چاپ کردن این صفحه

حامیان احمدی نژاد به دنبال ترامپ ایرانی

راستین آنلاین:اتفاقی که مقام معظم رهبری به درستی آن راپیش بینی کرده وبا شناخت کافی از معایب دوقطبی شدن جامعه با توصیه به محموداحمدی نژاد برای عدم حضوردرانتخابات سال 96 زمینه بروزچنین اتفاقی را درکشورازبین بردند.

اما درآمریکاودرشرایطی که براساس تحلیل بسیاری از کارشناسان، اوباما یکی از موفق ترین روسای جمهورآمریکادرطول تاریخ بوده است و بهبود وضعیت اقتصادی،دسترسی بدون دردسرشهروندان به  بیمه همگانی ، رسیدن به توافق بین المللی تغییر اقلیم، توافق هسته ای با ایران ودورکردن جامعه جهانی ازیک جنگ تمام عیار،رسیدن به توافق تجارتی آمریکا با کشور های حوزه اقیانوس آرام و... تنها بخشی از دستاوردهای دوران ریاست جمهوری او است که نام  او را درردیف نام هایی چون  فرانکلین روزولت و رونالد ریگان به عنوان سه رئیس جمهوری که بیشترین اصلاحات رادردوران خود پی ریزی کرده اند قرار می دهد اتفاقی رخ داد که شاید کمتر کسی آن را پیش بینی می کرد.

با وجود چنین تفاسیری و با توجه به اینکه هیلاری کلینیون می توانست ادامه دهنده مسیر اصلاحات اوباما به عنوان نخستین رئیس جمهور زن در آمریکا باشد،تمام محاسبات،پیش بینی ها و نظر سنجی ها اشتباه ازآب درآمد تا غیر پیش بینی بودن مردم حتی در کشوری چون آمریکا نیز نمایان شود.

شباهت های روحانی و اوباما

شاید بتوان شرایط روحانی در ایران را به نوعی با شرایط  اوبامادرآمریکا مقایسه کرد.روحانی در شرایطی رئیس جمهورایران شد که صنایع ورشکسته،بدهی های کلان و افزایش آمارهای نگران کننده درحوزه های اجتماعی کشور را تا لبه پرتگاه پیش برده بود و کاغذ پاره خواندن قطعنامه های سازمان ملل نیز سفیر جنگ را پشت مرزهای ایران به صدا درآورده بود،اتفاقاتی که نمونه های مشابه آن را جامعه آمریکا نیز درآغاز روی کار آمدن اوباما نظاره گر بود.

اما در شرایطی که شاید خوشبین ترین افرادحامی ترامپ نیز خود باور نداشتند تا یک لمپن پولدار رئیس جمهور آمریکا شود،مردجنجالی آلمانی تبار،کلید کاخ سفید راپس ازهشت سال ازدموکرات ها پس گرفت تا بسیاری از پیش بینی ها ونظرسنجی ها غلط از آب درآید.

اما دراین سوی دنیانیزودرکشوری که تقریبا طی یک سنت نانوشته هر رئیس جمهوردو دوره اجاره نشین پاستور می شود،انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهور باید هشداری برای حسن روحانی باشد.

دراینکه عملکرد روحانی در طول سه سال گذشته به هیچ عنوان با عملکرد محمود احمدی نژاد قابل مقایسه نیست جای هیچ شک و شبهه ای نیست اما تحرکات حامیان احمدی نژاد حکایت از تلاش آنها برای تشویش اذهان عمومی و به طبع آن دوقطبی کردن جامعه درآستانه انتخابات دارند.

ادعای مشاور رسانه ای احمدی نژاد در مورد ریاست جمهوری روحانی

عبدالرضا داوری که سابقه اظهار نظرهای منتج به معذرت خواهی او در رسانه ها موجود است،مدتی پس از آنکه مجبور شد صحبت های محمود احمدی نژاد درخصوص ناتمام ماندن دوره ریاست جمهوری حسن روحانی را از قول او تکذیب کند،خود در یک اظهار نظر قابل تامل همان حرف های رئیس دولت نهم و دهم را تکرار کرد و گفت:«روحانی تا اسفندماه 95 بیشتر رئیس جمهور نیست و محمد باقر قالیباف رئیس دولت دوازدهم خواهد بود!»

این در حالی است که وی تیرماه 93 و زمانیکه روحانی دولت را از احمدی نژاد تحویل گرفت در یک پیام فیسبوکی گفته بود: «آقای روحانی عزیز، به امید خدا شما دولت دوازدهم را به دکتر ما تحویل خواهید داد. ما تنها باید ۱۱۱۰ روز منتظر بمانیم.»

این تحرکات در حالی به وقوع می پیوندد که علیرغم توصیه مقام معظم رهبری مبنی بر لغو سفرهای شبه انگیز احمدی نژاد، ظاهرا او این بار قصد سفر به اهواز را دارد تا ضمن یادآوری خاطرات عدم تبعیت از سخنان رهبری برتحلیل های موجود مبنی بر تمایلش برای ایجاد حاشیه درکشور و درآستانه انتخابات صحه بگذارد.

لزوم بازنگری روحانی در تیم اطلاع رسانی 

ضعف تیم اطلاع رسانی روحانی درتلاش برای بازتاب عملکرد او در طول سه سال گذشته چه عامدانه باشد چه از غیر عامدانه بارها و بارها از سوی بسیاری از صاحب نظران مورد تاکید قرارگرفته است.

درحالیکه چرایی سپردن نبض سیستم اطلاع رسانی دولت به دست یکی از نزدیکان محمدباقر قالیباف هنوز هم برای حامیان روحانی و برخی ازگروه های اصلاح طلب به معمایی حل نشده تبدیل شده است،رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان یکی از افراد با تجربه نظام معتقد است که تیم اطلاع رسانی دولت آن طور که باید و شاید نتوانسته عملکرد دولت را برای مردم بازگو کند.

آیت الله هاشمی رفسنجانی درسفر اخیرش به مشهد و در جمع فعالان سیاسی این شهربار دیگر بر این ناتوانی تاکید کرد و با بیان برخی از دستاوردهای دولت در ابعاد داخلی و خارجی ،به موضوع کم شدن تورم از 40 درصد دولت سابق به 8 درصد اشاره کرد و گفت: «متأسفانه به خاطر عدم همکاری صداوسیما، دولت نتوانست برای مردم توضیح دهد، ضمن اینکه تیم اطلاع رسانی دولت هم ضعیف است و در حدّ اقدامات و دستاوردهای دولت نیست.»

هشدار سخنگوی فراکسیون امید به روحانی

اما آیت الله هاشمی تنها فردی نیست که علیرغم علم بر عملکرد خوب دولت یازدهم چالش های پیش روی روحانی را برای اردیبهشت 96 به او تذکر می دهد.

سخنگوی فراکسیون امید که این روزها فضای خوبی را برای همکاری مجلس با دولت در بهارستان ایجاد کرده است نیز معتقد است روحانی باید  همت کند تا اتفاقی که در آمریکا افتاد در ایران نیفتد.

البته بهرام پارسایی برای جلوگیری از بروز چنین اتفاقی نسخه تعامل بیشتراز سوی اصلاح‌طلبان را نیز برای این دسته از سیاسیون تجویز می کند و می افزاید: «هرچند تا زمان انتخابات فرصت زیادی باقی مانده است اما تاکنون هم ایده اکثر دوستان اصلاح طلب حمایت از دکتر روحانی در انتخابات 96 بوده است.»

بهرام پارسایی با اشاره به عملکرد مثبت دولت روحانی در سیاست خارجی و همچنین قانونمداری و اجرای قانون به وجودبرخی گلایه های موجود اشاره می کند و می گوید:« اگر تعاملی صورت بگیرد و در کنار هم قرار بگیریم، بهتر است.»

وی با بیان اینکه یک موضوع که باید توجه سیاستمدارها را به خود جلب کند انتخابات آمریکا بود که کسی پیش بینی نمی کرد این اتفاق بیفتد، می افزاید:«الان هم همه پیش بینی ها این است که آقای روحانی انتخاب خواهند شد اما نمی توان تنها به این پیش بینی ها دلخوش بود.»

درحالیکه نتیجه انتخابات آمریکا فارغ از تمام حاشیه ها و تحلیل های مربوط به آن می تواند یک هشدار برای حسن روحانی باشد،به نظر می رسد با توجه به رفتار های حامیان احمدی نژاد در چند روزاخیراز یک سو،که به نظر می رسد به دنبال ساختن یک «ترامپ ایرانی»برای رویایی با حسن روحانی هستند و از سویی دیگر ضعف تیم اطلاع رسانی دولت در سالی که باید ازآن به عنوان یک ویترین نمایش عملکرد استفاده کرد،روحانی باید بیش از این مراقب انتخابات سال 96 باشد.

انتهای پیام /  101
2329 کلیک ها  شنبه, 29 آبان 1395 17:40
این مورد را ارزیابی کنید
(4 رای‌ها)

بیشتر بخوانید 101

موارد مرتبط