چاپ کردن این صفحه

مدير كل دفتر امور اجتماعي و فرهنگي استانداري فارس

طرح آمايش سرزميني، روند مهاجرت در فارس را كنترل مي كند

سيد علي محمد موسوي افزود: بي توجهي 8 ساله به طرح آمايش سرزميني كه با انحلال سازمان مديريت و برنامه ريزي در گذشته همراه بود باعث شد تا امكانات به طور نامتعادلي در مراكز استان ها تجميع شود و شهرهاي ديگر هر استان از امكانات اقتصادي ،فرهنگي ، اجتماعي و آموزشي كمترين بهره را ببرند. اين معضل باعث شد تا ساكنين روستاها و شهرها به سمت مراكز استان ها مهاجرت كنند و پديده ناهمگوني جمعيت را رقم بزنند.

وي گفت: اين اتفاق باعث شده كه جمعيت مركز فارس يعني شيراز به 10 برابر دومين شهر پر جمعيت استان كه مرودشت است برسد اين در حالي است كه طبق استانداردها،مراكز استان ها بايد نسبت به دومين شهر پر جمعيت آن استان نهايتا داراي 2 الي 3 برابر جمعيت باشند و نه 10 برابر.

موسوي تصريح كرد: اين امر به معناي آن است كه نتوانستيم امكانات را به صورت عادلانه و منطقي توزيع كنيم كه اميدورايم با تدوين و تصويب طرح آمايش سرزميني بتوانيم توزيع امكانات را متعادل  كنيم.

وي با يادآوري آن كه طرح آمايش سرزميني به راهكار توزيع عادلانه منابع بر اساس ظرفيت و پتانسيل هر منطقه مي پردازد افزود: اين طرح در حال تدوين است  و اميدواريم بعد از 12 سال بتوانيم جايگاه اين طرح را تثبيت كنيم.

وي با اشاره به اين كه طرح آمايش سرزميني بر جلوگيري از مهاجرت از شهرستان ها و روستاها تاكيد فراواني دارد افزود: در اين سند روستاها كانون ارزش آفريني مي شوند و تلاش مي شود تا مكان هاي دافعه دار شناسايي شده و اقداماتي براي ايجاد جاذبه در اين شهرها و روستاها انجام شود.

وي گفت: متاسفانه كمبود امكانات در برخي شهرستان ها و روستاهاي تابعه به حدي است كه بيكاري در آن بالاي 30 درصد رسيده كه از آن جمله مي توان به رستم و خرامه اشاره كرد و بحران آنجا خود را نشان مي دهد كه بيكاري در اين مناطق ماندگار و پايدار شده است.

وي گفت: آمارها نشان مي دهد علل عمده و اصلي مهاجرت از روستاها و شهرهاي كوچك فارس به سمت مركز استان و يا شهرهاي كوچك استان اقتصاد و تحصيل است معضلي كه باعث شده نسبت جمعيت روستايي به شهرنشين ها 30 درصد به 70 درصد شود اين در حالي است كه ابتداي انقلاب 70 درصد مردم فارس در روستاها زندگي مي كردند.

موسوي در عين حال تغيير ماهيت روستاها به شهر را مورد انتقاد قرار داد و گفت: متاسفانه تغيير بي رويه روستاها به شهر باعث شده تا مناطقي از فارس نه بافت اقتصادي داشته باشند و نه اجتماعي نه شهر باشند و نه روستا.

وي گفت : در اين استان مناطقي با كمتر 10 هزار نفر جمعيت عنوان شهر را به خود مي گيرند و در تقسيمات كشوري جديد به عنوان شهر معرفي مي شوند مناطقي كه تا چند سال پيش روستا بودند اما به ناگاه نام شهر بر آنها گذاشته مي شود و بي آنكه امكانات خاصي داشته باشند در آن شهرداري تاسيس مي شود ، اين اقدامات به هيچ وجه به صلاح فارس نيست.

وي در پايان گفت: خوشبختانه عزم و اراده دولت يازدهم براي تدوين و تصويب طرح آمايش سرزمين نويد بخش آن است كه اين معضلات به حداقل برسد البته دولت با تدابير ويژه درصدد بوده در غياب اين طرح اقدامات زيادي را براي توازن و تعادل در توزيع امكانات اجرا كند كه از آن جمله در نظر گرفتن 8 درصد سرجمع اعتبارات عمراني استان براي بهسازي ، عمران و آباداني روستاهاي فارس بوده و علاوه بر آن نيز تلاش كرده با استفاده از اعتبارات ماده 180 به شاخص هاي زير بنايي روستاها و مناطق كمتر برخوردار تعادل ببخشد.

انتهای پیام /  102
1287 کلیک ها 
این مورد را ارزیابی کنید
(2 رای‌ها)

بیشتر بخوانید 102

موارد مرتبط