چاه های غیر مجاز زیر پای «تخت جمشید»

بهره‌بردار هتل را واگذار کرد!

بهره‌برداری از این هتل ابتدا در دولت دهم و در زمان مدیریت «حمید بقایی» بر سازمان میراث فرهنگی در یک واگذاری پرسؤال به یک شرکت به نام «سورگشتا» به مدت 27 سال رسید. «سور گشتا» در یک اقدام غیرقانونی بهره‌برداری را به شخصی به نام «ن» واگذار می‌کند. این شخص هتلی که در حریم درجه یک تخت جمشید ساخته شده و تا دروازه این سایت ارزشمند تنها چند دقیقه فاصله دارد را تبدیل به محلی برای نگهداری حیات وحش از جمله «گرگ»، پرندگان شکاری چون عقاب و جوجه کشی از پرندگان وحشی می‌کند.

دعوای حقوقی برای بازگرداندن این هتل از بهره‌بردار آن دو سال طول کشید. در قرارداد       فی مابین صندوق وقت احیا و شرکت «سور گشتا» کاربری مجموعه هتل آپادانا، تعیین می‌شود اما تنها چند اتاق آن در اختیار گردشگران قرار می‌گیرد و باقی آن به صورت خصوصی توسط بهره‌بردار استفاده می‌شود. هتل آپادانا تنها 17 اتاق دارد که 3 اتاق  آن با یک در مجزا در اختیار شخص «ن» قرار می‌گیرد. به گفته محمدرضا پوینده مدیرعامل صندوق احیا این شخص نه تنها از اموال دولتی استفاده شخصی می‌کرد که مرمت بنا را هم فراموش کرده بود.بخشی از سقف اتاق در این مدت می‌ریزد.

 صندوق در سال 93 شکایت از بهره‌بردار غیرقانونی را در برنامه خود می‌گذارد و پای شورای تأمین شهرستان، مدیرکل دادگستری استان فارس و دادگاه مرودشت به میان می‌آید تا رأی به خلع ید و تخلیه مجموعه داده می‌شود. به گفته یکی از کارشناسان فقط سه کامیون از اموال دولتی از ساختمان بیرون کشیده شد چون احتمال می‌رفت که سقف فرو بریزد. شخص «ن» مقاومت می‌کند و از مدیرکل میراث فرهنگی استان، کارکنان صندوق احیا و کارمندان سازمان میراث فرهنگی شکایت می‌کند.

 این شکایت هنوز ادامه دارد. این درحالی است که به گفته «پوینده» بهره‌بردار حتی در مدتی که هتل را در اختیار داشته اجاره را پرداخت نمی‌کرد.  کارشناس تأمین دلیل(کارشناس رسمی دادگستری) میزان خسارت وارد شده از سوی این شرکت به بنا را نزدیک به 300 میلیون تومان برآورد می‌کند.

در بررسی‌های به عمل آماده توسط دادگاه مشخص می‌شود که فرد مذکور اقدام به نگهداری داروهای پزشکی، وسایل شکار و مهماتی چون «فشنگ»، باروت، چاشنی و...غیره کرده است با  وجود این کمتر کسی از افراد حاضر در شب افتتاحیه هتل توسط جامعه هتلداران شیراز حاضر به گفت وگو با خبرنگاران درباره فعالــــــــیت‌های غیر قانونی بهره‌بردار شدند. چون به گفته آنها او شکایت می‌کند و به «دردسر» می‌افتند.

این درحالی است که آنها خوب به یاد دارند که حوض باغ هتل تبدیل به محلی برای نگهداری پلیکان‌ها شده بود. بهره‌بردار حتی در این هتل اقدام به عمل جراحی یک گرگ می‌کند تا این سؤال از سوی کارشناسان صندوق پیش بیاید که مگر یک هتل تاریخی محل جراحی حیوانات است؟

پنجره‌های تاریخی بنا که به دلیل آفتاب داغ مرودشت باید در ماه‌های گرم سال با یک پرده محافظت می‌شد، آنقدر رها شده بودند که مرمت‌های جدید هتلداران هم نتوانسته بود مرهمی روی زخم آن بگذارد. باغ به حال خود رها شده بود و حالا حالا ها کار دارد تا بتواند طراوت باغ‌های شیرازی را به خود بگیرد.

به گفته یکی از کارشناسان، آقای «ن» توانسته بود حمایت برخی از اشخاص را هم به دنبال داشته باشد. برای مثال او می‌گوید: «وقتی حکم تجدید نظر به نفع صندوق احیا صادر شد،  همکاری لازم نمی شد.» اومی گوید: «درحالی که حکم تجدید نظر تقریباً حکم قطعی است و حتی اگر بخواهد عوض شود باید به دیوان برود، بازرس اجازه ورود نداشتیم.»
به گفته او اگر حمایت مدیر کل دادگستری استان، معاون قضایی دادگستری، دادستان شهرستان مرودشت و معاون او نبود، کارشناسان صندوق احیا همچنان در مسیر تهران – مرودشت در رفت و آمد بودند.

واگذاری به جامعه هتلداران

وقتی صندوق احیا بنا را از بهره‌بردار خاطی پس می‌گیرد این سؤال برای معاون دادستان مرودشت پیش می‌آید که سرنوشت تنها هتل تاریخی همجوار با تخت جمشید چه می‌شود؟ آیا صندوق احیا آن را به کسی که بیشتر پول بدهد واگذار می‌کند یا به کسی توصیه می‌شود. یکی از کارشناسان می‌گوید: «گذشته از جامعه هتلداران 8-7 نفر دیگر در مزایده شرکت کردند اما جامعه هتلداران شیراز که 75 هتل در تمام استان را اداره می‌کند، امتیاز بیشتری آورد.»

 به گفته او برای معاون دادستان هم ثابت شد که هتل به اهل واگذار شده بود. معاون دادستان مرودشت در مراسم افتتاح هتل حضور داشت.«حسن سیادتیان» رئیس جامعه هتلداران فارس باغ اطراف این هتل را 10 هزار و 50 متر مربع اعلام می‌کند. این باغ در میان محیط خشک، فضای بسیار فرحبخش برای گردشگران بسیار زیاد تخت جمشید است. پنجره‌های برخی از اتاق‌های هتل رو به محوطه تخت جمشید باز می‌شود. هتل در دهه 30 ساخته می‌شود و تخت جمشید بعد از پیروزی انقلاب ثبت جهانی می‌شود.         ساخت و ساز در حریم تخت جمشید ممنوع است اما در زمان ساخت هنوز مسأله حریم درجه یک و درجه  دو  ذهن‌ها را به خود مشغول نکرده بود.

 هرچند همین الآن هم در حریم درجه یک تخت جمشید «سیلو» ساخته می‌شود!«پوینده» مدیر صندوق هم می‌گوید: «جامعه هتلداران استان فارس بالاخره کار را به سرانجام رساند تا هتل آپادانا به چرخه اقتصادی – فرهنگی مجموعه تخت جمشید برگردد و گردشگران داخلی و خارجی از این هتل به عنوان «وی آی پی» هتل‌های استان فارس استفاده کنند.»

پوینده اشتغالزایی برای جوامع محلی را یکی دیگر از پیامدهای هتل آپادانا می‌داند. براساس آمارهای داده شده در این مراسم 70 درصد شاغلان این هتل از اهالی مرودشت هستند.

 

بیشتر بخوانید:هتل آپادانای تخت جمشید بازگشایی شد

 

انتهای پیام /  راستین آنلاین
3008 کلیک ها  سه شنبه, 05 مرداد 1395 09:51
این مورد را ارزیابی کنید
(2 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا