برخی تمایل دارند فقط از وجهه ضد استعماری ۱۶ آذر سخن بگویند

راستین آنلاین:محمدکیانوش راد که به مناسبت۱۶   آذر و روز دانشجو به دعوت انجمن وفاق و توسعه دانشجویان دانشگاه شیراز ، در جمع دانشجویان این دانشگاه حضوریافته بود با گرامیداشت روز دانشجوافزود:به این مسئله باید توجه داشته باشیم که ۱۶ آذر، یه حرکت تواَمان ضد استبدادی و ضد استعماری است.

نماینده مردم اهواز در مجلس ششم با بیان اینکه نمی توان در ۱۶ آذر، سخن از مرگ بر آمریکا و مقابله با آمریکا گفت اما از اصلی ترین مسائلی که در اطراف خود ما  هست، بی توجه باشیم و آن  را فراموش کنیم،افزود: دانشجویان همواره،  یک جریان پویا بوده اند و به هیچ عنوان از صحنه ی مبارزات اجتماعی و سیاسی دور نشده اند و در کمای سیاسی فرو نخواهند رفت.

کیانوش رادبا بیان اینکه دانشجویان، تعهد اجتماعی خود را  فراموش نکرده اند افزود:جنبش دانشجویی در مقاطعی به دلیل تسلط قدرت و فشار، نوع دیگری از حرکت  را انتخاب کرده و دانشجویان در بزنگاه های تاریخی، مجددا قدرت شان را در جامعه ی ایران نشان داده اند.

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در ادامه این نشست که با موضوع الزامات و چالش های حکمرانی خوب،برگزار شده بود گفت: حکمرانی خوب از ديد مكاتب و جريانات سياسي گوناگون، تعاريف متفاوتي دارد.

کیانوش راد افزود: امروزه حكمراني ها را در يك تقسيم بندي كلي به حكومت هاي ايدئولوژيك و غير ايدئولوژيك تقسیم می کنند. حكومت هاي غير ايدئولوژيك، بر اساس تجربه و سعي و خطا و با مهندسي تدريجي اجتماعي، راه بهبود مستمر جامعه خويش را با تكيه به آراء اكثريت مردم خويش به صورتي منعطف دنبال مي كنند و راه هرگونه تغيير مستمر در جهت بهبود اجتماعي را بر روي خود باز نگه مي دارند.

وی ادادمه داد: اما در حكمراني ايدئولوژيك ، نظام بايد ها و نبايد هاي متصلبِ ايدئولوژيك ، تعريف ديگري را از حكمراني خوب عرضه مي كند. نظام های كمونيستي و فاشيستي نمونه روشن اين ديدگاه هستند.

نماینده مردم اهواز در مجلس ششم افزود:در جامعه ما نيز، بايد ديد منظور از حكمراني اسلامي چیست و آيا مردم، نقش تعيين كننده اي در همه ي مقدرات كشور  دارند يا نظام جمهوري اسلامي به گونه اي تفسير مي شود كه مردم باید نقش تبعي و طفيلي و صرفا حمايتي از حكمرانان را بايد برعهده داشته باشند.

کیانوش راد اضافه کرد: برخي تفاسير در مورد جمهوري اسلامي به نحوي ارائه مي شود که گويای آنست که حكمراني خوب ، حكمراني از بالا به پايين است و مردم تا جايي حق دارند و تا جايي محترم هستند كه در مقابل امر و نهي حكومت ، با حالت تسليم و اطاعت برخورد كنند. برخی دیگر هم چنین عقیده ای ندارند و حمکرانی خوب با این دو نگاه، نتایج متفاوتی خواهد داشت.

وي در بخش ديگري از سخنان خود گفت:اختلاف واقعي جناح اصول گرا و اصلاح طلب، در مفروضات و الزامات حكمراني خوب است وگرنه هيچكس نمي گويد اختلاس و دزدي خوب است.

این فعال سیاسی اصلاح طلب باابراز تاسف از اینکه اصولگرايان در بيان مفروضات و اصول واقعي نظرات خويش با مردم صادقانه برخورد نمي كنندافزود:آنها بايد صادقانه بگويند كه  مردم را تاجايي قبول دارند  كه نظرات آنها را بپذيرند.

 كيانوش راد با بيان شرايط و بستر تحقق حكمراني خوب گفت: وقتي از حكمراني سخن مي گوييم ، به دو نهاد مهم اشاره داريم.

وی ادامه داد:نهاد حكومت به معناي عام آن كه فراتر از مفهوم دولت است و در سوي ديگر به نهاد جامعه كه در يك وضعيت تعاملي ، حكمراني خوب را تحقق مي بخشند.

كيانوش راد با اشاره به چهار وضعيت در مورد رابطه نهاد حكومت و نهاد جامعه تاکید کرد: اگر جامعه اي ضعيف باشد ، يعني نهادهاي مدني و احزاب و سنديكاها بوجود نيامده باشند ، دموكراسي هم ضعيف و صرفا صوري است. نهادها هاي مدني، فونداسيون دموكراسي است و با فقدان آن ، دموكراسي هم ظاهري و تشريفاتي خواهد بود.

