مردم قاطعانه گام دوم را برداشتند؛

درخشش امید،شکست اصولگرایان،ردصلاحیت دلواپسان توسط مردم

دور دوم انتخابات در حالی به پایان رسید که لیست امید با ۴۱ کرسی نمایندگی از مجموع ۶۸ کرسی دور دوم به پیروزی رسید.

محمد رضا عارف منتخب اول مردم تهران و رییس شورای سیاست گذاری اصلاح طلبان چندی پیش گفته بود برای به دست آوردن اکثریت مجلس و تشکیل «فراکسیون امید» به تصاحب حداقل ۴۰ کرسی در دوم احتیاج داریم که با پیروزی قاطع لیست امید در دور دوم این حداقلی برآورده شد. 

درخشش لیست امید

اما آنچه که در کنار درخشش لیست امید در سراسر کشور در این دور جلب توجه کرد، عدم توفیق اصولگرایان به نامی‌ست که نمایندگی چندین دوره مجلس را در کارنامه خود داشتند. حذف اصولگرایان از گردونه رقابت در شرایط فقدان تحلیل درست آنها از دلایل شکستشان در دور اول ضربه سختی بود که تا حد زیادی به سبب بی توجهی سران اصولگرا به عوامل شکست و نسبت دادن این شکست سخت به تخلفات انتخاباتی رخ داده است.

چندی پیش غلامعلی حداد عادل دولت را به تخلف در روند انتخابات متهم کرد و گفت مستندات این تخلفات به زودی منتشر خواهد شد. به نظر می رسد مشغولیت بیش از حد سران این جناح به اتهام زنی و پاک کردن صورت مساله به جای بازنگری در گفتار طلبکارانه با مردم، رفتار و شیوه عملکرد و سیاست‌های انحصاری‌شان مهمترین دلیل شکست قاطع آنها در دور دوم باشد.

ماکت کوچک احمدی نژاد

از طرفی در شرایطی که اصلاح طلبان شناخته شده از تیغ رد صلاحیت ها جان سالم به در نبرده بودند، شکست اصولگرایان شناخته شده در رقابت با اصلاح طلبان کمتر شناخته شده بر عمق این فاجعه می افزاید.

برای اصولگرایانی که به دنبال ترمیم شکاف بین خود و مردم هستند بررسی دلایل حضور تنها ٥ نفر از ٥٠ نماینده امضاکننده استیضاح فرجی‌دانا و باقی ماندن١٢  نفر از ٨٠ نماینده مخالف برجام نیز می‌تواند  جای تامل باشد.

محمد حسن آصفری نماینده دوره نهم مردم اراک که به دور دوم راه پیدا کرده بود در این دور مغلوب سید مهدی مقدسی کاندیدای اصلاح طلب لیست امید شد. 

آصفری نماینده مردم اراک در مجلس نهم در جریان جلسات بررسی برجام انتقادات تندی را علیه برجام مطرح کرده بود. 

وی که در تبلیغات انتخاباتی‌اش خود را ماکت کوچک شده احمدی‌نژاد معرفی کرده بود در دوره نهم مجلس عضو ناظر بر سفرهای خارجی مسئولین دولت احمدی‌نژاد بود که در آن دوره هزینه‌های هنگفت سفرهای غیر ضروری اقوام و خویشان هیات دولت به نیویورک سر و صدای زیادی را در رسانه‌های داخلی و خارجی ایجاد کرد. 

محمدرضا میرتاج‌الدینی دیگر نماینده اصول‌گرای تبریز در دوره هفتم و هشتم مجلس است که در جریان انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی موفق به کسب آرای لازم برای ورود به مجلس دهم نشد. 

میرتاج الدینی که از سوی مردم تبریز برای رسیدگی به مطالبات مردم این شهر به عنوان منتخب مردم وارد مجلس شده بود؛در زمان تصدی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی، به عنوان نماینده پارلمانی دولت احمدی‌نژاد از نمایندگی مردم تبریز به نفع دولت استعفا داد و صندلی هیات رییسه مجلس و کرسی حفاظت از منافع و مطالبات حوزه انتخابیه‌اش را به مقصد هیات دولت ترک کرد. 

او همچنین در جریان یکی از سخنرانی‌های انتخاباتی خود در دانشگاه تبریز با پرسش یکی از دانشجویان در خصوص مدرک تافل درج شده در رزومه‌اش مواجه شد که این جلسه به دلیل دخالت برگزارکنندگان مراسم و اطرافیان نماینده اسبق مردم تبریز در ساکت کردن دانشجوی سوال کننده متشنج شد.

انتهای پیام /  101
2029 کلیک ها 
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا