چاپ کردن این صفحه

درهمدان طلاق 10 درصد افزایش یافته است

به گزارش راستین آنلاین از همدان،عبدالله مقصودی‌فر چهارشنبه 5 خرداد در شورای راهبردی جمعیت استان، ضمن تبیین اهداف کلی تشکیل این جلسات عنوان کرد: افزایش نرخ باروری به بالاتر از سطح جانشینی، تحکیم بنیان خانواده، کاهش میزان مرگ و میر نوزادان، ارتقاء جایگاه و منزلت سالمندان، مدیریت مهاجرت، نرخ ناباروری در حد طبیعی و رصد مستمر تحولات جمعیتی از جمله موضوعاتی است که در شورای راهبردی جمعیت مترصد پیگیری و برنامه‌ریزی برای آن‌ها هستیم.

وی افزود: نرخ جانشینی در کشور 2.1 است و این بدان معناست که به ازای هر 10 نفر خانم متأهل، باید 21 کودک در سال متولد شود که این میزان در سال گذشته، 20 تولد به ازای هر 10 مادر ثبت شده است.

وی ادامه داد: این آمار در استان از حد کشوری پایین‌تر بوده و به ازای هر 10 زن متأهل، 18 کودک در همدان متولد شده است.

مقصودی‌فر با بیان اینکه هرچه سن ازدواج بالاتر رود، فرزندآوری و فاصله بین فرزندان نیز به تعویق می‌افتد، اظهار کرد: در سال 90، 31 درصد کل ولادت‌های ثبت شده سهم زنان بالای 30 سال بوده و این آمار در سال 94 به بیش از 38 درصد رسیده است.

وی با اشاره به نقش تحصیلات بانوان در فرزندآوری گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد تمایل به داشتن فرزند سوم و چهارم در بین زنان کم‌سواد یا بی‌سواد بیشتر است بنابراین باید برای نخبگان و تحصیلکردگان برنامه‌هایی در جهت ترغیب به فرزندآوری داشته باشیم.

71درصد از جمعیت کشور در سنین 15 تا 64 سال قرار دارند

مقصودی‌فر در ادامه با بیان اینکه بیش از 71 درصد از جمعیت کشور در سنین 15 تا 64 سال قرار دارند، تصریح کرد: این دوره سنی در جمعیت کشور اصطلاحا «پنجره فرصت» نامیده می‌شود؛ یعنی دوره‌ای که می‌توان در بهره‌وری تولید و اشتغال و توسعه از آن بهره برد و این دوره‌ای 40 ساله بوده که 10 سال آن سپری شده است.

وی عنوان کرد: متأسفانه طی سال‌های گدشته برنامه منسجم و مدونی برای بهره‌وری از پنجره جمعیتی فرصت نداشته‌ایم و باید در این موضوع عملکرد جدی‌تری ارائه دهیم.

مدیرکل ثبت احوال استان همدان با اشاره به موضوع مرگ و میر به عنوان یکی از عوامل اثرگذار بر کاهش جمعیت خاطرنشان کرد: بیشترین علت مرگ و میر در بین عموم مردم بیماری‌های قلبی-عروقی است و پس از آن سوانح مختلف همچون سقوط از بلندی و رانندگی بیشترین عامل مرگ در بین مردان و سرطان بیشترین عامل مرگ در بین زنان است.

وی با اعلام آمار فوت 28 نفر در هر شبانه‌روز در استان گفت: 62 درصد از مرگ و میرها در شهرها و 37 درصد در روستاها اتفاق می‌افتد و نرخ خام آمار فوت در استان نشان می‌دهد به ازای هر هزار نفر 6 نفر فوتی داریم و این در حالیست که در کشور طی سال گذشته 374 هزار نفر فوت شده‌اند.

مقصودی‌فر با بیان اینکه استان‌های چهارمحال و بختیاری و گیلان به ترتیب بیشترین آمار ثبت فوت را داشته‌اند، یادآور شد: استان همدان رتبه چهارم را در این بین داراست.

وقوع بیش از 18 هزار ازدواج در استان همدان

مدیرکل ثبت احوال استان همدان در ادامه تصریح کرد: سال گذشته بیش از 18 هزار ازدواج در استان همدان به وقوع پیوست که نسبت به سال 93، 8.5 درصد کاهش و در مقابل آمار طلاق در سال گذشته 10 درصد افزایش داشته و در واقع نسبت ازدواج به طلاق در استان 5.1 است.

وی افزود: میانگین سن ازدواج در کشور در بین پسران 28.5 سال و در بین دختران 23.5 است و بیشترین آمار ازدواج در استان اردبیل به ثبت رسیده و کمترین طلاق هم در استان‌های یزد و ایلام است.

مقصودی‌فر با اشاره به نرخ 2.1 درصدی طلاق در کل کشور بیان کرد: این آمار در استان همدان 2.3 است و رتبه دهم پدیده طلاق را در کشور داریم و به‌غیر از استان سیستان و بلوچستان که ثبت دقیقی از آمار ازدواج و طلاق در آن وجود ندارد، وضعیت مابقی استان‌ها در این موضوع روشن است.

انتهای پیام /  101
1425 کلیک ها  چهارشنبه, 05 خرداد 1395 20:29
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

بیشتر بخوانید 101