 به اعتقاد وی در اين وضعيت، وجود يك دولت و حاكمان ضعيف ، نتيجه اي جز پذيرش خواسته يا ناخواسته  وابستگي و استعمار حاصلي نخواهد داشت.

وی افزود:در وضعيت دوم، اگر جامعه ضعيف باشد و دولت قوي ، نتيجه استبداد و ديكتاتوري است. استثناء ان جاست كه مردم شانس بياورند و ديكتاتور ي مصلح زمام امور را بدست بگيريد كه آنهم امري موقتي و گذرا خواهد بود.

کیانوش راد ادامه داد:در وضعيت سوم، مي توان جامعه مدني را قوي و حكومت را  ضعيف فرض کرد،در اين وضعيت، بحران ناكارمدي دولت ها به ظهور مي رسد اما می توان امیدوار بود که با يك جنبش اجتماعي اصلاح گر و سازمان يافته ، دولت و حكومت در جهت بهبود حركت كند.

نماینده اسبق مردم اهواز درمجلس شورای اسلامی ادامه داد:در وضعيت چهارم كه وضعيت مطلوب و بستر تحقق حكمراني خوب فراهم خواهد شد، وضعيتي است كه دولت و حكومت قوي و جامعه مدني نيز، با حضور نهادهاي مدني، با كنترل و نظارت شرايط مطلوبي را فراهم سازد.

 عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت در ادامه به شرايط يك حكمراني خوب اشاره كرد و گفت: پس از تحقق بستر مناسب براي حكمراني خوب ، شرايط حكمراني را مي توان با متغيرهايي چون حاكميت مردم ، حاكميت قانون ، مشاركت و  نظارت مستمر و دائمي مردم بر امر حكومت، پاسخگو بودن حكومت در تمامي سطوح ، شكل گيري نظام ديوانسالاري عقلاني، آنگونه كه وبر مشخص مي كند و كارايي حكومت و مسوليت پذيري مردم ذكر كرد.

كيانوش راددرادامه  با اشاره به ضرورت قانون گرايي گفت:  قدرت مشروع، از آن حكومت و آزادي قانوني، از آن مردم است. قدرت را با قانون و آزادي را با قانون بايد كنترل كرد. قدرت بدون قانون، در اختيار هركس باشد به استبداد و ديكتاتوري ختم خواهد شد و آزادي بدون قانون نيز به هرج و مرج و آنارشي کشیده خواهد شد.

 وي با توجه به نقد منتقدان در نظام جمهوري اسلامي گفت: انقلاب شد که انسداد سیاسی نباشدو انقلاب شد تا مردم، آزادانه انتقاد كنند.

کیانوش راد با بیان اینکه امروز، فعالان سياسي به دليل انتقاد، محاكمه مي شوندگفت: منتقدان در يك نظام سياسي، بهترين تقويت كنندگان حكومت هستند. وی افزود:حتي مخالفان يك نظام سياسي را بايد در خدمت تقويت نظام تلقي كرد.

کیانوش راد با تشريح ضرورت دوري از افراط و تفريط و تكيه به قانون به عنوان داور نهايي حل اختلافات گفت: داور نهايي اختلافات در كشور قانون اساسي استو از همین رو بايد حركتي با عنوان جريان قانون اساسي گرايي بوجود آيد.

وی بابیان اینکه هردوجناح اصلاح طلب و اصول گرا بايد همه در مسير قانون اساسي حركت كنندافزود: نمي گوييم قانون اساسي بي نقص است، حتما اشكالاتي وجود دارد اما راه هرگونه تحول و تغيیري را بايد با تكيه به قانون اساسي دنبال كرد.

وی  استناد به قانون اساسي در برخود با قانون شكنان رابهترين راه و احتمالا كم هزينه ترين و موثرترين اقدام دانست و افزود:نخبگان و دانشگاهیان بايد فراتر  از جناح چپ و راست ، اصلاح طلب و اصول گرا ، با هم ميثاق ببندند كه در چهارچوب قانون اساسي عمل كنند و نهضت و جنبش و حركت قانون اساسي خواهي را راه بيندازند.

کیانوش راد با بیان اینکه نباید فريب عدالت خواهان و دلواپسانِ عدالت را كه بدون قانون مي خواهند عدالت را مستقر كنند خوردتصریح کرد: هر كس و در هر جايگاهي اگر به دنبال عدالت است بايد با تبعيت از قانون اين راه را دنبال كند و گرنه عوام فريبي و نابود كردن منابع كشور را رقم زده است.

انتهای پیام /  101
1527 کلیک ها  سه شنبه, 16 آذر 1395 21:35
این مورد را ارزیابی کنید
(3 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا