فیروزآبادی رفیق روحانی مخالف هاشمی

در انتخابات ریاست جمهوری ۹۲، حسن روحانی در فیلم انتخاباتی اش بخشی از سخنرانی فیروزآبادی را پخش کرد که می گفت روحانی ریاست مدبرانه ای و توام با اخلاق و رفاقت داشته و «حقیقتا لقب استاد در امنیت ملی و مدیریت بحران» شایسته روحانی است.

فیروزآبادی پس از انتخابات هم نشانه های رفاقت را بروز داد. او همراه با میل عمومی دولت از خروج نظامیان از اقتصاد دفاع کرد، سخنرانی روحانی در سازمان ملل را «درخشش عقلانیت روحانیت شیعه در سازمان ملل» توصیف کرد، دیپلماسی دولت روحانی را مثبت و سازنده و «فرصت تاریخی» توصیف کرد و اردیبهشت ۹۳ در انتقادی تند از رسانه های مرتبط با نیروهای مسلح خواست که در مواجهه با دولت روش شان را اصلاح کنند .

سرلشکر فیروزآبادی همچنین ضمن حمایت صریح از روحانی گفت: «باید به وجود ایشان افتخار کنیم.» این سخنان با استقبال گسترده دولتی ها مواجه شد و حسام الدین آشنا مشاور حسن روحانی از آن به عنوان یک فرمان یاد کرد و مجید انصاری، معاون پارلمانی دولت روحانی آن را ابلاغ دستورمقام معظم رهبری به رسانه های وابسته به نظامیان  توصیف کرد. با این حال  و پس از مدتی روشن شد که مخالفان روحانی  برای فیروزآبادی شان فرمانده و فرمان قائل نیستند و به راه خود ادامه می دهند.

اما او در ادامه به حامی درجه یک مذاکرات هسته ای تبدیل شد. آذر۹۳ گفت: «از روزهای نخست اعلام کرده ام که جز افرادی هستم که این مذاکرات را یک فرصت و پیشنهاد خوب می دانم و نقش ظریف و همکارانش در این مذاکرات را جهادگونه ارزیابی می کنم.» ۱۶ فروردین ۹۴ او در اوج مذاکرات هسته ای، در نامه ای به مقام معظم رهبری امضای بیانیه لوزان و موفقیت تیم هسته ای ایران را به ایشان  تبریک گفت. حمایت های او از مذاکرات چندان به مذاق رسانه های اصولگرا خوش نیامد وحتی رهبرمعظم انقلاب نیز تلویحا از نامه ۱۶ فروردین ۹۴ فیروزآبادی انتقاد کردند و گفتند تبریک معنی ندارد.

این اتفاق باعث شد تا برخی تشکل های بسیج دانشجویی به او نامه انتقادی بنویسند.اما درواکنش به این انتقادها، فیروزآبادی مرداد ۹۴ متن مفصلی منتشر کرد و در ۱۶ بند به برجام پرداخت و نوشت برجام و قطعنامه شورای امنیت محاسنی دارند که منتقدان اصولگرا کمتر به آن توجه می کنند. نامه او مانند بسیاری دیگر از نامه ها و سخنرانی هایش  آنقدر طولانی بود که کسی حوصله خواندن و توجه به آن را نداشت.

فیروزآبادی آبان ۹۴ هم بر خلاف سایر مقام های نظامی ایران گفت محدودیت های موشکی مطرح شده در برجام را رعایت می کنیم. این گفته او هم چندان از سوی فرماندهان سپاه جدی گرفته نشد و آنها به آزمایش های موشکی ادامه دادند.

حسن فیروزآبادی در طول سه سال گذشته همزمان با حمایت ویژه از حسن روحانی مقابل هاشمی ایستاده،‌ از ردصلاحیت او ابراز خوشحالی کرد و از اینکه برخی شورای رهبری را مطرح می کنند، انتقاد کرد و گفت او «امامت فتنه گران» بر عهده داشته است.برخی معتقدند این انتقادها احتمالا برای توازن وضعیتش اش طرح شده ولی به نظر نمی رسد برای جبران حمایت های او از حسن روحانی کافی باشد.

واقعیت این است که او در میان نظامیان و سیاسی ها هیچگاه جدی گرفته نشده است.‌ دولت روحانی در سه سال گذشته تلاش داشت از موقعیت فیروزآبادی به عنوان یک ابزار فشار تبلیغاتی برای توازن آرایش سیاسی داخلی استفاده کند که فیروزآبادی سنگین وزن تر از این حرف ها بود که بتواند چنین تحرکی را سامان دهد. حمایت های او از روحانی در سه سال گذشته هیچ تغییر مهمی در رویکرد نظامیان  نسبت به روحانی ایجاد نکرد.

سرویس سیاسی راستین آنلاین

انتهای پیام /  101
6451 کلیک ها  پنج شنبه, 10 تیر 1395 14:25
این مورد را ارزیابی کنید
(3 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا