مبارزه با مواد مخدر نیازمند یک گفتمان جدید است

راستین آنلاین:افراد جامعه در محیط اطراف خود با افراد زیادی سرو کار دارند. عقاید و رفتارهای برخی از این افراد مورد تایید و علاقه آنها است .این افراد از رفتار ها و عقاید آن دسته از انسان هایی که مورد تاییدشان است الگو برداری کرده و آن فرد را به عنوان الگو و یا اسطوره انتخاب می کنند.



الگو برداری این اجازه را به شهروندام می دهد تا خود را با موقعیت های مختلف زندگی تطبیق  دهند و با محیط اطرافشان به تعامل و برقراری ارتباط بپردازند.

 واضح است که استفاده از الگوهای مثبت برای آموزش رفتارهای مناسب، بازتولید و تداوم ارزشها در نسل های آینده ضرورت دارد و الگوهای منفی نیز می توانند منجر به توسعه ضد ارزش ها و رواج رفتارهای نامناسب در افراد الگو پذیر شوند.

درجوامع مختلف ورزشکاران و هنرمندان به عنوان الگو برای نسل های جوان و حتی میانسال شناخته می شوند.جامعه شهری و روستایی ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست و زندگی و رفتار ورزشکاران و هنرمندان کشورمان درسطح ملی و ملی همواره مورد توجه شهروندان بوده است.

یک حقیقت دردناک این است که کشور ما درمسیر ترازیت مواد مخدرسنتی از افغانستان به اروپا و حتی بخشی از آفریقاست.حقیقتی که باعث شده در طول سالیان اخیر تعدادی از بهرتین جوانان این مرز و بوم برای حفاظت از صیانت جامعه جان خود را در مبارزه با سوداگران مرگ از دست بدهند.

اما در چنین شرایطی  ودر کناررفتارهای مقابله ای دستگاه های امنیتی ،نظامی و انتطامی در برخورد با قاچاقچیان مواد مخدر ، چند سالی است که انتخاب چهره های مطرح ورزشی به عنوان سفیر مبارزه با موادمخدر درکشور ما باب شده است.اتفاقی که  به نظر می رسد می تواند زیر بنای یک حرکت فرهنگی مناسب برای الگو پذیری جوانان جامعه ما باشد.

معاون فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان که معتقد است فعالیت ها در حوزه مبارزه با مواد مخدر نیازمند تغییر رویه در اجرا است ايجادیک گفتمان جديد مبتني بر همگاني كردن اين مبارزه را پیش زمینه یک حرکت فرهنگی در این حوزه می داند.

علی رضایی با اشاره به تلاش های دولت تدبیر و امید درراستای فرهنگ سازی در خصوص عواقب استعمال و اعتیاد به مواد مخدر سنتی و صنعتی می افزاید:برای رسیدن به نقطه ایده آل در این مبارزه سخت و سنگین نیازمند به یک  گفتمان واحدو تبدیل این موضوع به یک دغدغه جدی اجتماعی فرهنگی هستیم.

وی با اشاره به انتخاب چهره های ورزشی نظیر غلامحسین پیروانی،ساره جوانمردی،فروغ عباسی،امید نوروزی،علیرضا شیرصفت و... را به عنوان سفیر مبارزه با مواد مخدر می گوید: مبارزه فقط در بعد قهري، قضايي و انتظامي نمي تواند به تنهايي كافي باشد اگر قرار بود با جرم انگاري موضوعات مرتبط با مواد مخدر حل شود، بايد امروز ما توفيقات گسترده اي  مي داشتيم كه آمار نشان مي دهد به صرف برخورد نمي توانيم مانع رشد مواد مخدر در كشور باشيم.

معاون فرهنگی و امورجوانان اداره کل ورزش و جوانان استان فارس  با پراهمیت خواندن نقش رسانه ها و وسایل ارتباط جمعی در مسیر مبارزه فرهنگی با مواد مخدر معتقد است که  اقدامات جزیره ای در این حوزه نمی تواند جوابگوی شراره های خانمان سوز مواد مخدر باشد.

رضایی با تاکید بر لزوم عمومی کردن مبارزه با مواد مخدر می گوید: اگر مبارزه با مواد مخدر را توانستيم عمومي كنيم و به مهمترين دغدغه جامعه بويژه  نسل جوان تبديل كرديم قطعاً در جلوگيري از توزيع مواد مخدر موفق خواهيم بود.

به هرحال به نظر می رسد دولت و دستگاه های مرتبط در این حوزه برای تحقق رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر باید درجهت برنامه ریزی با هدف  آگاهی بخشی به نوجوانان و اثر گذاری بر زندگی،الگو پذیری و رفتار نوجوانان و جوانان گام بردارد.

اقدامی که به نظر می رسد چند سالی است دولت آن را آغاز کرده اما نیازمند شتاب بیشتری است.
انتهای پیام /  101
1884 کلیک ها  سه شنبه, 21 خرداد 1398 19:20
این مورد را ارزیابی کنید
(2 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا