهش جهرمی با بیان اینکه دولت به تنهایی قادر به حل این معضل بزرگ نیست معتقد است  همه باید دولت را در این زمینه یاری دهند.

وی، در بخش دیگری از سخنان خود، پیشرفت شهرستان کازرون را جدای از سهم و مشارکت دولت منوط به تلاش و کوشش مردم این شهرستان دانست و اظهار کرد: همراهی و همکاری مردم کمک خواهد کرد که چرخ های توسعه شهرستان به سرعت به حرکت درآید.

7 پیشنهاد برای برداشتن چکمه بیکاری ازروی گلوی جوانان فارس

در شرایطی که معاون سیاسی امنیتی و اموراجتماعی استانداری فارس رفع بیکاری را یکی از دغدغه های دولت در کشر عنوان می کند،به نظر می رسدمی توان از هفت راه حل زیر برای مهار این غول در استان جوانی چون فارس استفاده کرد.

راه حل اول

 افزایش ساخت مسکن است، زیرا ساخت مسکن سبب ایجاد مشاغل متنوع می شود.

چنانچه این امر مورد توجه قرار بگیرد نه تنها نیاز اصلی اکثر جوانان که نیاز به مسکن است را تامین می کند ازطرفی سبب ایجاد مشاغل متعدد گشته و همچنین کارگاه ها و کارخانه های کوچک و بزرگ هم می توانند ازآن بهره گیرند.

راه حل دوم

راه حل دوم  توسعه جهانگردی و گردشگری است . با توجه به اینکه استان فارس  از جاذبه های گردشگری فراوان برخوردار است با توجه بیشتر به این بخش می توان از این طریق باعث ایجاد شغل های جدید در جامعه شد.

راه حل سوم

توسعه فعالیت های عمرانی

راه حل چهارم

اصلاح قوانین کار در کشور مسأله ای که در مورد قوانین مربوط به کار ایران معروف است، گذاشتن بارهای زیاد برای کارفرمایان است.

به عنوان مثال  قوانین، دست کارفرمایان را در خصوص اخراج کارکنان و تعدیل نیروی کار با تغییر تکنولوژی بسته است و امنیت کا ذب برای کارگران به وجود آمده که کارگری می تواند بدون انجام کارهای محوله همچنان به شغل خود ادامه دهد در حالی که بازدهی او پائین است.

 بنابراین با توجه به این شرایط، هزینه های کارنکردن و عدم مهارت نیروی استخدامی را کارفرما می پردازد در حالی که در کشورهای پیشرفته، دولت اینگونه هزینه ها را می پردازد تا کارفرمایان متضرر نشوند. بنابراین اصلاح قوانین موجود و کاستن از هزینه های کارفرمایان، موجب افزایش سرمایه گذاری ها و ایجاد اشتغال خواهد شد.

راه حل پنجم

توسعه فعالیت های تکنولوژی اطلاعات توسعه فعالیت های آی تی سبب به کارگیری نیروهای جوان و بااستعداد استان می شود وسبب اشتغال زایی و همچنین موجب ارز آوری قابل ملاحظه ای می شود.

راه حل ششم

جلوگیری از قاچاق کالاها قاچاق کالا سبب می شود بسیاری از شرکت های تولیدی ورشکست شده و بسیاری از کارکنان آنها بیکار شوند جلوگیری از قاچاق و حمایت از کالای ایرانی سبب اشتغال زایی شده و از بیکاری جلوگیری می کند.

راه حل هفتم

حمایت از کارآفرینی و کار آفرینان می تواند در اشتغال زایی بسیار موثر باشد.

حمایت از جوانان ایرانی و استعداد آنهادر زمینه های مختلف اعم از علمی و هنری باعث می شود آنها به خود باوری رسیده و بخش عمده ای از نیروی جوان و فعال ازبیکاری رهایی یابند.

انتهای پیام /  101
1864 کلیک ها  سه شنبه, 26 مرداد 1395 14:59
این مورد را ارزیابی کنید
(4 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا