سیاستمدارخشک و جدی،روحانی را به اصلاح طلبان نزدیک تر می کند

راستین آنلاین:این حزب از بین کسانی که نامشان تاکنون در محافل خبری مطرح می شد، مصطفی میرسلیم را به عنوان کاندیدای پیشنهادی خود به ائتلاف اصوگرایان معرفی خواهد کرد.

یکی ازاعضای شورای مرکزی حزب موتلفه با تایید این خبر می گوید:این بحث ها تنها در داخل حزب انجام شده و هنوز به اطلاع ائتلاف اصولگرایان نرسیده است.

حمیدرضاترقی گمی گوید: در داخل حزب موتلفه به تصمیم نهایی در خصوص کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم رسیده ایم. او با تاکید براینکه تنها نیازمند این هستیم که مشورت هایی با ائتلاف اصولگرایان انجام شود، زمان ارائه پیشنهاد این حزب را اوایل دیماه می داند.

مصطفی میرسلیم کیست؟

مصطفی میرسلیم ۱۹ خرداد ۱۳۲۶ در تهران به دنیا آمده است. تحصیلات متوسطه خود را در سال ۱۳۴۴ در دبیرستان البرز به پایان رساند و در سال ۱۳۴۹ موفق به اخذ فوق لیسانس در رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه پواتیه فرانسه شد.

 به‌دنبال آن، در سال ۱۳۵۱ از «مدرسه عالی نفت و موتور» پاریس تخصص مهندسی در رشته موتورهای درون‌سوز را کسب کرد.

این سیاستمدار خشک و جدی، عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دوم آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی بود. وی همچنین موسس و رئیس اولین مرکز تحقیقات موتور ایران و ناظر عالی طراحی و ساخت اولین موتور پایه گازسوز - موتور ملی ایران - است.

میرسلیم در سال‌های 58 تا 61 معاون سیاسی اجتماعی وزارت کشور و قائم‌مقام وزیر بود که پس از برکناری در سال 61، سرپرست نهاد ریاست‌جمهوری و مشاور عالی رئیس‌جمهور شد.

 میرسلیم تا سال 68 در این سمت اجرایی مشغول به کار بود و از آن پس در دوره اول ریاست‌جمهوری آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی به‌عنوان مشاور رئیس‌جمهور در امور تحقیقات انتخاب شد. با پایان دوره پنجم ریاست‌جمهوری و پیروزی دوباره‌ آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در انتخابات، وی به‌عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد وارد کابینه وی شد. میرسلیم در سال 1375 عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام شد که تاکنون در این پست حضور دارد.

 علاوه ‌بر آن وی در سال 1378 به‌عنوان معاون فرهنگی- اجتماعی مرکز تحقیقات استراتژیک نیز منصوب شد. میرسلیم در سال 1372 با ورود به حزب موتلفه اسلامی به‌عنوان یکی از فعالان این حزب در جلسات آن شرکت کرد.

 وی از اعضای شاخص حزب موتلفه اسلامی است که با استعفای عسگراولادی از دبیرکلی، سمت ریاست شورای مرکزی این حزب را که تازه ایجاد شده بود، عهده‌دار شد. وی در مجمع عمومی اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۸۸ با رای اعضای حزب برای مدت سه سال دیگر به عضویت شورای مرکزی آن درآمد و در جلسه شورای مرکزی حزب به سمت ریاست شورای مرکزی انتخاب شد.

کلاف سردگم اصولگرایان

درحالیکه حزب موتلفه به عنوان یکی ریشه دارترین احزاب اصولگراسیاستمدارمیرسلیم 70ساله را به عنوان کاندیدای خود برای شرکت در انتخابات معرفی کرده است،از شواهد و قرائن پیداست که شهردارتهران هم باردیگر قصد دارداز بهشت به پاستور نقل مکان کند.

این درحالی است که با شرط گذاشتن قالیباف برای اصولگرایان مبنی بر وجود وحدت بین اصولگرایان،سعید جلیلی نیز باردیگر سودای رئیس جمهورشدن را درسر می پروراند.

شاهد این گمانه‌زنی، سخنرانی‌ها و سفرهایی است که جلیلی با محوریت انتقاد به برجام و مذاکرات هسته‌ای انجام می‌دهد.

جلیلی در انتخابات ۹۲ کاندیدای مورد حمایت جبهه پایداری و رهبر معنوی آن محمدتقی مصباح بود. گفته شده که اگر این حمایت نبود، جلیلی حتی آن سه میلیون رای را نیز کسب نمی‌کرد.

طی سه سال و نیمی که سعید جلیلی متصدی مذاکرات هسته‌ای با قدرت‌های جهانی بود، شورای امنیت ۴ قطعنامه علیه ایران صادر کرد و این چیزی بود که در مناظره‌های سال ۹۲ نیز مورد بحث و نقد قرار گرفت.

اما از سویی دیگر جبهه یکتا نیز که از مقامات و وابستگان دولت نهم و دهم تشکیل شده، نامزدهایی را معرفی کرده است. محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد دولت دهم و یکی از اعضای این جبهه اعلام کرده که رستم قاسمی و حمیدرضا حاجی‌بابایی، کاندیداهای این تشکل هستند. قاسمی وزیر نفت و حاجی‌بابایی، وزیر آموزش و پرورش دولت محمود احمدی‌‌نژاد بودند.

در هرحال برخی معتقدند که معرفی چهره های غیر کارزماتیکی چون میرسلیم به عنوان کاندیدای نهایی اصولگرایان ،ضمن بالا بردن سبد رای روحانی او را بیش از پیش به اصلاح طلبان نزدیک می کند.

13920427220333997 PhotoL

انتهای پیام /  101
2445 کلیک ها  یکشنبه, 28 آذر 1395 15:32
این مورد را ارزیابی کنید
(3 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا