استاندار فارس در جلسه شوراي اسلامي استان:

فساد مانند موریانه آرام و خاموش جامعه را از درون تهی می کند

سيد محمد علي افشاني در جلسه شوراي اسلامي استان با بيان اين كه شوراهاي اسلامي يكي از مهم ترين نهادهاي اجتماعي غيردولتي به شمار مي روند كه داراي قانون متقن و همچنين تجربه 20 ساله در كشور هستند، اظهار داشت: ستم مي دانم كه اختيارات شوراها را كم كنند و يا حتي افزايش ندهند؛ زيرا ثابت شده است كه بدون دخالت مردم امكان اداره جامعه وجود ندارد.
وي با بیان اینکه متاسفانه بیشترین شکایاتی که به دفتر می رسد از فساد در شهرداری ها و شوراهاست، گفت: من هر چه قدر که به طول انجامد حتما به این موارد رسیدگی خواهم کرد زیرا سخت به مبارزه با فساداعتقاد دارم.

استاندار فارس با بيان اين كه يكي از مهم ترين اقدامات شوراها مبارزه با فساد است زيرا اين موضوع تيشه به ريشه شوراها مي زند، افزود: سرمايه به سه بخش فيزيكي، انساني و اجتماعي تقسيم مي شود و در سرمايه اجتماعي مهم ترين موضوع یعنی اعتماد در جامعه است.
استاندار فارس با تاكيد بر اين كه فساد مهم ترين مانع توسعه محسوب مي شود، گفت: فساد مانند موريانه آرام و خاموش است كه كسي متوجه آن نمي شود و جامعه را از درون تهي مي كند.

وي با اشاره به اين كه شوراي اسلامي استان مي تواند با شروطي مجلس قانون گذاري استان باشد، افزود: در ابتداي راه اندازي شوراها كه اختيارات متمركز به شوراها واگذار مي شد عده اي مقاومت مي كردند اما كساني در دولت بودند كه به مشاركت مردم در اداره جامعه اعتقاد داشتند.
استاندار فارس با بيان اين كه به مرور زمان شوراها در كشور جا افتادند، تصريح كرد: شوراهاي شهر به دليل اعتبارات و امكانات موجود در شهرها كه در اختيار شورا و شهرداري است بهتر جا افتادند؛ اما در روستاها نيز شوراها تلاش مي كنند و مشكلات و مسائل مردم را به مسئولين منتقل مي كنند؛ در واقع شوراها واسط بين مردم و دولت هستند.
افشاني با اعلام اين كه استان فارس با دو مشكل عمده خشكسالي و كمبود اعتبارات مواجه است، گفت: خشكسالي به مدت 9 سال در فارس تداوم يافته است و امسال كه برخي استان هاي كشور دچار خشكسالي نشده اند، فارس با خشكسالي مواجه شده است.
وي با بيان اين كه امروز منابع دولت به سختي تنها پاسخگويي هزينه هاي جاري است و پس از گذشت چهار ماه از سال، هنوز اعتبار عمراني در سطح كشور اختصاص نيافته است، ادامه داد: بخشي از كمبود اعتبار در پروژه هاي بزرگ به دليل انتشار اوراق خزانه اسلامي تامين مي شود، اما اين قابليت در پروژه هاي كوچك روستاها وجود ندارد؛ مگر اين كه طرح هايي باشند كه مانند پروژه هاي آبرساني چندين روستا از آن ها بهره مند شوند.
افشاني با اشاره به اين كه كميته جذب و حمايت از سرمايه گذاري در استان فارس در اولين ماه هاي حضور مدير ارشد استان راه اندازي شده است و در قدم اول به دنبال جذب و سپس حمايت از سرمايه گذاري در استان فارس است، اظهار داشت: در اين كميته اولويت با پروژه هاي نيمه تمام است و در اين راستا موفقيت هاي خوبي را به دست آورده است؛ چنانكه 25 درصد از كل طرح هاي ثبت نام شده در سايت بهين ياب متعلق به وزارت صنعت، معدن و تجارت متعلق به استان فارس بوده و اين استان معادل همه كشور توانسته است از تسهيلات اين حوزه بهره مند شود.
وي تاكيد كرد: شوراها بايستي به امور محلي و منطقه اي رسيدگي كنند و نمايندگان مجلس نيز به مسائل ملي و استاني بپردازند.
استاندار فارس خواستار توجه اعضاي شوراي اسلامي استان به بندهاي 24 گانه سياست هاي ابلاغي مقام معظم رهبري در خصوص اقتصاد مقاومتي شد و با تاكيد بر اين كه اين سياست ها بسيار دقيق و عميق بوده و پس از بررسي در دولت و مجمع تشخيص مصلحت نظام، توسط مقام معظم رهبري ابلاغ شده است، گفت: ايران داراي تجربه 70 ساله در زمينه برنامه ريزي و تدوين و اجراي برنامه هاي توسعه است و با اين حجم از تجربه و دانش بايستي برنامه ريزي ما بدون عيب يا با عيب كم باشد.
استاندار فارس، درون زا و برون گرا بودن را از جمله سياست هاي اقتصاد مقاومتي معرفي كرد و ادامه داد: درون گرا بودن به معناي استفاده از تمام توان و پتانسيل هاي موجود است كه بايد ابتدا از توان درون استان سپس كشور، كشورهاي همسايه و منطقه و كشورهاي جهان استفاده كنيم.
وي برون گرا بودن را به معناي استفاده از فناوري و دانش بشري دانست و گفت: دانش، سرمايه همه بشر است و همه در آن سهم دارند؛ يك روز اين سرمايه در اختيار ايران بوده و روز ديگر در روم و امروز اين دانش تجميع شده در كشورهاي ديگر است كه ما نيز بايد از آن استفاده كنيم؛ معناي ديگر برون گرا بودن تعامل با دنياي بيرون و ساير كشورها است كه در سطح منطقه و جهان بايد ارتباطاتي با دنيا داشته باشيم.
استاندار فارس با بيان اين كه ميزان درآمد محقق شده شهرداري هاي استان را چندين برابر كل اعتبارات عمراني فارس دانست و گفت: تنها درآمد محقق شده شهرداري شيراز در سال 94 دو و نيم برابر اعتبارات عمراني استان بوده است.
افشاني ادامه داد: شوراها بايد توسعه كارآفريني و به حداكثر رساندن مشاركت آحاد جامعه را مد نظر قرار دهند و با دخالت دادن بيشتر مردم در فعاليت هاي اقتصادي و اجتماعي خود را تقويت كنند.
استاندار فارس با اشاره به اين كه به لحاظ اعتقادي باور دارم بايد شوراها را تقويت كرده و اختيارات دولت را به نهادهاي اجتماعي غيردولتي واگذار كنيم، تصريح كرد: با تجربه به اين رسيده ام كه بدون واگذاري امور به نهادهاي اجتماعي غيردولتي امكان تحقق توسعه وجود ندارد.

سرویس سیاسی راستین آنلاین

انتهای پیام /  102
1162 کلیک ها  جمعه, 25 تیر 1395 12:29
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا