هنرمند باید بتواند انسان را به سمت تکامل سوق دهد

راستین آنلاین :استاندار فارس گفت: هنرمند کارش این است که به برخی از نیازهای انسان پاسخ دهد و او را به سمت تکامل بشری سوق دهد.



سید محمد علی افشانی، در جلسه هم اندیشی بزرگان و مفاخر فارس پیرامون جایزه ادبی ریحانه که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در شیراز برگزار شد افزود: اين موضوع بسیار با اهمیت است زيرا ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) به عنوان مبنای اعتقادی شیعیان است؛ چرا که سادات ریشه خود را از حضرت فاطمه زهرا(س) به صورت خاص دارند.

وی با بیان این که یکی از دلایل اصلی این که ما شیعه هستیم گذشته تاریخی و فرهنگی ما و همچنین با توجه به سیره ائمه اطهار و خصوصا امام علی(ع) است، افزود: ما در تاریخ به آزادگان مشهور هستیم؛ به همين علت است كه ايرانيان در تاریخ به آزادگی و آزادگان معروفند و در خیلی از کتب ادبی ما وقتی می خواهند ایرانیان را نام ببرند به آزادگان اشاره می کنند.

استاندار فارس ادامه داد: مرحوم دهخدا بعد از وقایع سال 32 وقتی می خواست از مردم ایران گلایه کند می گوید:

ای مردم آزاده کجایید کجایید

آزادگی افسرد بیایید بیایید

در قصه و تاریخ چو آزاده بخوانید

مقصود از آزاده شمایید شمایید

این به خاطر این است که در شاهنامه و دیوان ناصر خسرو، همه جا آزادگان معادل ایرانیان است.

استاندار فارس با اشاره به این که هنرمند کسی است که انسان را از آن چه نیست به آنچه که باید باشد، ببرد، گفت: هنرمند باید چیزی را خلق کند که انسان را از زندانی که در آن است رها کند؛ هنرمند کارش این است که به نیازهایی از انسان پاسخ دهد که او را به سمت تکامل بشری ببرد؛ نه اینکه گفته های دیگران را تکرار و با کمی  دستکاری، نام آن را کار ادبی بگذاریم.

افشانی ادامه داد: امام علی(ع) وقتی می خواهد کسانی را که عبادت می کنند طبقه بندی کند می گوید برخی برای رسیدن به نفعی عبادت می کنند که این عبادت بازرگانان است؛ یک گروه کسانی هستند که از ترس آخرت عبادت می کنند که این عبادت بردگان است؛ گروهی که مورد تایید امام علی(ع) هستند، کسانی هستند که چون خدا را شایسته و سزاوار می بینند او را ستایش می کنند که این عبادت آزادگان است.

وی تصریح کرد: این تلفیق بین آزادگی تاریخی ملت ایران و نگاه امام علی(ع) حتی با عبادت کنندگان خدا، باعث شد که ما در این مسیر گام برداریم.

استاندار فارس با اشاره به این که وظیفه خود می دانیم که حتما در مسیر اجراي جشنواره ادبي ريحانه با اعتقاد راسخ قدم برداریم و امیدوارم که این کار یک کار ماندگار بشود، افزود: البته بهتر است بگوییم جایزه ادبی – فرهنگی؛ چرا که وقتی ادبی شد بسیار خاص می شود و ممکن است به چند شعر و متن ادبی کوتاه برسیم که از بین همه آن ها هم بخواهیم یکی یا چند اثر را انتخاب کنیم؛ با توجه به ابعاد گسترده و متنوع زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) بهتر است نام جایزه ادبی – فرهنگی گذاشته شود تا بتوان خصوصا در ابعاد اجتماعی و آنچه مورد نیاز ما است، استفاده کنیم.

افشانی با تاکید بر این که در زمان بسیار کوتاه موجود باید گام اول به درستی برداشته و یک نام فاخر برای جشنواره انتخاب شود، گفت: کسی که به عنوان برنده معرفی می شود باید حتما یک اثر فاخر و جدید در خصوص حضرت فاطمه زهرا(س) ارائه دهد.
انتهای پیام /  101
1588 کلیک ها 
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا